Šta je novo?

Yu usenet je bruka i sramota!

nIce Cream

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
650
Stvarno je sramota videti u grupama gomilu spam poruka....
Pogledajte malo neke strane grupe, kako su lepo organizovanje, cim neko spamuje (cega ima retko) odma ga svi posalju na abuse pa spamera ima sve manje....
News grupe u ino su najbolji izvori informacija, kao sto je i ovaj forum...
Stvarno smo primitivni po tom pitanju...
Najbolje bi bilo da se ukinu news serveri, bice manje uzalud potrosenog protoka...
:cuss: :cuss: :cuss:
ne znam ni sta da kazem, osim da sam jako skenjan i iznerviran...

Pogledaj i skini sa neta program Hamster. Imaš ga na www.tglsoft.de . To je lokalni news server sa mo?nim sistemom filtriranja. Nakon toga šaljem ti ja (ili bilo ko drugi od redovnih yusenetovaca) filter, u suštini spisak email adresa poznatih spamera. Hamster ne?e skidati njihove postove i to je kraj spamovanja sa njihove strane.
A za ovakvo stanje na Yusenetu su PRE SVEGA odgovorni provajderi to najviše BEOTEL i EUnet koji nemaju nikakvu kaznenu politiku prema spamerima. Najve?i spamer yuseneta ima nalog upravo na Beotelu.

Ma juce sam od 19 do 21h slao na abuse sve te majmune... boli njih *ita da zatvaraju svoje izvor profita ... :cuss:

nIce Cream je napisao(la):
Najbolje bi bilo da se ukinu news serveri, bice manje uzalud potrosenog protoka...
Definitivno nisi u pravu...
Pa kad bi tako gledali, onda bi trebalo da pozatvaramo sve provajdere, jer su generalno svi losi (manje ili vise), pa nas ne bi bolela glava zbog interneta :)
Ako ti smetaju spameri do te mere da ne mozes to da izdrzis, a ti lepo izbegavaj news :)
Ima i drugih ljudi kojima to smeta, ali nekako uspevaju da savladaju svoj bes, pa opet koriste news :)
Mada, slazem se sa tobom da ne treba to prihvatati takvo kakvo jeste u fazonu bolje ista nego nista i jedno od resenja bi bilo da se izvrsi pritisak na provajdere da ucine nesto po tom pitanju ne bi li usluga bila bolja, ali ima mnogo vise gorucih pitanja od toga i sto je najbitnije nema dobre volje za tako nesto :(
Jedino resenje za sada je filtriranje :(

Nazad
Vrh Dno