Šta je novo?

Youtube i klinci

MareBGD

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2003
Poena
765
Verovatno ima još korisnika čija deca gledaju na youtubu crtaće i slično pa verujem da ima rešenja za uslovno rečeno problem...

Dete mi na Ipad-u gleda Youtube emisije i crtaće, i uglavno je sve to ok, samo nekad ima sadržaja koje ipak ne želim da gleda. Da se razumemo ne uleće tu ne znam šta dosta toga yotube blokira sam po sebi kad isključiš explicit sadržaj, uglavnom su to određeni *****ski kanali koje želim da blokiram, nisu nedolični da kažem samo su zatupljući po mojoj proceni.

Znam da youtube nije davao da se samo određeni kanali blokiraju i do sad nisam našao zadovoljavajuće rešenje. Trenutno na Ipad-u koristimo youtube kids, ili KidTube kako se već zove zvanična Google aplikacija. Ništa od drugih aplikacija takođe nije odradilo posao, onako kako želim.

Sad trenutno se aktivirao servis youtube red, koji navodno ima mogućnost blokiranja kanala. Naravno, ne radi u Srbiji :mad:

Da li je neko rešio generalno ovaj problem. Da li ako uzmem neki VPN (koji je najeftiniji a da radi na Ipad-u, PC-ju...), i da li će to da odradi posao u smislu da ću moći da koristim yotube red?

Da li ima neka druga opcija a da ne košta mnogo... Razmišljam, pošto je ipad na wifi znaci ruter dobija neku mac adresu, pa mozda neki softver ili negde na ruteru da se filtrira saobracaj za određenu mac adresu, ali da ne blokiram youtube, vec kanale po nekom id-ju ili nečemu? ne razumem se ovo bukvalno razmiljam šta bih voleo da postoji :D

Ajmo ćalci pomagajte :)

edit: molim vas da se ova tema ne pretvori u "pošalji dete napolje nek igra klikere" i slično, sve kapiram sve znam, hvala

Poslednja izmena:
Ne razumem cime nisi zadovoljan kod youtube kids?

Ne mogu da blokiram određeni kanal koji želim. Tipa likovi koji se igraju s lutkama koje vrše nuždu :)

Prijavis kanal, skinuce ga sa liste za YT kids.

Ma neće, ima tu kanala koji su da kažem generalno prihvaćeni ali ti recimo kao roditelj ne želiš da konkretno tvoje dete u određenoj životnoj dobi to gleda. Šta znam možda neko neće da mu dete gleda Sundjer Boba ili teletabise, ili šta god je već on procenio pa onda može da blokira kanal.

Ja sam načuo da svaki kanal ima neki svoj ID i da bi se to moglo nekako ne nekim ruterima blokirati za određenu mac adresu...

Mozda mozes u adaway hosts fajlu dodati svaki kanal koji ti se ne dopada, pa ne bi izlazio u predlozima.

Vrh Dno