Šta je novo?

Za firmu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
955
Treba da zamenimo racunare u firmi koji su naravno umrezeni. Imamo 9 radnih stanica i jedan server, pitanje je da li kupiti Intela ili AMD-a, kako za r.s. tako i za server. Veoma me interesuje vase misljenje oko toga da li kupiti brendirane racunare ili ove druge koji se sastavljaju u prodavnicama. U firmi radimo sa bazama podataka. Pored izbora procesora mozete napisati i sta bi vi stavili od ostalih komponenata u ove kancelarijske racunare. Jos me interesuje posto prelazimo sa DOS-a u windows okruzenje koliko otprilike kosta program za rad sa bazama podataka, naime programer koji je radio program u DOS-u radice nam i za windows okr., ali na nase pitanje koliko to kosta?, odgovara: "videcemo kad bude gotovo", da ne bi probili budzet vazno nam je da znamo koliko ce sve ukupno da nas kosta.Pozdrav.

Poslednja izmena:
Za to zasta tebi treba stvar je ukusa da li ce biti amd ili intel, otprilike tebi je tu najbitnije da vidis sta je od te dve opcije jeftinije, verovatno ces ici na konfiguraciju sa integrisanom grafickom da bi i tu ustedeo na novcu, moj savet bi bio da maticna ploca bude od nekog od renomiranih proizvodjaca (moj izbor asus), sto se tice memorije izbegavaj ncp i neke jeftine, neki kingston ili Corsair bi po meni bili ok naravno value modeli. Mislim isto tako da ces na ovim koji se sastavljaju po prodavnicama proci jeftinije.

Naravno da ce proci jeftinije u prodavnici ALI... sta kad zatreba podrska!?Iz tog razloga je bolje uzeti neki Fujitsu-Siemens ili Dell ili... racunar i zajedno sa njim kupiti,pouzdan i tih rad racunara,podrsku i brzi servis a ne da moljakate ljude za sto brzu pomoc ako vam se neka od komponenti cudno ponasa,ako kompjuter blokira,ako nesto crkne pa cekate nedeljama na zamenu komponente... to ce vise da vas kosta!!
Pozdrav ,)

Zanimljivo, znaci ako nije dell odma je nestabilan i bucan ? Ako nije dell, firma (prodavnica) gde si kupio ne brine o svojim kupcima. Ti imas dell (Fujitsu-siemens) kompjuter i znas kako se njihova podrska ponasa kod nas i tako to ? Takodje ne zaboravi da dell ima samo servis u bgd 😉

Gde sam rekao da mora da bude IZRICITO I SAMO Dell masina!?A naravno da su pouzdaniji i tisi,skoro necujni u radu,zar hoces da kazes da ces UVEK doneti kuci delove,sklopiti racunar i koristiti ga 100% pouzdano,bez ikakvih mogucnosti da ce mozda neki deo biti nekompatibilan sa nekim drugim,da neki deo nece biti potpuno ispravan?Onda ti iskustvo sa sklapanim racunarima i nije nesto obimno,veruj mi da su solidno cesti problemi sa takvim konfiguracijama i zato je bolje za njih da daju 10% love vise i da uzmu nesto sto je provereno!!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
U pravu ste obojica (Lomnica_city i kjgkreek), naravno da je bolji Dell i ostali, ali kad zatreba tehnicka podrska, ko ce cekati da ona stigne iz Bgd-a, ja sam iz Kule, a ona je udaljena od Bgd-a oko 150km. Znaci da smo "osudjeni" da kupujemo od lokalnih dilera(nisu oni bas tako losi), ja sam svoje licne masine(komponente) uvek kupovao kod njih i posle sam sklapao i jos nisam imao nikakvih problema(sto naravno ne znaci da ih nece biti u buducnosti). Meni je veci problem cena softvera, posto nas partner(programer) nece jos da se izjasni o ceni programa koji ce praviti za nase potrebe.

Poslednja izmena:
Gde sam rekao da mora da bude IZRICITO I SAMO Dell masina!?A naravno da su pouzdaniji i tisi,skoro necujni u radu,zar hoces da kazes da ces UVEK doneti kuci delove,sklopiti racunar i koristiti ga 100% pouzdano,bez ikakvih mogucnosti da ce mozda neki deo biti nekompatibilan sa nekim drugim,da neki deo nece biti potpuno ispravan?Onda ti iskustvo sa sklapanim racunarima i nije nesto obimno,veruj mi da su solidno cesti problemi sa takvim konfiguracijama i zato je bolje za njih da daju 10% love vise i da uzmu nesto sto je provereno!!
Pozdrav ,)

:banana: :banana: :banana:

Ja nisam rekao da on ode i kupi komponente pa da ih sam sklapa nego da kod nekog od dilera kod njega u kraju kupi gotove masine, samo sto nece biti nalepljeno dell na njih. Sve ostalo u tvom postu mislim da nije potrebno komentarisati, bar ne na ovoj temi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno