Šta je novo?

YouTube HTML5 "novotarije"

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Po svemu sudeci Youtube pokusava da progura svoj servis pomocu HTML5 i ocigledno vrsi odredjeno testiranje, tako se meni dogodilo da sam upao u HTML5 trial "mod" bez mog znanja i pitanja. Kako sam ovo zapazio, pa kada se pusti video, posebno 1080p nekako deluje neprirodno, kao da secka, ne umem da objasnim, uglavnom nije 100% prirodno. Kako se resava problem, pa desni klik na video, ap na HTML5 trial, pa onda se lepo odjavite na dnu te strane sa HTML 5 i onda ce opet biti flash kao i do sada.
Ko ima ovakvih problema neka pokusa. Moguce je da je ovo pokusaj prevazilazenja problema na koji se posebno zale korisnici NVidia grafickih karti, a ima i onih sa ATI grafikama, da im mrzne video, da ide "zelena" ili "ljubicasta" smrljana slika i jos 100cuda, pa sve do BSOD.
Sta ce od svega ovoga biti ne znam, uglavnom nesto pokusavaju, pa sada vidite sta vam vise odgovara.

Info na sledecoj strani:

http://www.youtube.com/html5

Poslednja izmena:
U *** ala ovo jede procesor na desktopu!

Imao sam isti slučaj pre pola godine. Flash player je bio totalno isključen od strane Googla, pa mi se dešavalo da gledam video a monitor se ugasi posle 15 min. Nisam znao kako da rešim problem, pa sam instalirao firefox :) Ali posle par dana se sve vratilo u normalu. Vole oni povremeno da nas bocnu...

Ja sam se sam prebacio na HTML5 cim su pustili, nikakvih problema nemam, i 1080p radi super... flash zna da se zapuca cesto..

Radi i meni fino i vise mi se svidja ovaj HTML5 UI, ali sto jede procesor! (celo jezgro uzme na 360P dok flash ni pola - ono sto je bitno je da izgleda koristi neke instrukcije koje urnisu jezgro pa mi se kuler vrti vise nego na multi-core compile od nekoliko minuta ili 8thread 7zip :D)

Da, to je problem od pocetka. Bio sam u toj beti pre godinu i kusur dana ali sam se vratio na flash upravo zbog cinjenice da trosi daleko manje resurse (da me cuje steva dzobs). Ne znam kako ce da rese taj problem ali morace posto flash nece jos dugo poziveti.

Resice fino h264 i gotova stvar, GPu ima da odradi kao i do sada i nece nista da spucava i glavi komp.

U tom slucaju probaj preko IE, on bi trebalo da koristi h264 umesto WebM kodeka.

Nazad
Vrh Dno