Šta je novo?

Youtube Premium [Family plan] (Vazna pravila u prvom postu!)

Vidim da mi premijum acc važi i za YT Music. Da li se ta app može korisititi kao Spotify, nisam probao,a vidim da imaju iste mogućnosti i opcije. Koliko je pokrivena sa pesmama, i da li ima neke praktične razlike u odnosu na Spotify?

U suštini ista baza kao klasični YT samo bez spotova, i što je najbolje može da radi u pozadini za razliku od klasičnog YT (iako Premium, ne radi kod nas)

Pa radi YT u pozadini i kod nas... Dok ide video, kad izađem na Home, video nastavlja da radi u malom prozoru. Tako je kod mene.

Kad smo vec kod toga, u podešavanjima na tom malom prozoru sam isključio tu opciju, i sada ne mogu da je ponovo uključim. Sada mi ide samo audio u pozadini, a video ga nigde nema.

U podešavanjima aplikacije postoji da mi background play bude Always on, ali opet neće.... već samo zvuk. A dok nisam isključio, radilo je bez problema.
Jel imao neko takav problem, šta mi je činiti?

U Crnoj Gori ne radi, šema za premium family preko Argentine, javlja not supported in your country.

I meni je Argentina, ali radi... Zapravo radilo je, dok nisam *****o... :( A zvuk ide i dalje...

Ne uspevam da dodam člana familije preko Argentine (glavni nalog prošao, skinuto sa kartice). Neki predlog?

Prilikom prihvatanja pozivnice član mora biti na Argentinskom vpn-u. Posle toga nije potrebno.

Promenio sam adresu, ali neće, možda treba da prođe neko vreme?

Promenio sam adresu, ali neće, možda treba da prođe neko vreme?
Pošto je prošla uplata na glavnom nalogu, potrebno je da dodaš člana pozivom sa glavnog naloga. Kad taj član dobije invite mora se ulogovati na Argentinski VPN i prihvatiti invite. Adresa njegovog prebivališta je nebitna. Da li je uradjeno tako?

Jeste. Na glavnom nalogu je aktivirano sve bez problema, poslata pozivnica ali kaže da nije u istoj zemlji kao menadžer porodice (prva slika koju sam postavio). Obrisao pozvnicu, poslao ponovo, isto.

@alter Svi članovi porodice moraju imati Google Play naloge podešene na istu državu. Moguće je da se mora koristiti i VPN zemlje na koju je podešen GP nalog prilikom prihvatanja pozivnice. Meni svi članovi imaju US naloge, iako sam YT Premium uzeo na Indiju.

Ne uspevam da dodam člana familije preko Argentine (glavni nalog prošao, skinuto sa kartice). Neki predlog?
Ako si uplatio preko Argentine, svi članovi moraju na YouTube-u da promene lokaciju na Argentinu. I nek provere da im nije možda uneta druga adresa na sajtu pay.google.com.

Glupo pitanje, kako se menja drzava na google onda, ako je potrebno podesiti na pay-google-com sve? Malo je cudno da sad ono svaki clan familije treba da doda karticu za placanje... Ili ja gresim znacajnije... Istu situaciju imam kao @alter
I tipa nalog od supruge ne mogu da prebacim na AR, a pay-google-com mi izbacuje "This payment method isn't supported. Please choose a different payment method and try again. [OR-IMIRA-01]". Samo jedno dugme postoji i kad se to klikne izbaci ovu gresku...

Nastavak... uspeo. :p
Na kraju se pojavio pay-google-com profile najnormalnije iz suprugu... Nije ona koristila nikad placanje preko google naloga i slicno, ni u play-u... i proverio sam, setovao istu adresu na nalogu... Ne mora kartica da se unosi za svakog (da odgovorim sebi :p ).
Dodatno, preko vpn-a je trebalo da i moj play-google-com prebacim na AR al' to je dovoljno samo da se otvori play-google-com preko vpn-a i posle toga je proslo sve... do tad mi je, ko zna od kad, play-google-com ostao na Hrvatsku.. i to je izgleda pravilo problem. Kad su se cene pojavile u ARS, proslo je iz prve sve.

I meni bez problema skinuo 189 ARS posle mesec dana besplatnog premiuma preko Argentine. Bez pitanja... samo da potraje.
Pritom bez problema ubacio jos 3 člana familije, svima šljaka besprekorno...

i mene ste navukli na YTP argentinski ;-))
sve odradio kako treba .. familija sa 6 clanova uspesno aktivirana na probnom sam do 02.02 a onda ce da naplate tih 179 pezosa ..
koristio visa internet intesinu sa registraciju uspesno rezervisali i vratili novac ...sa njom placam netflix vec nekoliko meseci sve ok
koristio hola vpn plus za aktivaciju i registraciju ostalih clanova
svi srecni sto nema vise reklama i ostali benefiti sto su dosli sa nalogom su super ...
mada sam ja na us nalogu od samog pocetka kad sam otvorio nalog a to bese davno .. cak imam i google voice number ..dzabe zovem us i canadu mobilne i nije mi pravilo problem oko aktivacije

Možda nekome bude koristan info.

U decembru mi je istekla platna kartica (debitna Mastercard OTP banke) i kada sam pokušao da dodam novu, da bih mogao da nastavim plaćanje YT Premium (Indija), nije nikako moglo da prođe dodavanje kartice. Moguće da je i zbog promene regulative u Indiji koja je stupila skoro na snagu. Na kraju sam obrisao sve payment profile koje sam imao a bili su tu Indija, Srbija (RS) i stara Srbija (CS) koja mi je prethodno pravila probleme. Bez ijednog payment profila, preko Hola VPN (iz Opere) sam aktivirao YT Premium na Argentinu, automatski mi je kreirao AR payment profil i to radi.
Ušteda je nekih 60 dinara mesečno (oko 230 je bio Family paket na Indiji, oko 180 je na Argentini). Članove familije nisam morao ponovo da dodajem, a uredno su dobijali notifikacije da im je organizator familije ukinuo Premium 😁 pa ga posle ponovo dodao.

Mene je zezao prvi mesec sa plaćanjem, ovaj drugi bez ikakvih problema :)

I meni nije htjelo produziti Indijski YT Premium.. Pokusavao par puta, skinulo novac sa kartice, banka vracala. Jbo ih pas.

Nema. Na Indiji je bilo na svaka 3 mjeseca, nekih 4.5 eura. Evo proslo za argentinski. Ajde super.😂

De mi samo reci moram li za produzavanje imati VPN ukljucen ili ce automatski naplacivati?

Ne mora VPN za produžavanje, Youtube direktno skida sa tvoje kartice.

Jel mogu ja da napravim na trenutnom nalogu Premium na Argentinu i ubacim tu i ženin nalog, ako ja imam USA Google Play (plaćao sam aplikacije srpskom Visa Internet karticom, poslednji put pre više od godinu dana), a žena ima srpski GP (koji je posle promenjen na nemački), ali nema dodatu karticu i nista nije plaćala na GP?
Ako može, šta je potrebno da uradim?

Da li bih mogao da dodam jos neke članove familije koji su u Srbiji (žena i ja smo u Nemačkoj)?

Koje su mane naloga na Argentinu?
  • jel ce YT predlagati argentinske klipove ili će i dalje raditi isto (na osnovu lokacije i istorije pregleda)?
  • da li ćemo morati žena i ja da prebacimo GP sa USA/DE na argentinski?
  • koliko je uopšte pametno ovo raditi na svom YT nalogu (zbog pretplata, listi i istorije pregleda mi znači Premium samo na nalogu koji već imam)?

Ma ovo je velika gnjavaža

Prvobitno uključim VPN i na glavnom nalogu se zeznem i kupim običnu pretplatu. Pokušam da je "dogradim" (sa vpnom) ali konstantno izbacuje 404.
Napravim nov nalog i ovoga puta prođe sve kako treba, ali nisam mogao da pozovem "glavni nalog" u grupu, zato što na pay.google.com stoji Argentina a na glavnom Srbija.
Ništa, batalim to i kupim na sekundarnom nalogu koji koristim za play store. I pozovem prvi nalog kad ono greška "niste u istoj zemlji". Pokušavao sam sve i sa VPN i bez VPN, i gledao pay.google.com gde su svi podaci vezani za Srbiju na oba naloga (a postoji dodatni pay profil na oba za Argentinu)

U svakom slučaju, ovo izgleda da radi kako mu padne na pamet. Probaću još par kombinacija dok ne izgubim strpljenje.

Uspeo sam nekako
Ja sam imao jako zanimljiv problem. Primarni gmail nalog mi je od onih dana kada si morao dobiti pozivnicu da bi otvorio nalog. Uglavnom, pre nekoliko godina zbog promene imena zemlje valjda (a koristio sam i google wallet), došlo je do šlogiranja naloga koji nisam mogao da rešim. Mail mi je radio, a na play store (tada se zvao marketplace valjda) nisam video nijednu aplikaciju pa sam morao da napravim nov nalog zbog toga.
Sada sam tek video u pay.google.com da mi je Srbija označena sa "Serbia(RC)", što mi je bilo čudno, napravio sam novi profil plaćanja na Serbia(RS) i gle čuda, sada sve radi i otklonjen je dugogodišnji problem! Ranije kada sam pokušavao da zamenim zemlju, uvek je pokazivalo serversku grešku za šta sam kontaktirao i google suport ali nije bilo vajde.
😁😁

• jel ce YT predlagati argentinske klipove ili će i dalje raditi isto (na osnovu lokacije i istorije pregleda)?
  • koliko je uopšte pametno ovo raditi na svom YT nalogu (zbog pretplata, listi i istorije pregleda mi znači Premium samo na nalogu koji već imam)?

1. Ne, predloge daje na osnovu tvoje stvarne lokacije, tj. koje god podesiš u YT settingu.
2. Da, mora biti ARG adresa, sve ostalo onako kako jeste naravno
3. Nisam još čuo da je imao bilo ko problema. Meni radi već par mjeseci kako treba, skida mi se automatski pretplata svakog mjeseca bez ikakvog VPN-a.

Jel mogu ja da napravim na trenutnom nalogu Premium na Argentinu i ubacim tu i ženin nalog, ako ja imam USA Google Play (plaćao sam aplikacije srpskom Visa Internet karticom, poslednji put pre više od godinu dana), a žena ima srpski GP (koji je posle promenjen na nemački), ali nema dodatu karticu i nista nije plaćala na GP?
Ako može, šta je potrebno da uradim?

Da li bih mogao da dodam jos neke članove familije koji su u Srbiji (žena i ja smo u Nemačkoj)?

Ma zvekni bre evriće iz Nemačke, kakva bre Argentina.

Ja sam uradio ovako i to mi deluje najjednostavnije:

Koristeći jedan postojeći ili novi SRPSKI nalog uključiš vpn, dodas karticu sa argentinskom adresom, podesiš plaćanje.

Time je sve oko plaćanja i cene završeno, gasiš vpn.

Naknadno normalno dodas u family paket naloge koje hoćeš, a tu nema nikakvih problema ni cimanja jer su svi nalozi iz Srbije tj. iste zemlje.

Samo mi je nadalje uredno skidao onu argentinsku cenu.

Najlakše za tebe, najlakše za ostale bez objašnjavanja, samo ih dodas.

Ako je neko nepoverljiv I ne bi hteo da to radi sa svojim nalogom, može da žrtvuje jedno mesto pa napravi novi srpski nalog na kome će sve podesiti, a doda sebe i ostale kao family, pa ako I bude nekih problema, biće na tom fiktivnom nalogu, a ostali će samo izgubiti privilegije.

Nazad
Vrh Dno