Šta je novo?

Yamaha receiver i Jazz zvucnici

Divac

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2004
Poena
604
Pozdrav svima
Imam jedno pitanje. Posto imam Jazz 9940 zvucnike, sa kojima imam mnogo problema (konkretno sa pojacalom), interesuje me da li bi mogao te zvucnike da spojim na Yamaha RX-V340RDS ili RX-V440RDS ??? Znaci da se ne koristi pojacalo u Jazz zvucnicima, vec da se zvucnici direktno spoje sa Yamahom ??
Hvala

Divac je napisao(la):
Pozdrav svima
Imam jedno pitanje. Posto imam Jazz 9940 zvucnike, sa kojima imam mnogo problema (konkretno sa pojacalom), interesuje me da li bi mogao te zvucnike da spojim na Yamaha RX-V340RDS ili RX-V440RDS ??? Znaci da se ne koristi pojacalo u Jazz zvucnicima, vec da se zvucnici direktno spoje sa Yamahom ??
Hvala
Sve moze u zivotu ali je pitanje isplati li se ? :D
Ozbiljno , mogao bi (da se razumes u to) da izvadis svu elektroniku iz woofera , napravis skretnice za satelite i bas i spojis "direktno" ali ne vidim svrhu takve egzibicije .
Najjednostavnija resenja su uvek najbolja - daj negde na popravku pojacalo :guitar: .
BTW , nisi rekao kakvih problema imas sa pojacalom i zasto si siguran da je ono u pitanju ?

Pozdrav , Misa...

Mozda zato sto su Jazz 9940 i kao zvucnici bez pojacala jednostavno krsh. Bolje uzmi dva zvucnika da valjaju. Od tih Jazz svaki drugi dolazi na reklamaciju zbog povecanog suma,krcanja,pregorevanja visokih itd.

kibob je napisao(la):
Mozda zato sto su Jazz 9940 i kao zvucnici bez pojacala jednostavno krsh. Bolje uzmi dva zvucnika da valjaju. Od tih Jazz svaki drugi dolazi na reklamaciju zbog povecanog suma,krcanja,pregorevanja visokih itd.

Ma kasno sam ukapirao da su Jazz krs zvucnici, tj kad sam vec ih kupio. :mad: Vec sam jedne zamenio zbog kvara, i lepo se namucio noseci 3 puta u firmu, pa sam dobio druge, radili su lepo 7 dana i opet rade istu stvar. A problem je u tome da zuje, tj pustaju zvuk od 50 herca, tako da je sigurno do pojacala. E sad opet da se cimam, i da ih vracam, mrzi me. Pojacalo imam, al lovu za zvucnike nemam. Jedino da uvalim nekome ove Jazz, al tesko. Zato sam i pitao da li bi nesto privremeno moglo da se iskombinuje.

Miso, reci mi, ako bi pravio skretnice, koliko bi to kostalo, ili koliko bi mi neki majstor uzeo love da to uradi ???

Ne isplati se!

A sta mislite, da li bi pojacalo u Jazz zvucnicima moglo malo da se nabudzi, npr da mu se promene kondenzatori, da se stave jaci, ili nesto slicno ?? Ili da se pojacalo izdvoji u posebnu kutiju ?? Jer stvarno ne bih da nosim zvucnike u servis (imam jos uvek garanciju), da se oni malo poigraju sa njima, i da se opet posle nekog vremena pokvare ???

Moze ali se opet povlaci pitanje isplativosti. Vidi da ti to pregledaju u nekom Hi-Fi servisu. Naravno pre bilo kakve intervencije neka procene "stetu".
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno