Šta je novo?

Youtube High Definition

Valmont

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
319
https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/youtube-high-definition/

Youtube High Definition is a simple tool that lets you play Youtube Videos at highest resolution.

Samo da naglasim da sam slučajno naleteo na ovu ekstenziju. Još od pre godinu, godinu i po dana YouTube konstantno neće da "sluša" i, iako je čekirano da u FullScreenu pušta 720p kada je dostupna ta rezolucija, ne prikazuje je. Ova ekstenzija omogućava da se apsolutno uvek učitava 720p, bez obzira da li gledate YouTube iz Full Screen-a ili ne. Takođe, ima tri fina setovanja: always 720, always 1080p (pretpostavljam da u ovom slučaju, kada nema 1080p dostupno, pušta rezoluciju ispod iliti 720p) i highest resolution (puštaće uvek najveću dostupnu rezoluciju za svaki video).

Koristim je već dva dana i radi bez greške. Odavno imam 10MBit konekciju a YouTube odavno radi na tome da čuva bandwith (ranije je čekirana opcija davala isto što i ova ekstenzija - da se uvek loaduje 720p). Ne znam da li ste primetili, u novom YouTube redizajnu, kada se klikne na "Share" ne daje "long link" opciju ali ne daje ni opciju HD link što je ranije davao. Dakle uradili su sve da se loaduje 360p i 480p po defaultu, a da bi se svaki put prebacivalo na 720p ili 1080p.

Ova ekstenzija to radi perfektno.

Poslednja izmena:
Nije loša ekstenzija ali po mom mišljenju mnogo bolje rešenje predstavlja ekstenzija greasemonkey sa skriptom YouTube Center. Najbolja stvar je to što je moguće podesiti Flash WMode na GPU čime se postiže značajno rasterećenje procesora. Na primer ja na mom laptopu (Asus K52JT) mogu da gledam 1080p video a da pri tom procesor ne ide iznad 20-23% dok se video još učitava a pada na 3-5% nakon što se učita do kraja. Pri tome postoje podešavanja za koja bi normalno trebalo još sigurno 2 ekstenzije. Ove rezultate imam na Windows 8 x64 sa Cyberfox-om a isto je i sa Waterfox-om.
Probajte :)

Poslednja izmena:
I na taj način verovatno smanjuješ i temperaturu procesora na laptopu

I gde se potom nalaze ta podešavanja

Poslednja izmena:
I na taj način verovatno smanjuješ i temperaturu procesora na laptopu

I gde se potom nalaze ta podešavanja

Upravo tako.
Kada si na youtube stranici u gornjem desnom uglu pored sign in dugmeta imaš dugme za podešavanja. Tu se sve nalazi. Izgleda kao da je sastavni deo YouTube-a.

Screenshot (1).png
Screenshot (2).png

Poslednja izmena:
Zahvaljujem

Upravo sam upgrade-ovao drajver za amd grafičku na 12.10 i dobio još bolje rezultate. Za 1080p video kvalitet procesor ide do 15-18% dok se učitava a nakon učitavanja 2-3%.

Na deskopu ili laptopu?

Na laptopu.

Ovde se može naći objašnjenje flash wmode-a. Ispada da direct i gpu imaju najbolju hardversku akceleraciju. Kod mene direct opcija daje bolje rezultate od gore navedenih. :)
Da li je neko još probao i kakvi su rezultati?

Poslednja izmena:
I nikakvih problema nisi imao što nije proizvođačka verzija?

Ne razumem pitanje baš najbolje. Proizvođačka verzija čega?

AMD grafičku. Skinuo si verziju (noviju) sa sajta proizvođača Asusa dakle ili si skidao direktno sa AMD sajta odabirom laptop varijante.

Na više mesta sam nailazio na preporuke da je kod laptopova preporučljivije koristiti drajvere za grafičku koje su prošle obradu proizvođača.

Zat osma te pitao ako si skidao sa sajta AMD da li builo koja opcija nedostaje ili bilo šta što bi moglo da pravi problem

Ja nesto ne verujem da proizvodjaci grafickih nesto dodatno 'budze' i steluju drajvere. Zasto bi to radili kad je chip na njima fabricki AMD-ov ili nVidijin (izuzetak overcloak-a, nereferentnog hladjenja...)

If you experience difficulty while using the generic AMD Catalyst Mobility drivers, we recommend reverting to the driver provided by your notebook vendor. Please contact your notebook vendor for their most recent graphics drivers.

Sa nekim laptopovima čini mi se čak da generički drajveri nisu bili ni kompatibilni

Odradiš li deinstalaciju starih, potom brisanje eventualnih zaostataka pa tek potom instalaciju novih drajvera ili

Za moj laptop na asusovom sajtu ima samo za windows 7 drajvera a i oni su matori. Prvo su bili instalirani drajveri sa asusovog sajta. Nisam ih uklanjao, samo sam skinuo amd drajvere i instalirao i sve je prošlo super, čak su i nestali svi problemi koje sam imao sa starim i temperature su niže.

Hvala ti za info

Nazad
Vrh Dno