Šta je novo?

Yakumo Mega-Image 410

marsi je napisao(la):
pohvalili su ga u polarotoru.
s obzirom ko ga je pohvalio, bezao bih od toga, ko djavo od krsta!!! :banana:

Pored tolikog pojeftinjenja digitalnih aparata poznatih i proverenih proizvodjaca, ne vidim razlog stednje 40-ak evrica...

Rec reklama sam namerno upotrebio umesto predstavljanje,jer cesto treba biti oprezan prema hvalospevima u emisijama i casopisima sto se tice nekih proizvoda....
Ali ipak s vremena na vreme se pojave "anonimusi" koji iznenade i ostave trag na trzistu.
Zato sam i postavio pitanje o Yakumo aparatima.

Na par mesta sam procitao misljenje kakvo je izneo Delija..Ali tu postoji jedno ali......Ako tako krenemo dolazimo do cifre od oko 200 EUR i ulazimo u visu klasu u kojoj vec vaze druga merila...

Treba da je jasno da digitalci od oko 100 EUR nisu namenjeni profesionalcima koji ce im odmah naci brdo mana.
Za amatersku upotrebu i svakodnevno "skljocanje" mogu biti itekako upotrebljivi.
Tu je glavna fora kao i kod skupljih modela - koji model u svom cenovnom rangu pruza malo vise od ostalih....

Prvo Yakumo Mega-Image 410 ima 8x digitalni zum i nigde se ne pominje opticki zum, takodje je interesantno da se neki aparati od firme Yakumo mogu naci pod imenom Praktica Primer: Yakumo Mega-Image 84 D = Praktica Luxmedia 4008....Za one koji su mladji Preaktica je nekad u vreme podele istoka i zapada bila najbolja istocno evropska kupovna SLR aparata u moru zenita, zorkija....e sad kad vidite sajt praktice i vidite da tamo ima i digitalnih aparata iz serija Mercury, Sweex....pitanje je gde je izvor ili ti fabrika istih...verovatno kina..kao i za sve drugo....Iako se fotografijom bavim vec nekih 27 god...moram se sloziti sa Sasom022 i konstatacijom
"Za amatersku upotrebu i svakodnevno "skljocanje" mogu biti itekako upotrebljivi.
Tu je glavna fora kao i kod skupljih modela - koji model u svom cenovnom rangu pruza malo vise od ostalih...." tako sam svojim cerkama kupio Kodak 7310 i ne reazmisljam dali ce da ga izgube..slome ili im padne u vodu:)))))

Poslednja izmena:
Kao drugi/rezervni aparat za ciju te sudbinu boli uvo mogu da razumem kupovinu takvih aparata ali neke stvari ces biti u prilici da slikas samo jednom u zivotu a posle ce ti biti zao zasto se nisi jos malo otvorio i malo bolje "sacuvao" uspomenu.

Nazad
Vrh Dno