Šta je novo?

Yankse sta je to?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Sta je to i cemu sluzi?
Sta su to hash tabele?

Hash tabela je način skladištenja podataka koji omogućava brzo nalaženje nekog elementa.
Zamisli da imaš n objekata. Napraviš funkciju koja na osnovu nekih osobina elementa izračunava ceo broj (ta funkcija se naziva hash f-ja). Na tu poziciju u nizu smestiš taj objekat. Ako već postoji neki objekat na tom mestu, uradi se rehash (recimo u najprostijem slučaju poveća se ili smanji za jedan). Posle kada treba da nađeš neki element, ne moraš da pretražuješ ceo niz. Samo sa hash f-jom izračunaš na kom mestu bi trebalo da stoji. Ako nije tu, tražiš na sledećem mestu koje bi vratila rehash f-ja i tako u par koraka nađeš element u nizu (naravno broj potrebnih koraka zavisi od toga koliko je hash f-ja dobro napisana).

Ovo ti je ukratko i veoma uprošćeno. Postoje i drugačije organizovane hash tabele, ali svuda je princip isti.

Za Yankse nisam nikada čuo.

Yanksee je dodatak za ProgDVB, odnosno MyTheatre, koji sluzi za dekodiranje kanala na satelitu koji su kodirani. ProgDVB, odnosno MyTheatre, sluzi za gledanje kanala na racunaru koji je opremljen satelitskom karticom, SkyStar1, odnosno SkyStar2(poznatija kao SS2).

Medjutim,
za yankse ti treba fajl sa kljucevima koji se zove softcam.key. Softcam.key se dnevno azurira a nalazi se na raznim upload sajtovima. Bez kljuceva yankse jednostavno ne otvara skremblovane kanale. Hash tabele trebaju ti za otvaranje seca 2 Sky Italija na HB i Taquilla na Astri. U medjuvremenu Sky Italija opet je zamandaljena :) a i Taquilla od 15 aprila prelazi na nov sistem skremblovanja.
Dakle yankse otvara uz odgovarajuci softcam sisteme kodiranja.
Irdeto1/BetaCrypt1
Seca 1 i 2
Viaccess1-TpsCrypt
Nagravision Mecm
Conax
I na kraju situacija na Astri je tragicna a na Hot Birdu mnogooo bolja..

Ako mogu da se nadovezem, gde i sta da iskopiram u Mytheatre da bi to funkcionisalo, instalirao sam Mytheatre 3.08

Nazad
Vrh Dno