Šta je novo?

You Are Empty !!!

људи сморили сте са том расправом, отворите нови топик па се препуцавајте, дај пишите још нешто о игри.

pa vudu smara a nema pojam sta je rpg :p izvinjamo vam se u njegovo ime

Jedino što je osakaćeno u odnosu na neke starije RPG-ove su loši dijalozi i ništa više.
Samo to? A ocajan skill sistem?A bedni kvestovi? A pecine i tamnice sve iste i neinteresantne? A cim izadjes iz grada i naletis na bilo koga obavezno te napadne? A konzolasko nadahnuce?

Po meni je mnogo manji prekrsaj da pljujem po igri na koju ne zelim da lici igra o kojoj je i tema. Neki pljuju igru o kojoj je tema-predjite na drugu temu ako vam se ne svidja igra!

Samo to? A ocajan skill sistem?A bedni kvestovi? A pecine i tamnice sve iste i neinteresantne? A cim izadjes iz grada i naletis na bilo koga obavezno te napadne? A konzolasko nadahnuce?
to ti nisu argumetni ;)
ja sam izuzetno D&D RPG orijentisan, i nisam nesto ljubitelj Obliviona (pre sam NWN-a kakav god da je) ... ali Oblivion je daleko otisao u poimanju RPG-a i evoluirao je u nekim granama svidjalo se to tebi (meni) ili ne i najbolji je RPG godine :)

nego, bespredmetno je razgovarati na tu temu, kada su se vec vodile te rasprave (ja sam bio ucesnik i vecina vs. filipenko - guru Starih spisa :) ), a pogotovu u ovom thread-u- koji se bavi tematikom totalno druge igre (po svemu) i dzabe se jogunis i teras mak na konac

a zasto onda vecina morrowind fanova shirom sveta kaze da oblivion suks? :)

pa i sam znas da odgovor na to pitanje prevazilazi okvire ovoga threada i povlaci opasnost od kazne moder-a jer spamujemo isti ;)

to ti nisu argumetni ;)
ja sam izuzetno D&D RPG orijentisan, i nisam nesto ljubitelj Obliviona (pre sam NWN-a kakav god da je) ... ali Oblivion je daleko otisao u poimanju RPG-a i evoluirao je u nekim granama svidjalo se to tebi (meni) ili ne i najbolji je RPG godine :)

nego, bespredmetno je razgovarati na tu temu, kada su se vec vodile te rasprave (ja sam bio ucesnik i vecina vs. filipenko - guru Starih spisa :) ), a pogotovu u ovom thread-u- koji se bavi tematikom totalno druge igre (po svemu) i dzabe se jogunis i teras mak na konac

O cemu ti pricas? A sta su onda argumenti? Prva dva koja sam naveo prakticno cine jedan RPG onom sto jeste(ovo kasnije sto sam navodio je iz sale mada je i to sve istina).

Poslednja izmena:
Ako Goran kaže da je igra krš, ja mu verujem. A i mali video koji sam našao ne obećava...

A ocajan skill sistem?A bedni kvestovi?
Prva dva argumenta koja ističeš toliko... evo ovako. Skill sistem je ono što TES serijal čini jedinstvenim, nekima ne odgovara, nekima da. Daleko je od stonog RPG-a, a mnogo bliži realnosti. Meni se lično to mnogo više sviđa. Bedni kvestovi? To je sasvim relativna stvar. Po meni su izuzetni, posebno DB kvestovi, ili pojedini u ekspanziji. Rekoh, jedino što nedostaje je rešavanje kvestova dijalogom, a dobro bi došlo kod pojedinih.

Slažem se da treba da nastavimo na drugom mestu o ovome :)

Ja sam velikljubitelj AD&D rpg sistema ali je smesno tvrditi da je samo to rpg. ROLE playing game - sa akcentom na role, po meni smisao je da igrac preuzima ulogu lika koga vodi i ima uticaj na njegov razvoj tokom igre. Bez razlike da li ga pri tom mlati ili razgovara sa njim, mada do sada nisam video nijednu rpg igru u kojoj nema mlacenja ( da nema bila bi p&c avantura). Neki od vas su stvarno "zealot"-i sto je malo smesno jer su igre u pitanju, mada su meni svi zealoti smesni. A sad ono sto mi nije jasno - otkud ovakva rasprava na threadu za igru koja nema ni tragova rpg. Ili mozda ima?

Naravno da nema nikakvih tragova rpg-a, pri čemu fanatici nisu propustili da nas podsete kako ni Oblivion nije rpg pa ova igra po tome podseća na njega (?), zbog čega je i krenula rasprava.
Istim tim fanaticima su Titan Quest i Loki do j*ja.

Poslednja izmena:
pa u oblivionu nema rol pleja jer ti je svejedno kakvog lika vodish, malte ne mozesh sve kvestove da odigras sa jednim likom smao je razlika da li ces da bacash magiju, da lices one handed, da limash bradu ili si celav, ili boja koze i slichna kozmetika... to je tako heavyroleplay da su mnogi pochetnici bili zgranuti kompleksnoscu da su bacili dvde i otrchali vristeci uplakani kod mame i tate da ih uteshe a ovi su posegli za novhcanikom i kupili par super mario bros like igara da ih smire, i onda su samo najtvrdji rpg igrachi kupili sve te silne milione kopija

btw ne mogu da verujem da neko spominje IGRU i realnost, i spominje da je skill sistem realan u oblivionu !! da realan je kao i bilo sta u bilo kojoj igri.. svasta... mogu da razglabam o ovome argumentovano, ali bi bilo kul da otvorimo drugi topik

Poslednja izmena:
(oboz'avam offtopic)DAS brate moj,mene su ovde namrzli zbog cepidlac^enja :) ali ti - ti si i mene nadmas'io...za mane koje si naveo u pravu si 1000%,ali u toku igre (naroc^ito prvi put),onako zblanut primetish to tek moz'da na kraju...ipak je brate moj Oblivion RPG i to medju tri najbolja do sad,tako da gres'is' sinko,ovaj,silno gres'is' :)

Jos' uvek pokus'avam da zavolim ovaj S.T.A.L.K.E.R. al nes'to sumnjam da c'e ic'i :)

Agilni odlic^na primedba - kratko,jasno,oc^igledno - moje pos'tovanje !

Joj s'to volim kad skrenemo s teme :) Samo primetio sam da to negde smeta,a negde ne..c^udno boga ti...

Nista necu da kazem - ne zelim vise da offtopicujem! Ako hocete raspravu o tome - nova tema!

Ali oko čega da se raspravljamo? Da li je Oblivon RPG ili nije? Pa to nije jasno samo još malom broju Fallout zaluđenika i onima koji još uvek igraju Baldur's Gate - drugim rečima, folirantima koji i dalje igraju razne igre i pričaju da su super, ali skupoj igri se to ne sme priznati bez obzira što je kilometrima ispred konkurencije. Njima ni Daggerfall ni Arena (prethodni Elder Scrollsi), a bogami ni Morrowind nisu bili RPGovi. Tu nema nikakve rasprave, totalno je beskorisna.

Poslednja izmena:
Ne vidim zasto ovo nekoga poseca na STALKER koji je bio sasvim pristojna igra. Ovo deluje kao sasvim normalno izdanje sa jedan prosecan ruski developerski tim (cast izuzecima), nezavrseno i uglavano prevazidjeno i nezanimljivo.

P.S. jel samo kod mene ili njihov sajt uopste ne radi

Nisam mislio da je gameplay slican STALKER-u vec postapokalipticno okruzenje u kome se igra odvija. Presao sam skoro celu igru i dao bih joj 6/10...Painkiller u komunistickom fazonu.

Ali oko čega da se raspravljamo? Da li je Oblivon RPG ili nije? Pa to nije jasno samo još malom broju Fallout zaluđenika i onima koji još uvek igraju Baldur's Gate - drugim rečima, folirantima koji i dalje igraju razne igre i pričaju da su super, ali skupoj igri se to ne sme priznati bez obzira što je kilometrima ispred konkurencije. Njima ni Daggerfall ni Arena (prethodni Elder Scrollsi), a bogami ni Morrowind nisu bili RPGovi. Tu nema nikakve rasprave, totalno je beskorisna.

Pa i ja volim sve te igre i za sve tvrdim da su rpg-ovi, doista razlicite vrte ali svakao rpg-ovi. Postavljati ovakva pitanja bilo bi kao pitati se da li su i Aston Martin i Jaguar automobili.

ako ti poistovecujes oblivion sa dagerfallom, arenom pa chak i morrowindom imas veeeeliki problem, treba ti jedan dobar reality check. Na oblivion se toliko iskljuchivo pali samo bubuljichava klinchadija koju mrzi i ono malo teksta sto ima da chita vec omg mora da bude voice acting, mora da ima dobra kolichina cveca za branje i naravno da se vitla machem u dvakliku, da ne spominjemo sto celu igru mozes preci sa prvim drugom trecim nivoom, sto joj je igrivost bila veoma slaba dok nisu izashli custom made modovi, ili modovi koji su se naplacivali... mislim wtf... kakvi foliranti, oblivion je superishka arkadna avanturica stvorena za svakog igracha pogotovo za one koji se prvi put srecu sa takvom igrom :wave:

p.s. sto neki mod ne otvori neku slichnu temu i prebaci sve ove topike tamo pa da se proizdiskutujemo lepo na pravom mestu :)

p.s.s. kada malo bolje razmislim ime topika sasvim odgovara diskusiji o oblivionu :d

Poslednja izmena:
Ovo ubedjivanje da Oblivion ne valja i da nije RPG i sl. poc^inje da lic^i na ono kad dede i babe pric^aju deci kako je prava zanimacija igrati klis ili fuzbal sa krpenjac^om,a od komfjutera raste rep i slabi sluh,a kasnije poc^nes' i da se drogiras' :)

btw imam problem sa instalacijom You Are Empty...do prvog load-ovanja (intro i tako to) sve s'ljaka kako treba,ali kada load-uje prvi nivo (pretpostavljam) dodje do 98 %,pojavi se poruka runtime error u exe file-u (u naslovu dijaloga pis'e da je u pitanju C++ runtime) i izbaci me iz igre..koliko vidim na netu ima samo sound patch i nic^eg vis'e nema joj...pomozite.....

btw imam problem sa instalacijom You Are Empty...do prvog load-ovanja (intro i tako to) sve s'ljaka kako treba,ali kada load-uje prvi nivo (pretpostavljam) dodje do 98 %,pojavi se poruka runtime error u exe file-u (u naslovu dijaloga pis'e da je u pitanju C++ runtime) i izbaci me iz igre..koliko vidim na netu ima samo sound patch i nic^eg vis'e nema joj...pomozite.....

Probaj da skines s neta i instaliras "Visual C++ 2005 Redistributable Package". To bi trebalo da resi problem...

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=32bc1bee-a3f9-4c13-9c99-220b62a191ee&displaylang=en

Poslednja izmena:
tnx imam ceo packet ali mi nije palo napamet...mozak sam ti ja samo takav :)

I ja imam istih problema sa ovom igrom.Instalirao sam Visual C++ 2005 Redistributable Package ali nije pomoglo.

I ja imam istih problema sa ovom igrom.Instalirao sam Visual C++ 2005 Redistributable Package ali nije pomoglo.

Ako si uspeo da je instaliras, ali ne mozes da je igras onda probaj da instaliras WMV9 kodeke koji idu uz igru...

Poslednja izmena:
bas' tako ..sve ubac^eno ali nec'e...jedino preostaje da "kupim" drugi DVD..pa da vidimo...

Blah, igra je nenormalno nestabilna, puca pri Quick Loadu, dok obican Load fino radi. Ako imate problema sa pokretanjem igre, tj spucava se na uvodu (You Are Empty), instalirajte kodeke sa DVDa i stavite compatibility na Windows 98 ;) To je meni u neku ruku resilo problem... Inace igrica je shit... Bila bi hit 2005. godine, ali opet...

Nazad
Vrh Dno