Šta je novo?

Yettel vs Orion

momboj

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2010
Poena
305
Situacija je sledeća sa ponudom ova dva operatera:

Yettel: 12m x 2100rsd 12m x 4300rsd, zbirno 76800rsd

Orion: 6m x 1rsd 18m x 2875rsd, zbirno 51750rsd (ponuda važi još sutra)

Oba paketa su najjača koje imaju.
Yettel daje net 500/250, Orion 4.5gb/s/1gp/s (znam da je brzina više reklama, daju i WiFi 6 router)
Orion box mi se ne sviđa uopšte - nabudženi android
Ranije sam čuo da u BGu-Zevezdra ustvari nije prava optika, prodavac kaže da je sada cela mreža pod kablom, ne znam dal priča istinu. Ali ušteda je 25k za dve godine.

Yettel box je bolji, Android TV, MTS infrastruktura. Testirao sam oba boxa i deluje mi da je slika na Yettel-u za nijansu bolja. Yettel mi deluje ozbiljnije (možda je spolja gladac...) opet da uzmem Orion pa da me nervira box dve godine...

Zamolio bih vas za komentar, možda sam nešto prevideo, možda mi pomognete da prevagnem na jednu stranu. Hvala!

Prava je optika kod Oriona, WIFi 6 ruter ima dedicated portove po 1 gbps, za biznis korisnike imaju i WIFI 7 koji opslužuje do 46 gbps.
Što se televizije tiče i pre prodaje SBB su imali N1, a očekuje se da će uskoro dobiti i Novu S, dok kod Yettela i dalje nema oba kanala.
Ako te interesuje detaljnije pošalji mi dm.

Pišem gledajući rad interneta. Koristim Yettel i radi mi perfektno. Drugar koristi hibrid optiku kod Oriona i radi mu perfektno. Drugar je za 24 mesca imao samo jedan prekid. Ja od Jula isto samo 1 prekid kod Yettel-a. Sto se tiče televizije manje više nema se šta ni gledati. Imam obe. Orion imam samo TV uslugu. I iskreno radi dobro (njihov stb imam) Sad ne razumem pitanje u vezi stb uređaja. Šta konkretno očekuješ? Čime da ih budžiš, prepravljaš. Oba mi rade odlično. Kanali su ti što si video u ponudi. Meni čak Orionov stb radi fluidnije i bolje. Orionov stb ima po meni jednu manu, a to je što daljinski se teško uparuje na blutut i ako upariš, brzo se raspari, preko infrareda radi perfektno. Orion ima aplikaciju koju instaliraš na telefon i ipravljaš stb uređajem, interesantna opcija. (Ova opcija funkcioniše samo sa njihovim stb uređajem)

Takođe yettel televiziju možeš pratiti preko računara dok orion to nema, orion ima bolju aplikaciju za telefon u odnosu na yettel.

Sad ne razumem pitanje u vezi stb uređaja. Šta konkretno očekuješ? Čime da ih budžiš, prepravljaš. Oba mi rade odlično.
Generalno sam mislio na Orion box, jer nije Android TV pa onda moraš da ubacuješ mobilne aplikacije itd... Ništa spektakularno ali volim kada je sve fluidno i bez gimnastike 🙂
Testirao sam isto oba boxa, Yettel-ov je kvalitetniju, daljinski mi deluje ozbiljnije isto. Ali si u pravu, sporiji je. Zna da odreaguje posle sekunde ili dve i to mi se ne sviđa.
Na kraju sam ipak uzeo Yettel i mislim da nisam pogrešio. Doduše tek ih koristim 3 dana tako da se može desiti i da promenim mišljenje 😁
Dobio sam isto wifi 6 ruter (to nisam znao) i dobra je pokrivenost.

Na temu interneta, sto se tice kvaliteta infrastrukture i (nekima je jako bitno) kvaliteta samih radova na instalaciji kod korisnika - Yettel za klasu bolji
brzina - Orion bolji (iako tih 4.5Gbit/s neces videti ni preko speedtesta na njihovom serveru u 5 ujutru, daju rutere sa 1Gbit portovima, WiFi uspe da izbaci do 1.4Gbit/s)
podrska - Yettel za 10 klasa bolji, Orion po mom iskustvu ima bezobraznu i nestrucnu podrsku

TV ne koristim pa ne mogu da komentarisem taj deo

Yettel ni nema svoju infrastrukturu, koriste mts.
Kod mene i Orion koristi mts infrastrukturu, bar kako su mi monteri rekli prilikom instalacije.

Nazad
Vrh Dno