@TEP3A: kontaktiraj mrvu
ovde i dogovorite se, jedno vreme je taj paket bio reklamiran na es-u, ali verovatno sljaka i dalje... napisi mail coveku pa se raspitaj.
@IronSERB: i i mislis da ce neko ko se iole razume u ove stvari da poveruje u tvoju izjavu da ce neka hostingmania da bude najbolji webhost i da cu da potrcim da pazarim account kod njih? mislim da je to neodmerena izjava i da nemas pravo da donosis zakljucke o nekom webhostu koji nema cirka mesec dana radnog staza, pa cak i da imas nalog kod njih, to je malo da bi mogao bilo sta da tvrdis, a sto se cene tice, pa i da su najjeftiniji na svetu to ti ne daje za pravo da dajes takve izjave! licno bih iz tvojih komentara odlucio bas namerno da uzmem nalog na yubcu jer bih razmisljao u fazonu "vidi ovoga, potura mi neka muda za bubrebe, eto, bas cu da idem kod onih koje pljuje, mora da su dobri!"
Mislim da je problem sa svima vama koji pljujete po yubcu to sto mislite da je cena toliko bitan faktor - nista, evo vam
ovde najjeftiniji hosting na svetu na koji sam naisao - kosta samo
$2.95 za godinu dana a dobijes cak
500 MB prostora na disku!!! jel da da je najbolji na svetu, kao sto bi IronSERB sada rekao? jeste malo morgen, verovali ili ne, pazario sam i kod njih nalog, cisto da vidim u cemu je caka jer me boli dupe za tih 150 dinara i ispostavilo se da server jednom mesecno ima downtime on 4 dana i da je support ali bukvalno =0, ali dobro, mozda neko bas to trazi? :?
Ne znam za ostale, ali se ja u potpunosti slazem sa delimirom i potpisujem njegov reply, znaci ja sam isto za*ebao sve hostinge.co.yu, verate, yubcove, manie itd. itd. i sve sto hostujem se nalazi u inozemstvu (dobro de, znam da je ova mania isto "tamo", ali je to nebitno za pricu). Ono sto je najvaznije, pored stabilnosti servera je da imaju support koji nije kao ovaj nas da ga cekas danima, vec je prosecno vreme za koje ti odgovore na mail cirka 15 minuta sto je za mene sasvim prihvatljivo. Support bitno utice na cenu usluge jer kada imas veliki broj ljudi koji rade u tom timu, to mora da se plati ******! Pitanje je da li zelis da se cimas sa njima da bi ti pomogli ili ne? Tvrdim da ova nasa gologuzija moze malo sutra da bude u istom rangu, jer stranac ima po 20 ljudi koji ce da budu zaduzeni SAMO za support, a ovi nasi mozda ukupno nemaju toliko ljudi za sve poslove oko hostinga! Evo, Born2Kill je administrator jednog od najjeftinijih hostinga u nas, daj reci mi iskreno koliko ukupno ljudi radi na odrzavanju servera?
Uzimam kao primer poslednji projekat koji sam radio u ColdFusionu/MSSQL-u i koji je hostovan u inostranstvu (usput, nedaj Boze da mi ovde imamo podrsku za CF na vise od jednom webhostu) - necu da reklamiram firmu, ali cena koju placam mesecno za hosting je $26 sto mu dodje malo preko $310 godisnje. U poredjenju sa kvalitetom usluge, ja sam zadovoljan i nemam nameru da ih menjam, iako bih umesto $310 mogao cak i $3 godisnje da platim, ali eto, to nije ono sto meni treba!
I na kraju, u ovoj diskusiji ispadam advokat Yubc-a, ali me boli uvo jer niko od vas nije dao nijedan valjan argument protiv istog, osim cene koja je krajnje relativna stvar! I jeste sve stvar izbora - jel' nemas para da platis? Imas dao Bog milion drugih webhostova koje bi platio manje ili vise, pa ti pici! Mislim ne kapiram poentu, jel' danas u modi da imas free webhost koji ima 101% uptime? In your dreams...
Pozdrav!