Šta je novo?

YU premijera Xabre 400 kartice!

Ma jok, nema sitnih crevca... samo par programcica... :)

byMaX je napisao(la):
Ma jok, nema sitnih crevca... samo par programcica... :)
Ajde MAX daj rezultate,da vidim dal da kupujem ili da stekam jos love za 4200.

Vrlo lepo!

Tako i treba!

Jos samo da mi objasnite znacenje termina "ISPRANO".
Sta ovo znaci? Odrpano? Izbledelo? Ili?

Jaste li culi za colour or (&) gamma corection?

Stelujete li prikaz?

A kako je tek na TV???

Ispisite vi nama lepo koliko to bagira kad se mrdne od 3d marka i Q3...da moze nesto da se pokrene a ne da kartica bude gotovo potpuno neupotrebljiva van pomenutih, kao Radeoni ili ne daj Boze Kyro...

Brutalan Zlica je napisao(la):
Ispisite vi nama lepo koliko to bagira kad se mrdne od 3d marka i Q3...da moze nesto da se pokrene a ne da kartica bude gotovo potpuno neupotrebljiva van pomenutih, kao Radeoni ili ne daj Boze Kyro...

[sto bi se reklo]: sad si lupio i ost`o ziv...

Solidan testic!Max zasuci rukave i obradi doticnu da vidim da li ima vajde
eksploatisati je

MUSTANG je napisao(la):

Zasto ?? Jer zato sto sam pomenuo Radeon u negativnom kontekstu ? Pa mrdnite malo od 3d marka i Q3 ljudi i budite realni...pa recite koliki je broj artefekata...ne bi bilo lose da me podrze ovom prilikom i Simpson i Broz...Simpson je imao prilike da isproba Built by, ja Gigabyte-ov, a Broz Herculesov model...pola igara nije ni moglo da se igra u 32 bita...strasno.
Al nemojte da sad pricate kao evo ja se igram jednom godisnje pa me ne interesuje i sl. Nisam ja nikad rekao da je 2d los, da multimedijalne mogucnosti nisu odlicne, da tv out nije izuzetan i sl. Govorio sam iskljucivo o artefektima u raznim igrama...za igre - neupotrebljiv, iz sopstvenog iskustva...naravno, govorim o malko vecem broju igara a ne o par onih koje sasvim korektno rade...
Pozdrav,
Brutalni

Zasto ?? Jer zato sto sam pomenuo Radeon u negativnom kontekstu ? Pa mrdnite malo od 3d marka i Q3 ljudi i budite realni...pa recite koliki je broj artefekata...ne bi bilo lose da me podrze ovom prilikom i Simpson i Broz...Simpson je imao prilike da isproba Built by, ja Gigabyte-ov, a Broz Herculesov model...pola igara nije ni moglo da se igra u 32 bita...strasno.
Al nemojte da sad pricate kao evo ja se igram jednom godisnje pa me ne interesuje i sl. Nisam ja nikad rekao da je 2d los, da multimedijalne mogucnosti nisu odlicne, da tv out nije izuzetan i sl. Govorio sam iskljucivo o artefektima u raznim igrama...za igre - neupotrebljiv, iz sopstvenog iskustva...naravno, govorim o malko vecem broju igara a ne o par onih koje sasvim korektno rade...
Pozdrav,
Brutalni

Fala bogu, te se nasao neko malo objektivan! :D
Apsolutno tacno. Evo ja te prvi podrzavam. :D

Skoro sam dosao u posed Hercules AIW 8500DV karte. Ima problema, ali nikako toliko kao sto tvrdis. Jedina igra koja mi trenutno ne radi kako treba je GTA3, ali sve ostalo sto sam probao je ok.
Moguce da su ranije verzije drajvera stvarno bile katastrofa, ali ovi novi Catalyst-i su odlicni!

A kakve probleme imas u GTA3 sa Radeonom 8500?

Ja ne znam zasto sve ovo kad se zna da ko hoce da se naigra sit to moze samo na nvidiji trenutno, mada opet tako je moglo u pocetku samo na voodoo-u, pa pogledajmo gde je danas 3df-x.

xabre 400

kartica je trenutno kod mene, jer mi treba za test ploce (pogodite koje).
ne znam kolika je cena, ali kartica na prvi pogled radi pristojno. nisam stigao na nju bas nesto da obratim paznju, ali evo jednog rezultata. xp1600+ def clock. q3 1.17 1024 max q. 161 fps

Ja znam, ali necu da kazem :)

U medjuvremenu, igrao sam na njoj Dungeon Siege 1280x1024x32, Jedi Knight 2 u istoj rezoluciji i stari dobri Quake 2 u 1600x1200x32 i sve radi bez ikakvih problema. Onda je zena malo cackala po 3DS MAX 5, renderovala neke loptice, i to je radilo bez problema. Rece mi Nedjo da sa najnovijim drajverima radi dosta brze i da ima kvalitetnijii 3D prikaz (nema onih ispranih tekstura), tako da ce kartica definitivno biti hit. Nestrpljivo cekamo Maxov test :)

Pozdrav,
Brutalni

Ne nego zato sto si spomenuo Kyro.
Posedujem Kyro 2 vec vise od godinu dana i nikad nisam imao problema ni u jednoj igri.
Ne mozes tek onako da kazes da je kartica krs koju verujem nisi nikad video (probao).
Inace Kyro je najslabiji u 3dmarku iliti nVidia marku ali zato kada pustis neku igru onda se tek oseti njegova snaga, pa jos 32 bitni rendering....
Ajd Pozdrav

JOBAH je napisao(la):
A kakve probleme imas u GTA3 sa Radeonom 8500?
Nikako ne mogu da dobijem konstantne performanse, tj. igra ide ide pa pocne da trokira, pa onda opet ide ok, pa zakoci...
Probao sam svakakva setovanja, a koliko vidim na forumima nisam jedini sa tim problemom.

MUSTANG je napisao(la):
Ne nego zato sto si spomenuo Kyro.
Posedujem Kyro 2 vec vise od godinu dana i nikad nisam imao problema ni u jednoj igri.
Ne mozes tek onako da kazes da je kartica krs koju verujem nisi nikad video (probao).
Inace Kyro je najslabiji u 3dmarku iliti nVidia marku ali zato kada pustis neku igru onda se tek oseti njegova snaga, pa jos 32 bitni rendering....
Ajd Pozdrav

Ja se izvinjavam, ni Atija ni Kyro-a nisam bas tako skoro testirao, Atija doduse pre nekoliko meseci a Kyro 2 relativno brzo po izlasku...secam se da sam se UBIO dok ga nisam naterao da proradi, bilo je neko uputstvo od prodavca u stilu instalirajte drajvere dok imate drugu karticu (???), pa onda ubacite Kyro, pa dignite u safe mod i slicno...
Kad je proradio vrlo malo toga je radilo bez ovih ili onih artefekata...
Moguce je da je problem sa Kyro-om resen u kasnijim revizijama drajvera, te se stoga izvinjavam ako je trenutna situacija sa Kyrom takva da dosta toga dobro radi. I izvinjavam se jer bi ovaj tred u stvari trebao biti posvecen Xabre-u :)

I za atija je mozda rec "neupotrebljiv" prestroga, ali zaista je katastrofa kakve bagove pravi u 32 bita sa jednim ili u 16 bita sa drugim igrama...U onima gde je jedna paleta upotrebljiva druga nije itd. A u mnogo vecem broju slucajeva pravi vise bagova u 32 bita.

Inace, ashley, iz tvojih usta u Bozije usi, ako tako dobro radi.
Pozdrav

Ashley je napisao(la):

U medjuvremenu, igrao sam na njoj Dungeon Siege 1280x1024x32, Jedi Knight 2 u istoj rezoluciji i stari dobri Quake 2 u 1600x1200x32 i sve radi bez ikakvih problema. Onda je zena malo cackala po 3DS MAX 5, renderovala neke loptice, i to je radilo bez problema. Rece mi Nedjo da sa najnovijim drajverima radi dosta brze i da ima kvalitetnijii 3D prikaz (nema onih ispranih tekstura), tako da ce kartica definitivno biti hit. Nestrpljivo cekamo Maxov test :)

I samo jedno pitanje : odakle ti ta rezolucija u DS-u? Zar nije maksimum 1024?

Re: xabre 400

Ayrton je napisao(la):
kartica je trenutno kod mene, jer mi treba za test ploce (pogodite koje).
ne znam kolika je cena, ali kartica na prvi pogled radi pristojno. nisam stigao na nju bas nesto da obratim paznju, ali evo jednog rezultata. xp1600+ def clock. q3 1.17 1024 max q. 161 fps

Ja znam! :D Tj. predpostavljam >?.. :) Mirko? jel' da? :D

Ashley je napisao(la):
Vaistinu jeste. Mea culpa, zbun, zbun :)

Piroman - lozac, a ? :D
Ma nema frke...:)
Pozdrav
P.S. izgleda da kartica ima lepu buducnost.

Dandy je napisao(la):
Nikako ne mogu da dobijem konstantne performanse, tj. igra ide ide pa pocne da trokira, pa onda opet ide ok, pa zakoci...
Probao sam svakakva setovanja, a koliko vidim na forumima nisam jedini sa tim problemom.

Posto je to prerada sa PS2 od izuzetnog je znacaja da ukljucis u
grafickim opcijama sinhronizaciju frejmova i FPS limiter, tek tada
ce nestati ti problemi koje ima i GF2MX, GF3Ti 200, GF4 Ti4200.
Dakle nije do ATI-ja.
Pozdrav!type;

Ashley je napisao(la):

Ej bre, polako... daj malo da i ja postavim nesto u NPP :)

GoranM je napisao(la):
Posto je to prerada sa PS2 od izuzetnog je znacaja da ukljucis u
grafickim opcijama sinhronizaciju frejmova i FPS limiter, tek tada
ce nestati ti problemi koje ima i GF2MX, GF3Ti 200, GF4 Ti4200.
Dakle nije do ATI-ja.
Pozdrav!type;
Mislis da nisam probao da ukljucim/iskljucim sve to? Nazalost ne pomaze :(
I dalje nisam nasao zadovoljavajuce resenje...

||NeX|| je napisao(la):
I šta bi sa testom? Je li bolja od Radeon 9200 128mb 128bit?
Kuku lele vide li ti datum zadnje poruke ovde :d

||NeX|| je napisao(la):
I šta bi sa testom? Je li bolja od Radeon 9200 128mb 128bit?

:d :trust: :d :wall:
Stvarno bre povampirio si prastari thread...

Stvarno, di ga nadje ??? :D

Nazad
Vrh Dno