Šta je novo?

Youtube i ostali video linkovi 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Borgof da napiše izvinjenje CERN-u jer im je sad njegov kod nehotice ugasio hadronski sudarač čestica.
:D lapsus. Ne znam zašto, ali nije se obrisao post. Čim sam video na šta je ispalo, kliknuo na brisanje, upisao razlog i potvrdio.
 
Kod:
https://youtu.be/HMUUQJB6LJw

Penzioner u podrumu krio ozloglašeni nacistički tenk - ne znaju kako da ga kazne

Tužioci i advokati u Nemačkoj ne mogu da smisle način kako da kazne penzionera koji je u svom podrumu decenijama čuvao legendarna nacistička ratna oružja – tenk "panter" i protivavionski top kalibra 88 milimetara.

Tenk, top i torpedo su izvađeni iz podruma kuće u gradu Hajkendorf na severu Nemačke 2015. godine.

Čitava akcija zahtevala je angažovanje nekoliko vojnih vozila i par desetina vojnika i višečasovno pažljivo izvlačenje iz podruma.

Šest godina kasnije, tužioci i advokati i dalje ne mogu da se dogovore o visini kazne, koja može da bude i 500.000 evra.

Osamdesetčetvorogodišnji optuženi takođe mora da pronađe nov dom za svoju nesvakidašnju kolekciju.

Njegov advokat kaže da je američki muzej zainteresovan da kupi tenk "panter", koji se smatra jednim od najboljih tenkova Drugog svetskog rata.

Osim za tenk, nekoliko kolekcionara iz Nemačke zainteresovano je za druge stvari iz kolekcije – popularn top "88", takođe jedan od najubojitih topova rata, kao i za puške i pištolje.

Na jučerašnjem saslušanju u Kilu, oko 100 kilometara udaljenom od Hamburga, pravnici su pokušali da utvrde da li kolekcija krši nemački Zakon o kontroli naoružanja, kojim se reguliše proizvodnja, prodaja i transport oružja.
 



UutcQdv.jpg
 
 
 
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno