- Učlanjen(a)
- 16.06.2003
- Poena
- 440
Dakle, imam problem sa ovim zvučnicima, tačnije, sa pojačalom ovog sistema.
1 kanal mi ne radi, tačnije zadnji desni, ili levi, nije ni bitno.
Ne radi mi zato što me je ćale zamolio da proba neke zvučnike na sistemu. Ne znam kako, na jedan od izlaza (na taj koji ne radi) je doveo 220 V, tj. povezao je kanal direktno na mrežu.
Kako i zašto - ne znam. Nisam imao živaca da se bavim timе.
Otvarao sam kutiju, video sam par spaljenih IC, možda jedan kondenzator koji je "ispario", ali u suštini - nije ništa strašno. Svi ostali kanali rade kao i prvoga dana.
Ovo se desilo pre godinu dana, ali sam se sada zainatio da rešim problem. Nisam vičan sa pojačalima, tako da mi preporučite servis, ili čoveka (nekoga tipa Notax-a
).
Neko mi reče iz ComputerLanda da cela ploča košta 60 eur, ali mislim da nema potrebe da se cela ploča menja. A i iskreno, mrzelo bi me da sve to prepakujem.
Usput mi je spalio i 1 satelit, tako da me zanima gde ima to da se kupi.
Hvala!
I 1 dobronameran savet - sa matorim ljudima kao sa malom decom!
1 kanal mi ne radi, tačnije zadnji desni, ili levi, nije ni bitno.
Ne radi mi zato što me je ćale zamolio da proba neke zvučnike na sistemu. Ne znam kako, na jedan od izlaza (na taj koji ne radi) je doveo 220 V, tj. povezao je kanal direktno na mrežu.
Kako i zašto - ne znam. Nisam imao živaca da se bavim timе.
Otvarao sam kutiju, video sam par spaljenih IC, možda jedan kondenzator koji je "ispario", ali u suštini - nije ništa strašno. Svi ostali kanali rade kao i prvoga dana.
Ovo se desilo pre godinu dana, ali sam se sada zainatio da rešim problem. Nisam vičan sa pojačalima, tako da mi preporučite servis, ili čoveka (nekoga tipa Notax-a
Neko mi reče iz ComputerLanda da cela ploča košta 60 eur, ali mislim da nema potrebe da se cela ploča menja. A i iskreno, mrzelo bi me da sve to prepakujem.
Usput mi je spalio i 1 satelit, tako da me zanima gde ima to da se kupi.
Hvala!
I 1 dobronameran savet - sa matorim ljudima kao sa malom decom!
Poslednja izmena: