Šta je novo?

YHT-196 vs BDV-N590 sta izabrati

Haseo

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
330
Potrebna mi je pomoc oko izbora ozvucenja za sobu. Primarni izbor je da se povezu konzole + pc.

U nekom budzetu do 400E nasao sam sledece sisteme:

Opcija 1 - > http://uk.yamaha.com/en/products/audio-v...mode=model

PROS:

- 3 HDMI-a za PS3, XBOX i PC

- Upgradeable, posto su default kablovi za zvucnike, kada budem skupio dovoljno novca, mocicu da kupim jace zvucnike i da ih bez problema povezem za taj risiver.

- IMA HEADPHONES JACK!!!

CONS:

-Mali zvucnici bez postolja sto mi stvara problem kod montiranja rear speakera :S

-Nema usb

-600W

Opcija broj 2 -> http://www.sony.co.uk/product/hch-system...ifications

PROS:

-Jace ozvucenje od prethodnog sistema ( 1000W vs 600W )

-Zvucnici su malo veci i izgledaju mnogo laksi za montiranje posto sami po sebi imaju stand

-USB/iPod support

-WiFi built in, DLNA kao i mogucnost da Smartphone bude daljinski ( tj dosta naprednijih funkcija )

CONS:

- Nije risiver vec BD player prvenstveno

- 2 HDMI IN i 1 Optical ( za razliku od risivera gde je 3 HDMI IN i 2 Optical )

- Opet mali zvucnici

- Kabal zvucnika ( tj deo koji ulazi u sistem ) je UNIKATAN tako da ne mogu da planiram nikakav upgrade ikada, a ako crknu kablovi, moracu da kupujem njihove originalne kablove sto ce mnogo vise kostati

- NEMA HEADPHONES JACK FFS!

Ukoliko bih izabravo risiver, povezao bih sve zivo preko risivera tj HDMI iz njih u risiver i onda HDMI out u TV, a u slucaju da uzmem kucni bioskop, morao bih da splitujem zvuk ( konzole na optical a slika na hdmi ili eventualno da konzole + pc povezem preko HDMI-a u TV i onda od TV-a optical u kucni bioskop )

Koje je vase misljenje, sta vise vredi uzeti?

Jesi kod negde nasao ovu yamahu?

Yamaha jeste u prednosti jer nije zatvoren sistem, što već znaš. Sony ima HDMI ulaze, ali ne možeš da zamenis zvučnike i to je veliki minus.

Snaga ne treba da te brine, jer oba sistema imaju oko 30ak vati po kanalu prave snage, a to ti je dovoljno za ovakav sistem.

Oba sistema imaju relativno loše zvučnike, jednosistemske, ali to je to u ovom rangu cena.

Ako planiras naknadno upgrade, ja bi išao na Yamahu. Ako ne, dobar je i Sony.

Jesi razmisljao o logitech z5500 (THX) ? Iako se vise ne proizvodi ali imas novi model z9 serija isto THX sertifikat . Imas sve sto ti treba od gore navedenog. Komsija ga ima i stvarno je best buy bio u svoje vreme (z5500).

Ako vec razmisljas o yamaha onda da sam na tvom mestu ja bi uzeo 2866 (200e) + ns-pb150 (230e)

2866 je nesto bolji model od 2066 (yht-196)
NS-PB150 svi zvucnici su ti dvo sistemski + imas aktivni sub. Od tih bolje nemas u 5.1 varijanti sledece je vec Soavo serija (1000e po zvucniku)

Nazad
Vrh Dno