Šta je novo?

YACoin [YAC]

sam633

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2011
Poena
405
Novčanik ovde.

CPUminer ovde.

Napravite yacoin.conf u C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Yacoin sledeće sadržine:

rpcuser=xxx (bilo šta)
rpcpassword=xxx (bilo šta)
rpcallowip=127.0.0.1
rpcport=8108
port=7688
daemon=1
server=1
addnode=82.211.30.212
addnode=78.21.9.49
addnode=76.115.8.101
addnode=124.149.56.205
addnode=178.130.36.81
addnode=82.6.77.126
addnode=106.187.55.212
addnode=81.202.104.33
addnode=84.200.17.178
addnode=88.204.169.242

Pokrenite wallet.

I na kraju *.bat
minerd --algo=scrypt-jane --url=127.0.0.1:8108 --user=xxx --pass=xxx

Srećno rudarenje! :)

Poslednja izmena od urednika:
Yet Another Coin je baziran na novacoin kodu. Hash algoritam je promenjen sa scrypt(1024, 1, 1) na scrypt(N, 1, 1). Parametar N se vremenom povećava što komplikuje hardversku ili GPU implementaciju.

Korišćenje scrypt(N, 1, 1) algoritma znači da je trenutno moguće samo solo CPU rudarenje sve dok neko ne napravi pool mining softver ili implementira klijenta za GPU mining. Postojeći klijenti (cgminer, reaper itd) nisu kompatibilni.
Yacoin Qt-wallet se koristi za solo CPU mining.

Tehnički detalji:
Sources: https://github.com/pocopoco/yacoin
Block each 60 seconds.
Block reward: 100 coins and depends on difficulty.
Hash: scrypt(N, 1, 1) + chacha instaed of salsa and keccak512 instead of sha256 (scrypt-jane implementation).
N depends on block.nTime and increases. Starting value is 32 (4 Kbs).
Port: 7688

Download:
yacoin-qt-2013-05-09

Mining se pokreće startovanjem klijenta iz komandne linije:
-gen (start mining)
-genproclimit=1 (limitira broj aktivnih jezgara. Bez ovog parametra biće korišćeni svi resursi procesora odnosno sva jezgra)

Dodavanje nodova u komandnoj liniji nije neophodno jer klijent može da se pokrene i ostvari konekciju bez "-addnode" parametra.
Dodavanje noda ima smisla samo ako se pojave problemi sa konekcijom i tada u komandnoj liniji treba dodati sledeće: -addnode=82.211.30.212 ili -addnode=81.17.30.114

Za mining u komandnoj liniji kucajte sledeće:
Kod:
[B]yacoin-qt -gen[/B]

Za monitoring koristite debug konzolu:
YaCoin - Wallet -> Help -> Debug window -> Console
Kod:
getmininginfo

Pool mining:

http://yac.dontmine.me/index

Novi CPUminer sa SSE3 i AVX instrukcijama:

https://mega.co.nz/#!pUMBkbbY!cMJYcFqPCMr1idZBr30VsFw0tLY7y63J0N4RVNYMUBc

Kod:
minerd_scrypt_jane_x64_ssse3.exe -a scrypt-jane -o pool:port -O user:password

ili

Kod:
minerd_scrypt_jane_x64_avx.exe -a scrypt-jane -o pool:port -O user:password

Poslednja izmena:
ne rade linkovi za novcanik i cpu miner.

Edit:

Ne radi u operi, ali radi u firefox.

Ovaj bat, jel treba da se ubaci u miner i jel treba port da se otvara?

Poslednja izmena:
Mnogo bitna stvar je da imate otvoren port 7688 na vašem ruteru, u suprotnom sve i da kopate sa fx8350 ili najjacim xeon-i7 procesorom nećete moći da iskopate NIŠTA sem siročića. G530 sa 60 konekcija je 1000x bolja stvar nego 8-core sa 8 konekcija, a razlog za to je što se blokovi još uvek relativno brzo otvaraju pa često dolazi do kolizije vašeg rešenog bloka i drugog, trećeg koji je rešen u Australiji npr. a mreža prihvata onaj koji brže propagira do svih klijenata, odnosno minimum 520 potvrda. Pošto kod kuće imam samo TP-Link ruter gorenavedeni port mogu da prosledim samo jednoj IP adresi tako da su mi ostali računari ostali zaglavljeni na maksimum 8 konekcija što je kao rezultat za poslednjih i ujedno prvih 12h rada dalo 153 coina na mašini kojoj je prosleđen port 7688 i 0 (slovima - NULA) coina na ostale 2 mašine od kojih je jedna po snazi 80% primarne. Dakle, ukoliko ne možete da dobijete više od 8 konekcija u klijentu nemojte da gubite vreme već rešite prvo taj problem, bilo prosleđivanjem porta, isključivanjem firewall-a ili nabavkom odgovarajućeg rutera. Posle sat vremena se na otključanom klijentu dobija oko 50-60 konekcija. Takođe je savet da požurite jer sam za ovih par sati rešio samo 3 bloka dok težina raste po svakom i isplata se smanjuje po svakom novom bloku. Kod mene je to izgledalo ovako 41-38-31. Takođe sam primetio da rudarenje iz novčanika nije moguće ukoliko je novčanik šifrovan. Toliko za sad a vi pohitajte jer verujem da će se lepo isplatiti. :)

Otvorio port, sve podesio, ali i dalje imam max 8 konekcija :S:

Onda niji dobro otvorio, UPnP nije ugrađen u Yac, pokušaj da privremeno radi testa ugasiš firewall na ruteru pa pokušaj ponovo. Biće ti potrebno da sačekaš pola sata. Ako posle pola sata nemaš minimum 9 znači da problem i dalje postoji i ne možeš dalje dok ga ne rešiš.
Ovako to izgleda na mom TpLinku i razlika je bila očigledna posle 5 minuta.
http://www.pcwintech.com/port-forwarding-tp-link-td-w8901g-tp-link-firmware

Pa meni je juce pisalo 8 citav dan, pa sam uzeo 200 YAC-a...

Ma kod mene nešto nije u redu, nijedan port ne mogu da otvorim, nešto me ruter zeza :S:

Koliko vremena treba da prodje do prve isplate? Ja kopam na 2 cpu-a, al oba novcanika gola ko pistolji.

Jel novcici automatski treba da se pokazu ili treba da se negde ukuca adresa?

Automatski.

Pa meni je juce pisalo 8 citav dan, pa sam uzeo 200 YAC-a...

Svaka čast! Samo, da si imao recimo 25 konekcija iskopao bi možda i 500. Pogledaj malo logove u debugeru pa vidi koliko puta si završio blok koju stotinu milisekundi posle drugog kolege pa ti stoga nije prihvaćen? Evo sad kad sam se vratio sam video da mi se upravo to desilo oko 22:40. Da sam imao 20 khs ili 10 konekcija više taj blok bi bio moj, ovako ćorak. ;)

Moze mala pomoc? :)
Evo pokusavam da podesim, tj. da otvorim port, i kada pokrenem YAC wallet, stoji mi i poslije pola sata 8 konekcija, a evo JKC wallet, poslije par minuta vec ima 15 konekcija, a nisam otvarao port za njega...

http://upnp-portmapper.sourceforge.net/
^^ Ukoliko je uključen UPnP na ruteru možeš pokušati da pomoću ovog programa nateraš ruter da otvori port 7688. Stvar je u tome što klijenti za druge valute imaju dobro implementiranu UPnP podršku koja ne radi u Yac-win kompajliranom izdanju dok radi na Linuxu. Dakle ovo je prvi način, lično ga nisam probao ali ovaj program se masovno koristi za slične upotrebe.
Drugi način je kao što rekoh da direktno u ruteru oslobodiš navedeni port i zavisno od konfiguracije mreže i same opreme, proslediš port na jedan ili više računara. Moja glavna mašina je podešena tako da od DHCP servera dobija statičku adresu 192.168.1.2 pa sam ruteru rekao da komunikaciju sa porta 7688 preusmeri na adresu 192.168.1.2 gde se nalazi Yac client koji osluškuje upravo taj port.
Uputstvo za tvoj konkretni ruter pogledaj ovde:
https://www.google.rs/search?q="model+mog+rutera"+how+open+port&ie=utf-8

Ukoliko ne otvoriš port ostaješ na maksimum 8 konekcija u win verziji ali možeš probati linux verziju u kojoj UPnP mapiranje radi svoj posao.

Javi šta si uradio.

*inače ima jedna zanimljivost, par likova je zakupilo amazon cloud procesorske resurse pa su pokokali po nekoliko desetina hiljada YaCoin-a u prvih sat-dva. Jedino što teši jeste što su i za to morali odvojiti živi keš, mada pitanje je šta će se desiti ukoliko Yac prerano izađe na berzu.

Poslednja izmena:
Ja imam problem s pokretanjem ovog, walet i cpu miner skinuti, bat i config fajl kao i obicno, sve provereno, 7688 port uredno otvoren, ali ja uopste ni ne dolazim do konekcije. Evo kako to izgleda:

yac.jpg

U cemu je kvaka?

Pokrenut wallet?

Wallet pokrenut, sinhronizacija ok, sve je to odradjeno po redu kao i za sve ostale coine, ali kad pokrenem minera nista, "failed connect to 127.0.0.1:8108"

Ne znam šta bi moglo da bude u pitanju.

Pokušaj rudariti samo novčanikom, ako i dalje ne možeš CPUminer-om. Napravi *.bat gde je raspakovan wallet.

yacoin-qt.exe -gen -genproclimit=x

zeleno -> upiši željeni broj thread-ova procesora

Kode mene je *.bat ovakav:

yacoin-qt.exe -gen -genproclimit=3 -addnode=82.211.30.212 -addnode=76.115.8.101 -addnode=192.168.1.2 -addnode=54.217.249.235 -addnode=54.217.249.230 -addnode=54.217.249.229 -addnode=54.217.249.139 -addnode=54.217.249.230

crveno -> adresa tvog računara

Proveri da li miner u wallet-u radi. Otkucaj u konzoli u wallet-u: gethashespersec
Videćeš neki broj. Taj broj predstavlja veličinu H/s.

Transakcije: listtransactions

Napomena: wallet treba da bude zatvoren pre pokretanja *.bat. Nakon pokretanja *.bat pokrenuće se i miner u wallet-u i sam wallet.

Poslednja izmena:
@sam633, hvala na pomoci, preko wallet-a je proferceralo odmah. Pokusacu sad da resim i zasto nece preko minera, uglavnom dobro da sljaka i ovako.

Koliko vremena treba da prodje da bih video koliko sam "izrudario" novcica?

proverite da nemate uključen windows firewall, a ako imate, podesite i u njemu da port 7688 bude otvoren.

Ne znam šta bi moglo da bude u pitanju.

Pokušaj rudariti samo novčanikom, ako i dalje ne možeš CPUminer-om. Napravi *.bat gde je raspakovan wallet.

zeleno -> upiši željeni broj thread-ova procesora

Kode mene je *.bat ovakav:

crveno -> adresa tvog računara

Proveri da li miner u wallet-u radi. Otkucaj u konzoli u wallet-u: gethashespersec
Videćeš neki broj. Taj broj predstavlja veličinu H/s.

Transakcije: listtransactions

Napomena: wallet treba da bude zatvoren pre pokretanja *.bat. Nakon pokretanja *.bat pokrenuće se i miner u wallet-u i sam wallet.

Odradio sve ovo. Imam i7 2600k. i posle sat vremena nista. Iskljucio firewall, otvorio sve portove na ruteru.
Pise da ima 29 aktivnih konekcija ka YACOIN mrezi.

Sva jezgra rade na 99%.
U konzoli wallet-a kad ukucam gethashespersec dobijem: 107279
kada ukucam listtransactions:

[
{
"account" : "",
"category" : "orphan",
"amount" : 75.61000000,
"confirmations" : 0,
"generated" : true,
"txid" : "f4f361031ee1fe4bc2b09a5c23b7c5e56db91cf930de2a643c20a3ff689379c4",
"time" : 1368091833,
"timereceived" : 1368091835
}
]

Ne znam sta sam jos izostavio...

A ja ostavio sinoc i i7 i intel celeron da rade. Rudarili preko novcanika jer sam imao problem sa onim cpu minerom.

Nigde novcica, nigde znaka da uopste rudare. Kad odem u konzolu i ukucam gethashespersec, izbaci neku brzinu i kao navodno rudari. Ali ja ne vidim ni jednu transakciju...

Pa pogledajte na koliko % vam radi cpu, mada ja sam digao ruke od toga, evo kazu da ce uskoro gpu pool da se otvori...
Hvala IglIg na odgovorima, ali 8 konekcija ne prelazi. :mad:

Ja sam počeo juče uveče, podesio sve po uputstvima sa početka thread-a i evo do sada imam već 120 novčića :)
Nisam ništa dirao što se portova i konekcija tiče. Stoji na onih 8.

Poslednja izmena:
Ma ja kad idem na list transactions dobijem dve zagrade i izmedju prazno a rudari od 03.30 jutros do sad. Prosto neverovatno da nista nije uspeo da odradi. Ili sam se ja negde grdno za*bao. Inace 47 konekcija trebalo bi da samo stvara. Odradio sam samo po Paradigminom uputstvu, skinuo novcanik otvorio command upisao yacoin-qt -gen i to je to. Buni me da dandy sa 8 konekcija ima vec 120 novcica, a ja sa preko 40 nista.

getmininginfo

{
"blocks" : 44241,
"currentblocksize" : 1000,
"currentblocktx" : 0,
"difficulty" : 0.96253268,
"errors" : "",
"generate" : true,
"genproclimit" : -1,
"hashespersec" : 117039,
"pooledtx" : 0,
"testnet" : false
}

12:27:35

listtransactions

12:27:35

[
]

Poslednja izmena:
Kod mene ista situacija kao kod tebe. Jedna masina sa 35 knekcija, a druga sa 8 i na obe corak. Isto imam ove ][.

Meni kaze:

blocks" : 44375,
"currentblocksize" : 1163,
"currentblocktx" : 1,
"difficulty" : 0.98520723,
"errors" : "",
"generate" : true,
"genproclimit" : 7,
"hashespersec" : 83908,
"pooledtx" : 1,
"testnet" : false

Nazad