Šta je novo?

Yahoo widgets - nekoliko pitanja

Tom^Cat

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
320
Za pocetak da kazem da su zaista korisni i prilicno se lepo uklapaju, ali ima nekih stvari koje mi smetaju. A to je sledece:

1. Svi widgeti nestanu kada kliknem "show desktop". Jedini nacin da se ovo resi je da se u opcijama selektuje "keep on top of other windows" ali tada smetaju kada se radi nesto za sta je potreban deo ekrana na kome se nalaze. Ima li za ovo nekog resenja ?

2. Instalirao sam informer widget, vidim da je veoma popularan, ali nikako ne uspevam da podesim njegovu sirinu, niti da ga rotiram (hteo bih da stoji vertikalno). U startu cak nisam ni znao kako se pomera ali onda iskopah negde da treba da se drzi ctrl, dok za ovo ostalo nigde nema odgovora. Stvarno se osecam kao :bottle: jer sam ocigledno jedina osoba na netu koja ovo ne provaljuje :d

3. Ima li nacina da onaj glavni prozor za podesavanje widgeta (dock) postane transparentan, za sve widgete to moze da se podesi osim za njega ?

4. Kad vec pricamo o widgetima, a vidim da se nisu puno spominjali na forumu, imate li neku preporuku ?
Kod mene su trenutno instalirani: Mini weather, Shortcut manager - preporuka za ova dva i Sticky Deluxe i Informer o kojima jos uvek nisam formirao misljenje.

Ja bih ti najiskrenije preporucio da batalis yahoo widgete,jeste da su korisni jako lepi ali potpuno ubijaju performanse racunara.Ja sam ih do skora imao,trpeo sam sporiji rad racunara zarad lepote i "zanimljivosti" widgeta,ali sam pre neki dan poludeo:d i obrisao ih,po njihovom brisanju komp nisam mogao da prepoznam,mnogo brze je radio,i dalje mi je zao sto sam morao da ih obrisem,ali sta cjes.
Ako i pored svega ovoga nameravas da koristis widgete,preporucio bih ti "Simple monitor",koristan je i lepo izgleda:
37641-shot.jpg

http://widgets.yahoo.com/widgets/simplemonitor
poz

Poslednja izmena:
sta moram da imam instalirano, da bi mogao ovaj widget koristiti?

1. Ja sam resio ovaj problem tako sto sam podesio da su widgeti dosta transparentni i da su click through tj. da ne reaguju na pokrete misa.

Poslednja izmena:
1. Ja sam resio ovaj problem tako sto sam podesio da su widgeti dosta transparentni i da su click through tj. da ne reaguju na pokrete misa.

To je i meni palo na pamet, i u sustini pali za vremensku prognozu, ali ne moze da se primeni na widget sa shortcut-ima jer on, naravno, ne moze da bude click through, a on mi je i najbitniji. Ali hvala na predlogu svakako ...

E sad, ovo pitanje koje je M!ST!CX spomenuo je vazno. Kod mene je situacija za sada ok jer su aktivna samo 3 komada (sklonio sam informer i instalirao Simple monitor koji si mi preporucio), sistem je svez i ima 2 giga rama. Doduse primetio sam da cimaju procesor cesto ? U svakom slucaju drzacu ih neko vreme, pa cu ih skloniti ako postanu kriticni. Ali me zanima jos nesto - da li widgeti koji su deaktivirani optercuju komp ?

ne opterecjuju,to mozes videti i u task manageru,proces koji najmanje zauzima memorije je glavna aplikacija koja stoji u trayu a ostatak su widgeti.Cudno kod widgeta je sto oni i ne jedu toliko memorije,ali nekako ne znam ni ja kako guse ceo racunar,ne znam na koji nacin.

EDIT:kad sam rekao "ostatak su widgeti" naravno mislio sam svaki widget novi proces

Poslednja izmena:
koliko sam ja primetio u task manageru, ne, rade mi 3 processa yahoowidgeta, 2 na desktopu i jedan u taskbaru, i to je to

Uf, dizem temu iz naftalina :D

Imam problem sa yahoo widgetom, poceli su da mi nestaju widgeti...
Koristim samo 3 dodatka, vremensku progrnozu, gasenje monitora i neki sat.
Prvo mi je nestala vremenska prognoza, pa sam probao na sve nacine da je vratim ali nisam uspeo, snimio sam ponovo program i sad mi je nestao widget za gasenje monitora.
Ne znam koj mu je, probao sam ponovo da pokrenem i nista........

Vrh Dno