Šta je novo?

YouTube blok na severu Kosmeta

daftPUNK

Cenjen
Učlanjen(a)
30.06.2012
Poena
160
Živim na severu Kosmeta i koristim usluge interneta MTS DOO (ćerka firma Telekoma). IP adresa je u Mitrovici i od početka njihovog rada masa videa na Youtube-u je bila blokirana iz ne znam kog razloga (Sade, Eurhytmics, George Michael, Cranberries, Prince, Whitney...). Ne znam kako je stanje sa ostalim provajderima u delovima gde žive Albanci i da li ima bloka. I juče preko smart tevea pustim par videa kad ono iskočiše reklame ispred videa što mi beše sumnjivo i onda proverom videa koji su nekad bili blokirani sada vidim da rade. Apsolutni svi! Posumnjao sam da je možda MTS DOO preusmerio saobraćaj iz uže Srbije ali IP adresa je i dalje bila u Mitrovici. A onda se dešava preokret :). Danas popodne sam par puta retsartovao ruter jer je nešto loše radio/kočio i onda odem na YT i ukapiram da su videi opet blokirani. Kakav ladan tuš! :(
Ima li neko ideju o čemu s ovde radi? Zašto su videi uopšte blokirani i zašto su juče bili dostupni, sve dok restartom rutera nije promenjena IP adresa?
Živo me zanima :)

@daftPUNK Kosovo postoji kao država kod YouTube-a unutar Content ID-a i ako vlasnik video snimka koji je deo multikanalne mreže odluči unutar CMS-a da blokira snimak, to je moguće učiniti pojedinačno za teritoriju AP KiM. Drugim rečima, ako lokacija IP adrese mts doo prijavljuje Srbiju, neće biti geoblokade, dok ukoliko kao državu ističe Kosovo, onda hoće.

@uji šta se desilo juče da videi nisu bili blokirani a IP adresa je prijavljivala Mitrovicu? Neki bag očigledno.

1649275477112.png

• Like
Reagovanja: uji
@uji šta se desilo juče da videi nisu bili blokirani a IP adresa je prijavljivala Mitrovicu?
Da, evo gledam baš za konkretnu adresu jedni identifikatori je vide kao Mitrovica, Srbija, a drugi Leposavić, Kosovo. Sad je pravo pitanje kako Google utvrđuje geolokaciju, ali to je već van mojih domašaja.

Vrh Dno