Šta je novo?

Za igranje...

Mickey Mouse

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2004
Poena
319
Dakle, imam malo veću dilemu kada je odabir grafičke kartice u pitanju! Verujem da ste podosta razglabali o svemu ovome, ali se ja ne služim najbolje 'Search'-om, tako da...

Značilo bi mi kada biste mi rekli da li je bolje uzeti neku nVidia-u ili Ati grafičkku karticu kada su igre u pitanju!???

Pretpostavljam da i jedna i druga firma imaju svojih prednosti i mana, ali je meni najbitnije da igre idu kako treba!

Ako vas mrzi da pišete, možete postovati i neke linkove ka starijim temama na ovu temu.

Hvala!

Pozdrav.

Ako kazes koliko si novca spreman da izdvojis za graficku siguran sam da ces mnogo brze dobiti odgovor, jer ovako nema efekta. Pozdrav.

Gotovo da je svejedno, samo napisi koju cenovnu klasu ciljas da bismo mogli da preporucimo sto vecu zver za doticne pare :)

Najbolje je uzeti Ati 9800pro.
To je neki optimum po pitanju cene i performansi.

Pozdrav!

Ma ajde :d To je bilo vrlo tesko preporuciti :)

Neka covek kaze o kojoj se cenovnoj klasi radi, ovako mozemo do prekosutra da naglabamo...

Cenovna klasa? Recimo oko 200 evra (+/- 30 evra). Mislim da to obuhvata neku višu srednju klasu grafičkih kartica, sa kojima mogu da igram sve trenutne igre na maximumu, ili ne?

Suština pitanja je u tome da li je bolja nVidia ili Ati, kada su igre u pitanju!?

Hvala!

Za igre definitivno nVidia, zato sto ce ti sve igre raditi i radice 100% kako treba...

Trebas da uzmes 5900 XT, moze dobro da se nasvira, a izbor treba suziti na dva proizvodjaca: MSI i Club 3D.

Prika, ja ne volem da se ponavljam, uzmi deder tog 9800pro i uzivaj ;)

Imam 9800 pro i problem sa igricama.Prvi put koristim ATI posle vise NVIDIA kartica i totalno sam razocaran po pitanju igrica, stalno problemi.Sve ostalo je dobro ali definitivno za igranje je NVIDIA. :guitar:

Kakve bre vise probleme imate sa atijem i igrama ljudi ? Ja zaista tesko mogu da zamislim nekoga ko isproba vise igara od mene, i ja skoro nikad nikakvih problema nisam imao, a cak skoro nikad ne koristim zadnje drajvere (npr. kad su aktuelni 4.2 ja sam na 3.9, sad su aktuelni 4.7 a ja sam na 4.4 i necu ih uskoro menjati).
Jel vam secka, koci, zakucava se, prikazuje brljave teksture, iscrtava linije, boje su cudne...sta je u pitanju ?

vule85 je napisao(la):
Za igre definitivno nVidia, zato sto ce ti sve igre raditi i radice 100% kako treba...

Jel to zbog onog "The way it's ment to be played-nVidia" :) ? Inace poznato je da ATI ima bolju D3D podrshku, tako da je svaki jachi ATI bolji od nVidie za igrice ,TACKA

A za cenovni rang 200+/-30e nema bolje kartice od Ati Radeona 9800PRO...
Preporuka His Excalibur R9800PRO Ice-Q

Poslednja izmena:
ljubapo je napisao(la):
Imam 9800 pro i problem sa igricama.Prvi put koristim ATI posle vise NVIDIA kartica i totalno sam razocaran po pitanju igrica, stalno problemi.Sve ostalo je dobro ali definitivno za igranje je NVIDIA. :guitar:

Da li si instalirao svez Win. , pa drajveri za plocu pa DX9b pa tek onda Catalyst-e? Probaj sa ukljucenim ili iskljucenim fastwrittes u bios-u. Podigni voltazu za AGP na 1.6 ili 1.7 to je resavalo problem sa prvim 9700 radeonima. Na kraju mozes i AGP da spustis na x4 umesto x8. Ako sve ovo probas po ovom nekom redu radice 100% mada kao sto rekoh ovo su manje-vise problemi sa "starijim" radeonima. Kada ti proradi onda procitaj svoj komentar u vezi karte za igranje ;)

Typhoon.X je napisao(la):
A za cenovni rang 200+/-30e nema bolje kartice od Ati Radeona 9800PRO...
Preporuka His Excalibur R9800PRO Ice-Q

Pre ce biti 200+30€/+30€ :d , mada se slazem da je proporuka (iz licnog iskustva) :)

Svaka cast ati karticama, slika je odlicna mecutim za igrice zahteva da joj se posvetite i otkrivate tajne drajvera i da podesavate,podesavate......
Kod nvidie instaliras detonatore i igras, igras......Slika takodje odlicna.
Ja sam drugaru preporucio 5900 kada se pojavio a onda sam sam da ispadnem pametniji uzeo ati 9800pro i jos uvek podesavam.Konfiguracije su nam gotovo identicne tako da nemogu sam sebi da se nacudim sta mi je to trebalo.
Ponavljam ati 9800pro ili xt je fenomenalna kartica ali za igrice je pametnije uzeti nvidiu.Da bude smesnije na starom racunaru imam 4400 sa 128 rama koja i dalje radi sa bilo kojim detonatorima bez ikakvih problema.
Kada pazaris i malo provrtis graficku,bez obzira koju uzmes prenesi iskustva za mladje generacije. :wave:

Ok. Zahvaljujem! Meni se činilo da je 9800Pro nešto skuplja od tih 230 evra, ali dobro - pogledaću.

Zahvaljujem na odgovorima!

Pozdrav.

Čitajući po netu, stekao sam utisak da je nVidia bolja kada je u pitanju brzina, dok Ati ima nešto bolju sliku? Ono malo što ja razumem, rekao bih da je za igranje bolje imati brzinu (zbog seckanja), ili ne?

Takođe, i ja sam čuo - kao što kaže Ljubapo - da ljudi generalno imaju manje problema u igrama kod nVidia grafičkih kartica...?

Poslednja izmena:
CItaj malo gore u threadu je napisao(la):
... Inace poznato je da ATI ima bolju D3D podrshku, tako da je svaki jachi ATI bolji od nVidie za igrice ,TACKA
... [/B]

Zaista tacka.

Slika je savrsena kod svih boljih ati i nvidija kartica.

Ati ima bolju D3D podrsku.

Ako je tačka, onda u redu. Poštujem. :)

Pogledaću taj 9800Pro, ako se uklapa u cenu...

Genijalci, D3D podrska je kod obe firme FULL. Uopste mi nije jasno kako mozete da kazete tako nesto? To sto kod ATi-a radi brze samo znaci da su bolje osmislili chip i nema nikakve veze sa podrskom. Sve sto moze ATi moze i nV (neki put i lepse).

Npr. jedna kontradiktorna situacija je ova sad sa x800 i nv40 (6800) kartama, gde nV ima siru podrsku d3d-a.

O tome je i rec, u generaciji FX 5900 vs R9800, kod ATI-ja D3D radi brze, to je i tema.
Niko ne kaze da nvidija nema D3D podrsku.

Poslednja izmena:
vule85 je napisao(la):

:D:D:D

P.S. Super ti avatar.

P.P.S. HIS ili Club 3D 9800Pro.

ljubapo je napisao(la):
Svaka cast ati karticama, slika je odlicna mecutim za igrice zahteva da joj se posvetite i otkrivate tajne drajvera i da podesavate,podesavate......
Kod nvidie instaliras detonatore i igras, igras......Slika takodje odlicna.
Ja sam drugaru preporucio 5900 kada se pojavio a onda sam sam da ispadnem pametniji uzeo ati 9800pro i jos uvek podesavam.Konfiguracije su nam gotovo identicne tako da nemogu sam sebi da se nacudim sta mi je to trebalo.
Ponavljam ati 9800pro ili xt je fenomenalna kartica ali za igrice je pametnije uzeti nvidiu.Da bude smesnije na starom racunaru imam 4400 sa 128 rama koja i dalje radi sa bilo kojim detonatorima bez ikakvih problema.
Kada pazaris i malo provrtis graficku,bez obzira koju uzmes prenesi iskustva za mladje generacije. :wave:

I ispade da ljudi kupuju 9800Pro zbog ozbiljnih poslova, a ne igara? Ma hajde, molim te...

Sto kaze Opti, ja ne znam na kakvim vi to raspad kompjuterima pokusavate nesto da igrate, pa vam je Radeon kriv...
Za godinu ipo dana otkako imam Atija, nijednom se nisam pokajao sto sam batalio GeForcea... i nisam imao nikakvih problema sa drajverima, a od tih opasnih podesavanja sto ih svi spominjete postoji samo slajder sa kojim birate balans izmedju kvaliteta i performansi...

Radeon je keva bre!

Daklem da napisem i ja par reci,tolike godine sam na ovom forumu a imam ispod 20 (dvadeset ) postova,EEEEE Radovane crni Radovane,sam si sebi najveci krivac Radovane.Moje vidjenje svega je :
Price da je ATI nestabilan u igricama su samo price,koje pricaju oni koji takodje tvrde da se AMD greje vise od INTEL-a,da postoje vestice i da ih treba spaljivati na lomaci, a meni samo ostaje da se zapitam pobogu ljudi gde vi zivite(ili mozda gde ja to zivim)Prosle godine u maju sam prodao TI 4200 i kupio 9600pro,mozda to i nije bio narocito pametan potez,ali uradio sam to sto sam uradio i nisam se pokajao_Od tada uvek pricam" od kada sam kupio ATI-a progledao sam".I 2D I 3D slika je mnoogo bolja od svih n'vidia koje sam imao do tad, imao sam ih gomilu.Od maja prosle do maja ove godine odigrao sam sve popularne igrice i NIKAD bas NIKAD nisam imao problema sa ATI-em,osim igranja radio sam i gomilu drugih stvari na racunaru.I desktop i filmovi ma sve zivo mi mnogo lepse izgledaju na ATI-ju.U maju ove godine zamenio sam 9600pro za 9800pro otprilike u isto vreme drugar je kupio 5900xt.Posle silnih poredjenja moj zakljucak je 5900xt je O.K kartica dok se ne potegne DX9,eee od tog trenutka to postaje smesno.Performanse su joj u rangu mog bivseg 9600pro,mozda maaaalo iznad.
Zakljucak svega je :Ako imas novca onda je potpuno nebitno sta ces kupiti ako se *****es uvek mozes to da ispravis,a ako ga nemas i kupujes karticu koja treba da te sluzi bar narednih godinu dana i igras igrice koje ce se pojaviti u narednom periodu onda taj 5900xt nema tu sta da trazi u poredjenju sa 9800pro
Pa toliko,izbor je ipak samo tvoj ;)

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
...a cak skoro nikad ne koristim zadnje drajvere (npr. kad su aktuelni 4.2 ja sam na 3.9, sad su aktuelni 4.7 a ja sam na 4.4 i necu ih uskoro menjati)...

mora on uvek da kontrira, sad kad izadje DOOM3 ti uzmi igraj DOOM2
;)

Vrh Dno