Šta je novo?

Yubc ADSL problem Zemun

• Začetnik teme Začetnik teme cRASH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cRASH

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2002
Poena
604
Joj kako su me izbacili iz takta to je cudo!!!
Evo danas mi se konacno upalila lampica 🙂 ali od tada samo muke!!!
Nema sanse da se konektujem, okrenem njih oni mi kazu da treba da mi aktiviraju usera. Uradise to ali i pored toga ja ne mogu da se povezem sa njima non stop prijavljuje kako mi user i pass nisu dobri. I elem deinstaliram ja modem i sva ****** koja sam imao na kompu i opet iz pocetka pocnem i to po uputstvu koje sam dobio od njih. A u uputstvu tekstualno pise jedno a na slici drugo i mogu se ****** onda. Modem je Sagem 800. U uputstvu kaze izaberi RFC 1483 bridge LLC 8/35 a na slici je izabrano PPPoE 8/35? I ja uradim kako pise izaberem bridge ali on bukvalno napravi bridge konekciju niti mi trazi user niti da dialup nista a uopste ne radi!!! I evo sad preko GPRS-a kucam ovo da pitam jel ima neki voljan Zemunac da mi pomogne da mi kazej jel ovo kod nas PPPoE kako se prica ili nije i kako da se uopste konektujem, i gde gresim !

pozdrav

Ako ti je username isti kao i username ovde, definitvno gresis sa passwordom (proveri sa tehnickom podrskom da li znas password ili probaj sam na http://adsl.yubc.net:20000/ da li ti znas svoj pass):
--
Aug 18 17:13:24 adsl radius[13479]: Password for 'crash' failed (incorrect!)
Aug 18 17:16:28 adsl radius[13524]: Password for 'crash' failed (incorrect!)
Aug 18 17:18:35 adsl radius[13560]: Password for 'crash' failed (incorrect!)
Aug 18 17:25:39 adsl radius[13945]: Password for 'crash' failed (incorrect!)
Aug 18 17:38:21 adsl radius[14198]: Password for 'crash' failed (incorrect!)
--

Otisao sam na yubc webmail za Adsl i uspeo da se ulogujem ! sto govori da znam pass sigurno... odo da nastavim sa borbom 🙂

za username koristim: crash@yubc
i pass sa kojim sam se logovao na mail!!!!

Cim ti imas log da gresim sa password-om znaci da je konekcija OK i da nije ni do telekoma ni do mojih setovanja!!!!!!!!!!
Joj docice mi glace ove sifre i useri 🙂

Evo sad sam prevrteo pasvord sa velikim/malim slovima uzduz i popreko menjao i user sa malim velikim slovima ma nista........
Da ne moze da se desi da ima jos neki korisnik sa istim userom ?

a da nije mozzda adsl.crash@yubc tvoj user?,)
znam da tako formiraju korisnichka imena za ADSL na EUNet-u..

drugo, mislim da je oprema na centrali Zemun sa PPPoE podeshavanjem, samo nisam siguran da li se to set-ovanje odnosi na uredjaj na koji modem gleda ili na sam modem..

pozdrav

Sve je dobro podeseno sa strane korisnika, telekom nije zavrsio deo BRAS-ISP konekcije... tj. nema l2tp tunela izmedju BRAS-a za zemun i provajdera.. greska u konfiguraciji, sto ce telekom verovatno sutra da popravi kada mu bude receno 🙂

Nazad
Vrh Dno