Šta je novo?

YouTube blokira blokere reklama

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
YT-Premium.jpg

YouTube blokira blokere reklama​

Najnoviji eksperiment platforme YouTube usmerio se na zabranu ekstenzija za blokiranje reklama dok uporedo promoviše svoj YouTube Premium plaćeni servis

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/youtube-blokira-blokere-reklama/

Vanced prestao da radi, koristim LibreTube.

Kako? Ja imam na telefonu namesten i evo probao sada radi.

Verzija koju koristim je Vanced 2.6.2 (Crimson) a microG je 0.2.24 220220
Meni Vanced radi sve vreme bez problema. danas se i apdejtovao. Verzija MicroG je ista kao tvoja a sam Vanced je:
Screenshot_20230511-215146.png

Neka, neka. Svi su "preleteli" u Chrome jato. Firefox živ i dalje.
Firefox fino radi i generalno mu ništa ne fali. Chrome je više stvar navike.
Prešao sam na Brave pre koju godinu, i ako je baziran na Chromium, ipak mnogo brže radi od samog Chrome.

Brave je zakon, blokira oglase, pracenje, kolacice i brze otvara stranice ....

Sve dok je "Turski" family pack 3.5e bas me zabole :D slm se, generalno kad sam bio na androidu vanced je bio vrh, ios me unistio sa glupim obnavljenjem svakih 7 dana neke kao zamene za Vanced...tako da sam prezalio 3.5e, i svakom uredjaju(smart tv samsung,tv box i jos 2 ajfona)dodao u ovaj paket

Nakon vise godina koriscenja Vanced-a koji mi vise ne radi, a zamenske aplikacije nisu bas savrsene, reklame su bas agresivne, pre je bila jedna reklama od 5 sekundi, sada uvek budu po dve od 7 minimum, tako da na pocetku klipa ne mozes skipovati ozprilike 15,20 sekundi. Polako pocinju da lice na one manje striming platforme koje su bas zato i prestale biti popularne jer su jednostavno smarale sa reklamama. Sumnjam da taj veci profit dele sa kreatorima.

Evo jedna anegdota vezana za blokiranje reklama.

Oduvek sam ih blokirao svuda, cak i bannere po Skypu kad je MS preuzeo pa ih uveli, davno bese. Elem izblokiram ja tako sve na Skypu, video pozive nisam ni koristio ali dodje neki intervju za posao, za strance, radice se preko Skypa. Ja kao "profi ITevac" naravno sve testiram vece pre, u lokalu doduse, mrzelo me da pravim drugi nalog ili da zovem nekoga da smaram, ima lokal provera u skypu, kamera radi, voice radi, sve ok.

Dodje intervju, zovu oni mene, javim se ja i sad kao cao, cao i... muk. Vidim oni tamo nesto kao domundjavaju, ok, busy, busy, ja ovamo stojim nalickan, spreman, kapiram sve ok. Posle jedno minut, minut i po, vidim ja nesto nije kako treba. Reko "hello, can you hear me?" oni kao "yes!". Krene tu dobacivanje "are you ready?" oni meni, ja njima, dok ne utvrdismo da oni ne vide moj feed, krece panika. Reko ok, ajde sacemo to da resimo, sve je provereno, radi, nesto se verovatno ubagovalo gremlini style, reboot ce to da resi. Reboot, brzo test lokal, radi, connect... cvrc, samo audio sa moje strane. I sad tu kao ajde dobro nema veze, kao samo cemo audio, ja ovamo odgovaram, resavam, a sve vreme pokusavam da troubleshootujem kameru. Krece vec polako znoj da me udara jer nista ne postizem a i ovamo izgledam kao ******. Jos to bilo na neku preporuku drugarice, blam na vise strana, itd. Izblamiram se, puknem naravno, drugarici vec pisem izvinjenje.

Sta se uopste desilo, iz nekog nepoznatog razloga outgoing audio i video na Skypu, tada, nisu isli istom rutom, video feed je bio vezan za server za reklame, no commercial, no video. Cim sam ukinuo blokiranje reklama, video proradio. Eto, crime doesnt pay. :D

E kad koriste Skype, bas i nisu ozbiljna firma :D Salim se, ali eto.. Mozda nekome i pomogne ovo.

Koliko vidim to je bilo kada je MS kupio Skype.
Skype je bio standard tada

Nazad
Vrh Dno