Šta je novo?

Yubc Nova Hosting Ponuda!!

Dok je curana bice i podvarka :)
Ali najbolja im je ona podrska za HTML.. i kvacica :beat:

Ovo je nezdravo skupo. Ovo trebaju da placaju samo sajtovi sa 100 poseta u minuti, naravno, ako je dobro koliko je skupo.

Svaka firma bira ono sto joj najvise odgovara. Ne verujem da je jednoj firmi mnogo da izdvoji ~150eura za godinu dana za najskuplju uslugu :) Cak je porez za jednog radnika na mesecnom nivou mnogo veci :) Do sada su placali mnogo vise, stvar afiniteta i procene sta ti je bitnije, dostupnost ili cena. Ako mozes obe stvari da uklopis jos najbolje. Sve u svemu stvar izbora :)

Pa ako benchu nije skupo nije ni meni! :) :) :) :happy:

[SER]ChatNick je napisao(la):
Svaka firma bira ono sto joj najvise odgovara. Ne verujem da je jednoj firmi mnogo da izdvoji ~150eura za godinu dana za najskuplju uslugu :) Cak je porez za jednog radnika na mesecnom nivou mnogo veci :) Do sada su placali mnogo vise, stvar afiniteta i procene sta ti je bitnije, dostupnost ili cena. Ako mozes obe stvari da uklopis jos najbolje. Sve u svemu stvar izbora :)

Mojne da se branis, stvarno ste bezobrazno skupi.

Tebi je recimo bezobrazno skupo, a ja za jednu vecer izlaska potrosim toliko koliko kosta jedna godina hostinga :) Mesecno popusim isto toliko ... itd itd :)

Kakvo branjenje :) rekoh ti da je stvar izbora:) i to tvog, ti biras izmedju ponudjenih usluga kod ostalih i ovde, ne odlucujem ja pa da se branim :) Hvala Bogu pa je ponuda na trzistu poveca, imas izbora do mile volje :)

Pa pazi i da imam firmu od 100 radnika i sl. ne bih dao tolike pare za domaci hosting. Za te pare ima napolju ihahaj ponuda.. A stabilnost 101% uptime. :)

Veoma logicno od tebe :) Ima prednosti, ima mana... stvar procene opet sta ti je bitnije :) Ja licno isto neke stvari drzim napolju jer mi tako odgovara, recimo 1Gbps protok itd za pojedine potrebe :)

[SER]ChatNick je napisao(la):
ja za jednu vecer izlaska potrosim toliko koliko kosta jedna godina hostinga :) Mesecno popusim isto toliko
bravo, bravo... ima se, moze se? :beat:

ali da je YUBC preskup u svakom pogledu, to je cinjenica! apsolutno nikome ne bih mogao da ga preporucim (iako ga koristim jos od 1997/8, tako nekako)... plus, u poslednje vreme je sve vise zauzeta veza ctp;

eto... da je skupo, skupo je! da ima onih koji ce i to platiti, ima! zato: sve najbolje!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Pa pazi i da imam firmu od 100 radnika i sl. ne bih dao tolike pare za domaci hosting. Za te pare ima napolju ihahaj ponuda.. A stabilnost 101% uptime. :)

Bajke o nepogrešivom Zapadu... Jeftin hosting, jeftin čarter... sve to se ruši i prečesto :(

Ma jok zoni, nego to je realnost, izvedi devojku u bioskop, kupi coke i mozda kokice i eto ti kurslusa vec :) Da ne kazem, prevoz, gorivo, parkiranje itd :)

Skupo je ako se uporedjuje sa npr. zapadnim cenama hostinga, a za nekoga ko ima firmu, chuda, muda nije, ali opet ispada na kraju da ste ga oshisali :mrgreen:

Zasto bih, kada mogu da firmin sajt hostujem u inozemstvu :)

A, ako nece da se vidi iz @lite-a - boli me uvo. Ionako lite koriste oni koji se shtekaju, a takvi mi nece biti musterije ili poslovni partneri :)

Dakle, ja sam odabrao inostrani hosting :)

Znaci dolazi se do zakljucka skupo u poredjenju sa inostranim kompanijama :) Apsolutno se slazem sa tobom. Razlozi zasto je to tako postoje, mada mogao bih sam da ih pobijem, dok si rekao keks, ali to je druga prica.

No, onda je red da kazete tako, umesto... "skupo" jer ispada da je n puta skuplje od domacih kompanija, sto jednostavno ne stoji... zar ne ?:)

pa ajde uporedi sa domacim firmama za hosting (mislim glupo je da ih reklamiram ali kad vec moram) :))

www.hosting.co.yu (1000 dinara 100 mb godisnje)
www.hostingmania.co.yu (20$ 250 MB godisnje)
www.verat.net 1000 din 100 mb

i koliko znam ova prva dva imaju podrsku 24/7 a verat nema pa mislim da su u tom smislu bolji od verata za klasu ... ali opet je cena-cena ...

Kod yubc-a je 9000 din 100 mb znaci ispada da ste 9 x bolji od hosting.co.yu ...ok ajde mozda i jeste stvarno bolji ...itd...ali 9 x???

i da ne nabrajam vec ostale ...
ali stvarno bi mogli da razmislite i da korigujete cenu. :))

cao

ma bre yubc hosting je kradja za 9000 din mzoes da ubacis server housing kod pola provajdera u yu tak oda se neisplati
poz
p.s. 9000 mesecno al ebiga :)))))

Sada to lepo sve skupis i napises mail na [email protected] :) Usput napisi to isto na jos 20-tak YU provajdera, da ne nabrajam, jos su skuplji :)

Da se ja pitam, bilo bi i skuplje:) ali se ne mesam, jer me hosting katastrofalno smara :) Takodje, nemam nista protiv da niko ne hostuje, manje smaranja za sve zaposlene :)

Sudeci po onom kako ljudi reaguju i sta placaju, prihvaljivo im je :) Svaki provider ima svoju klijentelu i definitvno nije ista kao kod tih sa kojima uporedjujes. To je lepota svega :) Svako ima svoje mesto na trzistu :) Neko voli jeftino, neko voli nesto drugo. Ja volim plavo :)

inace hostingmania ima odlicne cene a cujem i da su sasvim ok sto se linka tice stoga milim da bi uskoro mogli biti najbolji hosting provider kod nas ako se potrude
pozdrav

@bluestar: kako bre hosting.co.yu 100mb za 1000din godisnje??

koja je fora u pitanju???

Sve ima svoju cenu...

Miz a 50 eura mesecno drzimo server housing u Nemackoj za Bench House koji vec mesecima inace ne radi. Za Benchmark smo se ipak odlucili da ostanemo u Srbiji, zahvaljujuci dobroj volji ljudi u YUBC-u. Da hvalim preterano necu, ali svi znate kakve smo mi imali probleme sa hostingom dok se konacno nismo skrasili u YUBC-u. Ne racunajuci svojevremeno probleme sa samim serverom, kod hostinga nam je uptime bio celih 100%. I kad je server pravio te probleme, uvek je bilo nekoga da ga podigne ponovo sto puno znaci...

Uvek postoji opcija da kao sto smo mi nekada radili, EDB kopa ulice pa server ne radi dva dana, pa uzmete obican hosting a server padne u petak uvece - do ponedeljka nema ko da ga restartuje, provajder je izlozen napadima pa ugasi link. Koliko para toliko muzike. Nije mi zelja da hvalim niti pravdam YUBC, ali zasto ne u krajnjem slucaju? Znam da su licno nama pomogli i ja i dalje smatram da su ubedljivo najbolji kod nas. Svaka roba ima svoga kupca na kraju krajeva. Poljubis i ostavis...

TEP3A@ pa lepo prvo je verat davao 100 mb za 1000 dinara a posle je www.hosting.co.yu isto to ponudio samo sto nude i podrsku 24/7 a verat to nenudi sto ponekad moze da smeta pogotovo ako neko radi nocu ...

@TEP3A: kontaktiraj mrvu ovde i dogovorite se, jedno vreme je taj paket bio reklamiran na es-u, ali verovatno sljaka i dalje... napisi mail coveku pa se raspitaj.

@IronSERB: i i mislis da ce neko ko se iole razume u ove stvari da poveruje u tvoju izjavu da ce neka hostingmania da bude najbolji webhost i da cu da potrcim da pazarim account kod njih? mislim da je to neodmerena izjava i da nemas pravo da donosis zakljucke o nekom webhostu koji nema cirka mesec dana radnog staza, pa cak i da imas nalog kod njih, to je malo da bi mogao bilo sta da tvrdis, a sto se cene tice, pa i da su najjeftiniji na svetu to ti ne daje za pravo da dajes takve izjave! licno bih iz tvojih komentara odlucio bas namerno da uzmem nalog na yubcu jer bih razmisljao u fazonu "vidi ovoga, potura mi neka muda za bubrebe, eto, bas cu da idem kod onih koje pljuje, mora da su dobri!" :)

Mislim da je problem sa svima vama koji pljujete po yubcu to sto mislite da je cena toliko bitan faktor - nista, evo vam ovde najjeftiniji hosting na svetu na koji sam naisao - kosta samo $2.95 za godinu dana a dobijes cak 500 MB prostora na disku!!! jel da da je najbolji na svetu, kao sto bi IronSERB sada rekao? jeste malo morgen, verovali ili ne, pazario sam i kod njih nalog, cisto da vidim u cemu je caka jer me boli dupe za tih 150 dinara i ispostavilo se da server jednom mesecno ima downtime on 4 dana i da je support ali bukvalno =0, ali dobro, mozda neko bas to trazi? :?

Ne znam za ostale, ali se ja u potpunosti slazem sa delimirom i potpisujem njegov reply, znaci ja sam isto za*ebao sve hostinge.co.yu, verate, yubcove, manie itd. itd. i sve sto hostujem se nalazi u inozemstvu (dobro de, znam da je ova mania isto "tamo", ali je to nebitno za pricu). Ono sto je najvaznije, pored stabilnosti servera je da imaju support koji nije kao ovaj nas da ga cekas danima, vec je prosecno vreme za koje ti odgovore na mail cirka 15 minuta sto je za mene sasvim prihvatljivo. Support bitno utice na cenu usluge jer kada imas veliki broj ljudi koji rade u tom timu, to mora da se plati ******! Pitanje je da li zelis da se cimas sa njima da bi ti pomogli ili ne? Tvrdim da ova nasa gologuzija moze malo sutra da bude u istom rangu, jer stranac ima po 20 ljudi koji ce da budu zaduzeni SAMO za support, a ovi nasi mozda ukupno nemaju toliko ljudi za sve poslove oko hostinga! Evo, Born2Kill je administrator jednog od najjeftinijih hostinga u nas, daj reci mi iskreno koliko ukupno ljudi radi na odrzavanju servera?

Uzimam kao primer poslednji projekat koji sam radio u ColdFusionu/MSSQL-u i koji je hostovan u inostranstvu (usput, nedaj Boze da mi ovde imamo podrsku za CF na vise od jednom webhostu) - necu da reklamiram firmu, ali cena koju placam mesecno za hosting je $26 sto mu dodje malo preko $310 godisnje. U poredjenju sa kvalitetom usluge, ja sam zadovoljan i nemam nameru da ih menjam, iako bih umesto $310 mogao cak i $3 godisnje da platim, ali eto, to nije ono sto meni treba!

I na kraju, u ovoj diskusiji ispadam advokat Yubc-a, ali me boli uvo jer niko od vas nije dao nijedan valjan argument protiv istog, osim cene koja je krajnje relativna stvar! I jeste sve stvar izbora - jel' nemas para da platis? Imas dao Bog milion drugih webhostova koje bi platio manje ili vise, pa ti pici! Mislim ne kapiram poentu, jel' danas u modi da imas free webhost koji ima 101% uptime? In your dreams...

Pozdrav!

covece keopse ja sam rekao svoje misljenje svako ima pravo na svoje naravno
a sto se mene tice ja nsiam rekao da je sad najbolja nego ako nastave ovakvim radom i kvalitetom da ce sigurno biti TOP
Sem toga ti uzmi kod yubc-a za 9000k din, ko ti brani tvoje pare ne moje , a i da uzmes kod hostingmanie opet tvoje pare ne moje ja nsita nedobijam od toga
znaci ja sam samo dao prijateljsko misljenje o tom hostingu jel vidim kakvi su i znam da vrede

Ja sam uzeo najjeftiniji paket kod hostingmanie i vrlo sam zadovoljan - em jeftino, em podrska 24/7 uvek raspolozena za razgovor... :)

a sad gledam statistiku na beocityju ko ima koliko domena i bas sam se iznenadio sto eunet recimo ima bass basss dosta hosting korisnika http://hosting.eunet.yu

ovi hostingmania i hosting.co.yu su toliko mali (ispod 30 korisnika) da ih uopste nema na spisku ...ko zna kakvi ce oni biti kad budu hostovali cirka 4000 korisnika. Ova statistika je samo za .yu domen. ...

Naravno za sve korisnike je konkurencija dobro dosla jer ce cene time biti nize & ponuda & support mnogo bolji. !!!

statistika se nalazi ovde
http://www.beocity.com/yuweb/?kategorija=5412

Nazad
Vrh Dno