Šta je novo?

YUBC net problem

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Pre neki dan sam uplatio net kod YUBC net-a. Ono sto se desava je sledece:
Posle jedno 10-15 minuta provedenih online, veza pukne. Pri tom je racunar ociscen od sasser worma, instaliran je nav, i norton firewall. napominjem da na beotelu veza ne puca!

Na ms sajtu nema vesti o novom crvu, ali tesko da crv moze da bira provajdera🙂 da li neko ima slicnih problema?

btw, trazio sam od tehnicke podrske pare nazad, ali oni ne zele da to ucine, pa pretpostavljam da treba zvati nekog njihovog menadzera??

Sasvim je normalno da veza puca, tacnije da kazemo: sasvim je normalno na nivou na kojem se nalaze telekomunikacije u ovoj zemlji. Zavisi od jako mnogo faktora.

Uobicajeno je da isprobavas kako ce ti internet raditi preko mnogo provajdera i mnogo raznih brojeva, sa mnogo raznih modema...pa ces nakon izvesnog vremena vec ustanoviti sta je u tvom konkretnom slucaju najbolje. Sve to ide u rok sluzbe...

Probaj da se povezes na YUBC preko nekog drugog njihovog pristupnog broja, ako nemaju drugi onda barem preko njihovog 042, moguce je i desava se da veza ka istom provajderu preko jednog broja puca a preko drugog ne.

meni je yubc otkako sam na digitalnoj (od februara) pukao samo dvaput..tako da ne verujem da je do yubc-a

Nema veze provajder sa tobom, znaci to je do tebe i do tvoje centrale..

petkods je napisao(la):
Pre neki dan sam uplatio net kod YUBC net-a. Ono sto se desava je sledece:
Posle jedno 10-15 minuta provedenih online, veza pukne. Pri tom je racunar ociscen od sasser worma, instaliran je nav, i norton firewall. napominjem da na beotelu veza ne puca!

Na ms sajtu nema vesti o novom crvu, ali tesko da crv moze da bira provajdera🙂 da li neko ima slicnih problema?

btw, trazio sam od tehnicke podrske pare nazad, ali oni ne zele da to ucine, pa pretpostavljam da treba zvati nekog njihovog menadzera??

Sa koje centrale se povezujes i na koji Yubc broj?

Poslednja izmena:
Ovako, na digitalnoj centrali veza funkcionise savrseno. Broj telefona mi je 12****, a povezivao sam se na oba broja, p3200700 i p3020280.

Juce sam skidao neki poveci program, i veza je izdrzala pola sata. Taj dl sam pauzirao, i dao bati da igra starcraft na battle.net-u. Igrao je 5 minuta, i veza je pukla.

Sledi da je veza pukla zbog starcrafta, jer se ovo desilo 2-3 puta.

Jos nesto: kad veza jednom pukne, svako sledece povezivanje na net je uzaludno. Protok je mizeran odnosno slanje/primanje podataka se desava na svakih 5-10 sekundi, i traje 2 sekunde.

Restartovanjem windowsa, i ponovnim povezivanjem na net, sve radi ok.

Ako ti se restartovanjem windowsa stvari menjaju na bolje onda stvarno imas neke gremline u svom kompu 🙂 Mozda los driver za modem ili ko zna sta...

I ja imam problema na YUBC-u!
Ali druge vrste. NA neke sajtove jednostavno nema teorije da odem. Zvao sam podrshku i oni kao kazu da podeshvaju proxy i da je do toga ali realno, nisam zadovoljan at all! Sezam i verat su mi 5x bolje radili. Ponekad je super-jutros sam dl-ovao oo 20 mb i bash je ok ishlo (ne secam se cifre) ali retkost je 🙁
Probacu chak i sa format/install jer imam josh nekih problema na kompu ali ako se to ne reshi onda YUBC svakako ne preporuchujem! Probano na 2 centrale (322XXXX i 289XXXX)!

Poslednja izmena:
Hmm... veoma interesantna informacija koja u izvornom obliku glasi ovako:
"Neki provajderi su stavili YUBC-eve dial-up IP adrese ukljucujuci i proxy iza firewall-a, sa njima resavamo taj problem". Konkretno se radi o delu ev hosting provajdera na kome su nostalgija i slicni muvanje siteovi. Anyway.. voleo bih da cujem ime radnika YUBC-a koji ti je to rekao, s obzirom da im je u opisu posla da se predstave, molio bih te mi kazes ime i jos jednom potvrdis da ti je receno to sto si napisao.

Hvala 🙂

Vecho a jel znas zato ne radi sajt F1RST2.com jedino sa Yubc-a ,preko svih ostalih provajdera radi bez problema.
Nas destak vozimo obnline trke cetvrtkom i nedeljom(Mp kao i Counter samo su voznje u pitanju),i ima nas dosta na Yubcu i od pre 10ak dana je pocelo da zeza.Jel Imas neku ideju?

Ako mene pitash, potvrdjujem da mi je to recheno (neshto u vezi sa proxy-jem). Ne secam se tachno shta jer sam bio besan ali mi je sigurno recheno da sada neshto rade oko toga. Ime naravno nisam zapamtio ako mi se uopshte i predstavio 😉

I ja sam se dopisivao sa podrskom gde mi je receno da je sa Yubcom sve u redu i da sve lepo radi a znam 4oro ljudi sem sebe kome ne rade forumi na http://balkanfzp.com
i ne radi program za logovanje u bazu tog sajta (ucitavanje sajta radi ali ucitavanje foruma je nemoguce, kao da request timeoutuje sto vazi i za login uz pomoc pomenutog programa).Jedino imamo problema sa Yubc-om, od ostalih provajdera su probani Verat,Tehnicom,Sezam,Eunet i svaki je radio KAKO TREBA !!!
Taj sajt i te forume kao i taj program koristi STOTINE ljudi vecinom sa prostora EX-YU i svima radi kako treba sem korisnicima Yubc-a tako da je iskljuceno "to je do sajta/baze" fazon koji sam dobio kao odgovor na mail ! Sve je radilo kako treba do pre nedelju-nedelju i po dana i to odlicno i onda odjednom preko noci problem.Ponavljam da nije do firewalla, ili da je ovo samo moj problem i dodajem da je dosta siteova blokirano sa Yubc-a odn pristup istima kao sto je primetio Calibra.Problem je -definitivno- do Yubc-a
ako ovo ne rese do kraja mog flata sigurno nece ponovo dobiti moj novac, mada se i dalje nadam da ce biti sredjeno jer mi Yubc najpristojnije radi na mojoj centrali 🙁.

Oba problema i Calibra i mb4 su vezana za istu stvar ... firewall na EV1 mrezi (jedan od vecih hosting reseller-a), vec sam im pisao, 2 puta, malopre sam napisao jos jednom mail na sve adrese koje sam uspeo da nadjem za EV1 🙂 U svakom slucaju, ako ne skinu firewall, promenicu IP adrese za vikend, tada ce sve raditi opet. Nazalost, stvarno nije do YUBC-a, ne znam koji pametnjakovic je nasao shodno da stavi firewall. Ne znam koja je svrha da hosting provajder stavi firewall ? U cemu je fazon.. pa nece niko pristupati tim siteovima.. koja je svrha onda postojanja site-a ?

Molio bih sve koji su dobili nebuloze od tehnicke podrske da mi proslede iste na [email protected], da bih mogao adekvatno da reagujem i mojne mi odsecete potpis tog mail-a 🙂

[SER]ChatNick je napisao(la):
Nazalost, stvarno nije do YUBC-a, ne znam koji pametnjakovic je nasao shodno da stavi firewall. Ne znam koja je svrha da hosting provajder stavi firewall ? U cemu je fazon.. pa nece niko pristupati tim siteovima.. koja je svrha onda postojanja site-a ?

Ne bih da budem grub, ali počeo bih post sa: "A koji pametnjaković je stavio transparentni proxy na YUBC? U čemu je fazon.. Koja je svrha postojanja transparentnog proxy-ja i zašto isti ne može da isključi?"

Eto, ja hoću da koristim YUBC jer mislim da rula, ali taj t. proxy mi se uopšte ne sviđa. Pored navedenih sajtova, meni ne radi povremeno livada.pondi.hr i vrelegume.co.yu, pa moram da pristupam preko drugog provajdera. Na sve to tehnička podrška kaže, pristupite ponovo, sajtovi su dostupni. Pa naravno da su dostupni, ali kako za koga. Imam i ja njihov mail u kome se niko nije predstavio, pa čim stignem poslaćiu ti.

Ma samo ti budi grub 🙂 ne smeta meni to 🙂 Nije u pitanju klasican t. proxy, vec se radi o cisco wccp engine-u, veruj mi kosta dosta i mnogo ubrzava surfovanje 🙂 Policy firme je da ispred dial-up stoji wccp engine. On je ukljucen samo na dialup-u. Anyway.. nije u pitanju jedna adresa vec tacno 156 adresa po prvoj informaciji koju sa dobio od EV1... tvrde da je u pitanju credit card frog zastita.. mada mi nije jasno o cemu se radi.... U svakom slucaju, dok oni to ne rese, ja sam promenio adrese za svaki slucaj .. pa cu da vratim kada rese, jer u pitanju je podosta adresa iza firewall-a... neko novo pravilo po svemu sudeci na EV1. Mada sve mi se cini ako ovako nastave da cu i ja njih iza firewalla da gurnem... bezobrazluk da banuju dialup adrese i adrese wccp engine-a zato sto je neko na nekom provajderu radio sa falsh kreditnim karticama... mislim... svasta 🙂

Fala q... da neko od admina BILO kog provajdera se uopste trudi da bude u kontaktu sa korisnicima 🙂 to prvo, a drugo za te pametnjakovice koji su stavili firewall... daj nama adrese pa da ispomognemo sa kolicinom mailova koje ce da dobiju 😀
Evo sa samo par sati zakasnjenja moram da prijavim da logovanje iz tog programa ponovo RADI 😀 ucitavanje foruma takodje RADI.Zahvaljujem se ChatNicku na ovako brzom fix-u 😉 samo da ovi opet ne blokiraju ip-eve ?
Sto se tice samog rada Yubc-a, ja sam prezadovoljan (koliko to covek moze da bude na analognoj centrali sa dvojnikom i veoma veoma puno shuma na liniji 🙂 mada opet i pored svega toga jedino mi na Yubc-u veza ne puca (uopste) i protok je konstantan znaci nikakvih prekida u transferu nema (d/l je max sto sam video 4.5 konstantno mada je average doosta manje).U svakom slucaju za tu cenu flata je ubedljivo "best buy" 🙂

Hmm, meni je juce veza i dalje zezala pa sam prodao nalog.

Verovatno cu preci na beotel.

I moj(nas) problem takodje resen,Veksi hvala na brzom resenju.Malo poradi na znanju i strucnosti ljudi iz tehnicke podrske,mi kad smo ih pitali preko maila dobili smo odgovor u jednoj recenici,tipa kod nas je sve kul,to je nesto do vas ili sajta.

Takodje sam od vise osoba iz podrske primio odgovor "nije to do nas, proverite sa administratorima sajta" nije doslovce ovako bilo ali se na to svodilo 🙂.Steta sto ne cuvam mailove, ali sam siguran da sam video bar 2 razlicita potpisa dok za 3 sam oko 80% siguran (da sam od 2-3 razlicite osobe dobijao slican odgovor).Dobro makar su bili korektni i uctivi iako im znanje (ocigledno ? ) nije jaca strana 🙂

[SER]ChatNick je napisao(la):
U svakom slucaju, dok oni to ne rese, ja sam promenio adrese za svaki slucaj ..

Sad je cool, sve šljaka 🙂 A u vezi prepiske sa podrškom - ipak su potpisani mailovi, nadam se da nisam nikome stvorio probleme mojim slabim pamćenjem detalja.

E, na Beotelu ces se usreciti.Ako ti Yubc ne zavrsava posao, veruj mi niko nece.Imas problema sa centralom ili sa kompom.Idi pravo u Sime Milosevica, imas formular za zalbe, pa probaj.

U medjuvremenu je sredjen problem sa NOC sluzbom EV1, skinuli su sve IP adrese sa firewall-a 🙂 Anyway, bas ste neki, lepo vas zamolim da mi posaljete na [email protected] te mail-ove i niko nista. Samo mi pravite dodatni posao, sada moram da trazim da mi se kopiraju svi sent items i da citam redom kilometre ko zna cega da ne upotrebim grublju rec 🙂

Inace, zahvalan sam za hint ovde... ovo je jedan od retkih foruma koji citam, a mailovi bas i ne dolaze do mene. Vecina korisnika ni ne znaju na sta se zale, za razliku od vas ovde🙂 Tako da je korisno, na obostrano zadovoljstvo nadam se 🙂

Nazad
Vrh Dno