Youtube i ostali video linkovi 2021

outlaw

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poruke
4,718
Poena
113
Kod:
https://youtu.be/HMUUQJB6LJw

Penzioner u podrumu krio ozloglašeni nacistički tenk - ne znaju kako da ga kazne

Tužioci i advokati u Nemačkoj ne mogu da smisle način kako da kazne penzionera koji je u svom podrumu decenijama čuvao legendarna nacistička ratna oružja – tenk "panter" i protivavionski top kalibra 88 milimetara.

Tenk, top i torpedo su izvađeni iz podruma kuće u gradu Hajkendorf na severu Nemačke 2015. godine.

Čitava akcija zahtevala je angažovanje nekoliko vojnih vozila i par desetina vojnika i višečasovno pažljivo izvlačenje iz podruma.

Šest godina kasnije, tužioci i advokati i dalje ne mogu da se dogovore o visini kazne, koja može da bude i 500.000 evra.

Osamdesetčetvorogodišnji optuženi takođe mora da pronađe nov dom za svoju nesvakidašnju kolekciju.

Njegov advokat kaže da je američki muzej zainteresovan da kupi tenk "panter", koji se smatra jednim od najboljih tenkova Drugog svetskog rata.

Osim za tenk, nekoliko kolekcionara iz Nemačke zainteresovano je za druge stvari iz kolekcije – popularn top "88", takođe jedan od najubojitih topova rata, kao i za puške i pištolje.

Na jučerašnjem saslušanju u Kilu, oko 100 kilometara udaljenom od Hamburga, pravnici su pokušali da utvrde da li kolekcija krši nemački Zakon o kontroli naoružanja, kojim se reguliše proizvodnja, prodaja i transport oružja.
 

Uriel

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruke
1,843
Poena
113


UutcQdv.jpg
 
Vrh Dno