Suicide_samurai
Čuven
- Učlanjen(a)
- 02.03.2005
- Poena
- 650
Od juče mi je u računaru nova (i opet polovna) konfiguracija, sa novim operativnim sistemom (Windows 7 umesto XPa) i već sam zažalio što sam odlučio da pređem. Nemam ja ništa protiv 7ice (na poslu je koristim već preko pola godine i stvarno sam zadovoljan), ali kod kuće to nije kao što sam zamišljao. U prevodu - već problemi. Stari računar (AMD 2.2GHz 32bit, 2GB DDR, X800XT AIW, X-fi i RAID 2x40GB) je verno služio, bez BSOD-a i ikakvih sistemskih nestabilnosti, pošto verujem da je XP do sada već jako ispeglan sistem.
Nov računar mi je MSI ploča sa AMD 780G čipsetom (i integrisanom grafikom), AMD x2 4400+, 4 GB DDR2 800, 2 x 250GB RAID0 i Creative X-fi Xtreme Music zvučna i već imam brdo problema:
- zvučna mi stalno baca BSOD-e u sistemu :S:
- pola nekih podešavanja koje sam u XPu imao ovde nemam (prvo je što sva napredna podešavanja koja Creative nudi sada ne mogu da nađem nigde)
- drajveri za starije komponente (Mustek skener, web kamerica itd)..
Računar ne koristim za igrice (svakako ne najnovije), već za rad u Office paketu, Photoshopu, Capture NX-u, za internet i ostale 2D stvari, da li postoji opravdan razlog zbog kojeg bih trebao da pređem na Windows 7, sem ograničenja od 3.25GB upotrebljive memorije i novog fensi izgleda? Kakva je situacija sa Windows XP 64-bit? Kakva bi situacija bila ako bih sutra odlučio da stavim quad core umesto x2 na XP-u?
Hvala vam na savetima kojih znam da će biti u izobilju
Nov računar mi je MSI ploča sa AMD 780G čipsetom (i integrisanom grafikom), AMD x2 4400+, 4 GB DDR2 800, 2 x 250GB RAID0 i Creative X-fi Xtreme Music zvučna i već imam brdo problema:
- zvučna mi stalno baca BSOD-e u sistemu :S:
- pola nekih podešavanja koje sam u XPu imao ovde nemam (prvo je što sva napredna podešavanja koja Creative nudi sada ne mogu da nađem nigde)
- drajveri za starije komponente (Mustek skener, web kamerica itd)..
Računar ne koristim za igrice (svakako ne najnovije), već za rad u Office paketu, Photoshopu, Capture NX-u, za internet i ostale 2D stvari, da li postoji opravdan razlog zbog kojeg bih trebao da pređem na Windows 7, sem ograničenja od 3.25GB upotrebljive memorije i novog fensi izgleda? Kakva je situacija sa Windows XP 64-bit? Kakva bi situacija bila ako bih sutra odlučio da stavim quad core umesto x2 na XP-u?
Hvala vam na savetima kojih znam da će biti u izobilju