Šta je novo?

YahooGroups i Gmail problem

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Od nedavno sam sve svoje YahooGroups prebacio na Gmail. U YahooGroups podešavanjima sam dodao novu e-mail adresu ([email protected]) i proglasio je za default. Poruke šaljem koristeći tu Gmail adresu. Sve (i slanje i prijem) radi odlično, osim jedne stvari. Naime, apsolutno ni jedna jedina od mojih poruka mi ne stiže na tu Gmail adresu. Znači, poruka koju sam poslao mailom na neku Yahoo grupu se pojavi u YahooGroups web interfejsu, ali meni ne dođe na Gmail, mada sve tuđe poruke stižu bez problema.

Ovo nije slučajnost jer ja koristim jedan mail i za grupe na engleskom, a drugi za one na srpskom (takođe i drugi YahooID) ali je u oba slučaja prisutan isti problem.

Nemam nikakvu ideju kako ovo da rešim.

Odmah da kažem da nije po sredi Gmail antispam filter, to sam već proverio.

Poslednja izmena:
Poznato je da Google i Yahoo Grupe prave odredjene probleme sa mail adresama ovog drugog to se meni redovno desava kao i ponekad kasnjenje ili ne stizanje poruka pa ti savetujem, ako zelis to da izbegnes da za Yahoo grupe koristis YahooID, a za Google grupe GMail.

Ja sam morao da prebacim na Gmail jer sam imao neke tehničke probleme sa Yahoo (nije do mene nego do provajdera). Sad je to rešeno i mogao bih da vratim na staro, međutim jedini problem je to što mi ne stižu moje poruke (ali nikad, nije to nekad ovako-nekad onako). Problem je to što nikad ne znam je li moja poruka stigla pa moram da proveravam na web-u. Pitam se šta bi bilo da poruke ne šaljem sa Gmail-a nego sa Yahoo maila a da ih i dalje primam na Gmail?

E, da, uzgred... Uočio sam jednu zaista svinjsku praksu Yahoo-a. Nekoliko puta mi je trebala nova Gmail adresa pa sam sam sebi slao pozivnice na Yahoo. Ni jedna jedina nije stigla (ni u bulk, ni drugde) i morao sam uvek da šaljem ponovo na neku adresu koja nije Yahoo. Ovo stvarno deluje kao svesno zlonameran potez da se zadrže korisnici.

Poslednja izmena:
Ta praksa oko ne trpeljivosti izmedju Google i Yahooa je duga mada kada mi treba novi gmail prostor saljem na mail koji imam kod ISPa. A sto se tice prvog dela tvoje poruke uglavnom stizu poruke koje posaljes sa Gmaila na Yahoo grupe i odbrnuto mada mi se desavalo da mi ponekad ne stigne pa moram jednu te istu par puta da saljem i onda stigne.

Nazad
Vrh Dno