Šta je novo?

&^%$!!* YUBC.net!!!

kad smo kod yubc-a, obratite paznju na izvesnog eduarda maha. lik se 'ladno uvredio sto sam ga pitao za sta se placa "jednokratni trosak" od 500-1000€ kad se povezujes na poprecni.
kaze da mi treba dva modema. ja pitam sto, a on kaze isto kao sto mi treba dva telefona da razgovaram s nekim. :confused: dakle ako hocete DSL kod yubc-a, spremite se da im platite SVE, od zice, preko opreme (i vase i njihove) i setovanja, do samog utrosenog protoka. laaame...:hair:

Bahati [SiD] je napisao(la):
dakle ako hocete DSL kod yubc-a, spremite se da im platite SVE, od zice, preko opreme (i vase i njihove) i setovanja, do samog utrosenog protoka. laaame...:hair:
[/B]

Nemoj da se zavravas, kod drugih ti mozda to ne naplacuju, ali zato ti takve stvari dosta ugrade u samu cenu (koja zaista moze biti paprena) :).
Postoji razlika izmedju xDSL i poprecne veze :D
Poz

ZoNi je napisao(la):
Mislim da je vrlo neodgovorno sa njihove strane sto su prihvatili toliko korisnika, a znaju koliko linija imaju!

A nisi valjda ocekivao da ce da odbijaju nove korisnike kad pocne previse da se kaci preko dana ?! :what:;P

a jel vam se deshava u poslednje vreme da vam puca veza na yubc-u? Pochinje da me izludjuje... ne znam da li je do mene ili do njih, ali s obzirom da to pre nije bilo onda je do njih :rocket:

p.s. imam isdn, da ne bude da mi je losha linija...

ZoNi je napisao(la):
Ej, ovaj %$#^@*& YUBC.net me izludjuje: treba po 10 minuta da okrecem broj samo da bih proverio e-mail!!! Mislim da je vrlo neodgovorno sa njihove strane sto su prihvatili toliko korisnika, a znaju koliko linija imaju! Super je veza KAD se nakacis, ali bas zna da iznervira!! :boom: :rocket:

Znam da nije vezano za YUBC ali meni bre na ptt-u treba uveche po 1,5h da se konektujem - i opet mi radi kao po jajima (sporo) :(

anime_freak je napisao(la):
Postoji razlika izmedju xDSL i poprecne veze :D
ma verujem, ja nemam pojma o tome. :D lik kaze da je to SHDSL. ma nista to nije bitno na kraju, niko nece da ti kaze sta ti tacno treba, koliko i zasto. pazi, ja da im kupujem modem???
kol'ko sam shvatio, placa se telekomu da ti sprovede zice. dakle tebi ostaje da kupis modem i ruter (koji meni treba zbog kucne mreze, ali nije mi jasno sta ce onima sa jednim kompom) i platis njima za prenos podataka (flat ili ograniceni). a oni traze da ti platis SVE!

ma verujem, ja nemam pojma o tome. :D lik kaze da je to SHDSL. ma nista to nije bitno na kraju, niko nece da ti kaze sta ti tacno treba, koliko i zasto. pazi, ja da im kupujem modem???
kol'ko sam shvatio, placa se telekomu da ti sprovede zice. dakle tebi ostaje da kupis modem i ruter (koji meni treba zbog kucne mreze, ali nije mi jasno sta ce onima sa jednim kompom) i platis njima za prenos podataka (flat ili ograniceni). a oni traze da ti platis SVE!

Pa moras da kupis dva modema, jedan ide kod tebe a drugi kod provajdera ili vec kod onoga do koga zakupljujes te veze.

Ako se radi o SHDSL onda se obično radi sa uređajima koji su istovremeno i modem i ruter a po potrebi mogu glumiti i NAT, DHCP itd.

Pa zar ti stvarno ocekujes da ti neko kupuje hardver ? c..c..c

:confused:

Cudo jedno kako bi u ovoj zemlji svi sve besplatno.......

stefan je napisao(la):
Ako se radi o SHDSL onda se obično radi sa uređajima koji su istovremeno i modem i ruter a po potrebi mogu glumiti i NAT, DHCP itd.
oni u stavci "oprema" za minimum stavljaju 50.000 din (!!!), a jedan ruter/4portswitch (NAT/DHCP) kosta 50€... stvarno nije moje da im placam za lagerovanu robu, koja je u svoje vreme bila svetsko cudo...

DusaN je napisao(la):
Pa moras da kupis dva modema, jedan ide kod tebe a drugi kod provajdera ili vec kod onoga do koga zakupljujes te veze.
pa jel sam ja jedini kome ovo nema smisla? zasto ja da kupujem opremu koja stoji kod njih???:confused:

dkurel je napisao(la):
Pa zar ti stvarno ocekujes da ti neko kupuje hardver ? c..c..c
nisi pratio... procitaj pazljivo ponovo...

yubc

u zadnje vreme pri diskonektovanju modem mi poludi i nestane iz kontrol panela,a kod ostalih provajdera je sve u redu????????????Bas mi idu na k.....c!!!!!!!!!

Re: yubc

ktm je napisao(la):
u zadnje vreme pri diskonektovanju modem mi poludi i nestane iz kontrol panela,a kod ostalih provajdera je sve u redu????????????Bas mi idu na k.....c!!!!!!!!!

Aha! To oni tebi namerno daljinski ske..ju komp! :beat:

Proveri drajvere za modem. Zna da pomogne.

pa jel sam ja jedini kome ovo nema smisla? zasto ja da kupujem opremu koja stoji kod njih???:confused:

Odgovor je vrlo jednostavan!
Da bi bila tvoja!
Nece oni poprecnu vezu nego ti, zar ne? :)

To je kao kad bi za dial-up trazio od provajdera da ti kupi modem... dobro, ne bas tako, ali... :)

P.S. Mislim da sam ipak dobro pratio. Shvatio sam da ti hoces da ti provajder kupuje modem, ruterili sta vec i to sam i rekao, a zatim i odgovorio.

Zasto bi neko bio odgovoran za stvari na koje realno nije u stanju da utice. Da su prilike ovde normalne i da Telekom nudi ispravne linije - mozda bi i provajderi krenuli da nude bolje uslove po pitanju poprecnih veza...
Neke centrale jedva prenose i govor a kamo li type; :rocket:

dkurel je napisao(la):
To je kao kad bi za dial-up trazio od provajdera da ti kupi modem... dobro, ne bas tako, ali... :)

P.S. Mislim da sam ipak dobro pratio. Shvatio sam da ti hoces da ti provajder kupuje modem, ruterili sta vec i to sam i rekao, a zatim i odgovorio.

Zasto bi neko bio odgovoran za stvari na koje realno nije u stanju da utice. Da su prilike ovde normalne i da Telekom nudi ispravne linije - mozda bi i provajderi krenuli da nude bolje uslove po pitanju poprecnih veza...
Neke centrale jedva prenose i govor a kamo li type; :rocket:
pa tom analogijom i ja idem, a nesto se ne secam da sam kupovao dva modema za dial-up. mozda je tebe neko gadno prevario? :D
stvarno nisi razumeo, hocu ja da kupim sta god treba da stoji kod mene, ali mi je vrlo logicno da sve sto stoji kod njih namire oni iz svog profita.
bas mu i ja kazem da razumem lose uslove, al' da ne mogu da se ljute na korisnike koji ne zele da snose sav njihov teret. u fazonu su, nas prca telekom, pa se i vi naguzite. ja sam bre "njegovo visocanstvo korisnik" i samo ja odlucujem kad cu da se naguzim! metaforicki receno, naravno! :hump: :D

oni u stavci "oprema" za minimum stavljaju 50.000 din (!!!), a jedan ruter/4portswitch (NAT/DHCP) kosta 50€... stvarno nije moje da im placam za lagerovanu robu, koja je u svoje vreme bila svetsko cudo...

IP Ruter košta mnogo više od 50€, veruj mi :) Ono što tebi treba je recimo Zyxel Prestige 782, SHDSL modem do 2.32 Mb/s +ruter UTP 10/100, koji košta oko 370€ (23300 din). Dakle 50000 je OK samo ako kupuješ dva komada.

A ako znaš gde ima rutera za 50€, kazi mi da kupim 5-6 komada :) Allied Telesyn ima neke Cable/DSL Broadband Routere (4 port 100Mbs) za 120€, ali to je namenjeno pre svega za kućne kablovske/ADSL veze.

pa tom analogijom i ja idem, a nesto se ne secam da sam kupovao dva modema za dial-up. mozda je tebe neko gadno prevario? :D

:) Pa dobro, de... :) lepo rekoh da nije najbolja analogija...

[/quote]stvarno nisi razumeo, hocu ja da kupim sta god treba da stoji kod mene, ali mi je vrlo logicno da sve sto stoji kod njih namire oni iz svog profita.
bas mu i ja kazem da razumem lose uslove, al' da ne mogu da se ljute na korisnike koji ne zele da snose sav njihov teret. u fazonu su, nas prca telekom, pa se i vi naguzite. ja sam bre "njegovo visocanstvo korisnik" i samo ja odlucujem kad cu da se naguzim! metaforicki receno, naravno! :hump: :D [/quote]

Vidi...

provajder moze da ti kaze sta god hoces... Ako ti ne naplati taj modem ili ruter ili sta vec, povecace ti cenu po protoku. I to se tako radi u svetu...
Mislim da ti je bolji ISKREN odnos provajdera prema tebi kao korisniku, nego neko zavlacenje...
Najzad, ako bi oni instalirali tu opremu, platili je i sve, ko tebi garantuje da ce na ovim linijama bas sve da radi?
Ni jedna ozbiljna firma ti nece garantovati ono u sta nije 100% sigurna

Nazad
Vrh Dno