Šta je novo?

za 30evra, sta uzeti

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Treba mi graficka za jednu low end konfiguraciju (za rezanje diskova, Cel300A@450, SDRAM 64MB). U ponudi: je Innovision M64 32MB ili Voodoo 3 2000 16MB ili ATI Rage 128 TV--Out 16MB sve po 30 evra. Sta je najbolje resenje.

M64 nikako !!! Kad je vec ista cena uzmi nesto sto vredi vise...
Ako ti TV out nesto znaci uzmi Atija...kazes da ces da snimas diskove ali mozda usput pogledas i poneki filmic npr.
Mada je i Voodoo tu odmah uz njih.
Ati ili Voodoo, ti resi.
Ali nikako M64. Ako te zanima zasto zamisli da ti gaficka pravi nesto najgore sto moze da se desava i sam ces sebi na taj nacin odgovoriti...
Pozdrav

Thanks, Ati ili Voodoo, probacu obe pa cu videti sta je bolje.

ATi

Posto imam V3 2k (Agp) i posto sam imao ATi Rage Fury MAXX, ipak bi ti preporucio ATi, jer razlika u brzini je sigurno minorna, dok ATi ima _fantaziju_ od slike, a uz to ces dobiti i TV-Out ctp; Tako da... :D

Uf, rizikujem da me mozda neko dobro iskritikuje, ali ako si na tankom budzetu, mozda da razmotris voodoo banshee , koju uz malo srece mozes uzeti za relativno malo para 15-20 evrica.

Imao sam tu karticu pre V3 2K, i ne vidim neki dobitak u odnosu na banshee. Doduse ja nisam neki igrac, a 3D Mark je vrlo lepo radio i na banshee kartici, nema tu TVout i ostalih mogucnosti, ali je slika vrlo pristojna, a DiVX se reprodukuje fantasticno.

Licno, razmatram za sledecu masinu koja ce definitivno biti jeftina office varijanta, bas banshee. Inace V3 2K gledam na 17' CRT i slika je OK, a ATI rage 128 na laptopu (TFT) i slika je takodje vrlo dobra.

Pa sad, Voodoo 2000 je dosta brzi u 3d-u od Ati Rage 128. A tvoja kartica MAXX je na sebi imala dva cipa 128, tako da je onda i bila u rangu Voodoo-a. Ja sam postavio post jer nisam znao kakve su m64 karte. Sad sam dobio vase misljenje o njima, tako da cu - iako je Voodoo 2000 brzi, kao zakleti ATI-jevac, ipak uzeti ATI Rage 128. Ko zna, mozda pogledam na svom TV-u neki film:)

A inace na notebooku imam G-Force 2 sa TV out i mogu vam reci da na TFT monitoru i Vanta ima da daje super sliku:)

brzi je napisao(la):
Imao sam tu karticu pre V3 2K, i ne vidim neki dobitak u odnosu na banshee. Doduse ja nisam neki igrac, a 3D Mark je vrlo lepo radio i na banshee kartici.

Joj ljudi, pa da li sam vam rekao da imam sumove na srcu ? Od ovakvih stvari cu dobiti infarkt :p
3D mark je lepo radio i na Bashee kartici...:D:D:D
Bez uvrede :)

filipenko je napisao(la):
Joj ljudi, pa da li sam vam rekao da imam sumove na srcu ? Od ovakvih stvari cu dobiti infarkt :p
3D mark je lepo radio i na Bashee kartici...:D:D:D
Bez uvrede :)

Jeste, lepo mi je radio 3Dmark2000 na Banshee kartici, athlon 550 i 256 rama. Za moj pojam je to bilo lepo, jer nisam igrac, vec mi je to posluzilo kao referenca, i za moj kriterijum to je OK. A ako ti imas GF2, 3 ili 4 stvarno sam siguran da ti ovo zvuci smesno i verujem da na tim karticama to radi bolje.

Uzgred, za low-end konfiguraciju kakvu covek sugerise u prvom postu (za rezanje diskova) banshee ce da radi itekako dobro svoj posao, ima izvedbi sa veoma dobrom slikom, drajverski odlicno podrzan, ne stvara probleme, i sve to za male pare. Iako sam finansijski u mogucnosti da kupim i bolju 3D karticu od V3 2K koju trenutno imam, ne pada mi to na pamet, jer mi to zaista ne treba (cak se mislim da zavalim celu konfiguraciju koju posedujem i spustim se bas na jedan low-end sistem). Stoga, tripovanje i nafuravanje razludjene decurlije (bez obzira na njihov uzrast) za trosenje para (koje su najcesce preci obebedili) zbog boljeg skora u 3Dmarku i igranje igrica i zivot u nekim virtuelnim svetovima mi stvarno izgleda smesno, ma koliko to tebi izazivalo srcane probleme.
Naravno, sve ovo bez uvrede filipenko, ako sam te umalo ubio, nisam imao nameru.

Uzeo sam Matrox G100 AGP 8MB:) 3D sheet, ali 2D je standardan za Matrox - znaci fenomenalan. 15 evra.

brzi je napisao(la):
Jeste, lepo mi je radio 3Dmark2000 na Banshee kartici, athlon 550 i 256 rama. Za moj pojam je to bilo lepo, jer nisam igrac, vec mi je to posluzilo kao referenca, i za moj kriterijum to je OK. A ako ti imas GF2, 3 ili 4 stvarno sam siguran da ti ovo zvuci smesno i verujem da na tim karticama to radi bolje.

Uzgred, za low-end konfiguraciju kakvu covek sugerise u prvom postu (za rezanje diskova) banshee ce da radi itekako dobro svoj posao, ima izvedbi sa veoma dobrom slikom, drajverski odlicno podrzan, ne stvara probleme, i sve to za male pare. Iako sam finansijski u mogucnosti da kupim i bolju 3D karticu od V3 2K koju trenutno imam, ne pada mi to na pamet, jer mi to zaista ne treba (cak se mislim da zavalim celu konfiguraciju koju posedujem i spustim se bas na jedan low-end sistem). Stoga, tripovanje i nafuravanje razludjene decurlije (bez obzira na njihov uzrast) za trosenje para (koje su najcesce preci obebedili) zbog boljeg skora u 3Dmarku i igranje igrica i zivot u nekim virtuelnim svetovima mi stvarno izgleda smesno, ma koliko to tebi izazivalo srcane probleme.
Naravno, sve ovo bez uvrede filipenko, ako sam te umalo ubio, nisam imao nameru.

Ma opusteno, oprosteno ti je, lekarska ekipa je nedavno otisla :D
Banshee ce naravno za low-low end konfiuraciju da radi odlican posao ali nije u tome stvar vec sto recenica "odlicno radi u 3d marku" maltene sugerise da je neki ozbiljan program u pitanju i kao da je...kako bih rekao..."upotrebljiv" program u kome obradjujes nesto...
A u pitanju je samo 1 bezvezni test koji moze da se koristi samo za poredjenje NV kartica, da budemo objektivni
Samo to i nista vise
Pozdravcheers

"Odlicno radi u 3d marku" nigde nisam napisao, pogledaj malo.
Naravno, 3Dmark ne mora da znaci nista, al' eto, naveo sam kao primer da LEPO radi, sto je opet relativno.

Blago tebi kad si vec udario po cheers , a lekari tek sto su otisli. Ako uradis jos i ;) nece ti trebati izjave poput mojih.

Ako ti vec nisi uzeo tog ATI - ja jel mogu ja nekako da dodjem do njega.
Naravno,ako nisi zakljucio da je los

LazarG je napisao(la):
Ako ti vec nisi uzeo tog ATI - ja jel mogu ja nekako da dodjem do njega.
Naravno,ako nisi zakljucio da je los

Ma super je karta, ali ja nisam iz BGD, već u okolini Požarevca - tako da bolje potražiš po oglasima, video sam da neko prodaje ATI sa TV out za 70dm.

Nazad
Vrh Dno