Šta je novo?

XWAVE R100HX sa HDD-om

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Vredi li cemu ovaj DVD recorder. Vidim da ga cene na 21500 sa 160 Gb HDD-om. Da li ga je neko koristio? kako se pokazao?

Trenutno je akcija 21999 model od 320GB.
Merkam ga da ga uzmem- deluje OK...

Uzeo sam ga i na prvi pogled:
-Relativno komplikovan meni.
Sortiranje(swap) TV programa mucno i sporo.(trazenje ima automatski)
Imenovanje programa problematicno, ne postoji razmak, tacka i sl. pa RTS1 ima ime RTS001
270GB za snimanje TV programa+30GB za snimanje fajlova(Mp3, DivX itd.) znaci nije ceo HDD za sve.
Pri pritisku na REC trazi DVD, da bi snimili na HDD treba prvo ukljuciti mod za HDD.
USB ulaz 1.1 -spor prenos na HDD.
Nesto se neslaze sa decoderom za PayTv iako ima opciju za decoder-losa slika(RF u decoder pa u DVD pa u TV).Probacu druge kombinacije.
Daljinac se kolje sa decoderom, pojedini tasteri imaju isti signal(oba made in PRC)
Samo 8 programa za snimanje i izgleda da treba da bude ugasen da bi u odredjeno vreme snimio.

+Dosta ulaza i izlaza.
Pri scaniranju TV programa neke imenuje iz teletext signala, ako ga ima.
Reprodukcija divx,xvid,mp3,jpeg,srt,sub..snimite u DVD i posle pustate sa HDDa
Citanje istih sa DVDa ili USBa(i mogucnost snimanja na HDD)
Kvalitetan tuner(slika bolja nego preko tunera sa TVa)
TimeShift, pauziranje programa koji ide( kasnije moguce premotavanje itd.)
PiP -ali samo za gledanje DVDa(u uglu se ubacuje program sa TVa)
Pri ukljucivanju timera za snimanje moze se birati bilo koji ulaz, ne samo TV tuner.

Sto se tice dekodera za Pay Tv, najbolje radi ako sam DVD rekorder i Pay Tv dekoder spojis skartom, ja sam imao jedan spliter pa sam RF doveo posebno do Pay Tv-a, posebno do DVD rekoredera. Inace uredjaj ma jako dobar tuner i kvalitet snimka. Na softver se naviknes vremenom, problem sa klanjem daljinskih postoji i u kombinaciji sa Pay TV dekoderom, kao i sa Total Tv . U njemu je najobicniji hard WD od 300Gb, ali podrzava i vece, maximum do 400. Ja ga koristim skoro godinu dana i jako sam zadovoljan, da napomenem da sam pre njega koristio Panasonic koji je imao znacajno losiji tuner, nije imao ni blizu konektora kao ovaj, bio je bucniji i jako komplikovan za koriscenje, ali je imao bolji daljinac i bolju organizaciju korisnickog interfejsa...

Decoder nema scart, spojio sam ga preko cinc video+mono audio. To je jedini izlaz osim RFa koji ima.
Nego pri reprodukciji divxa titl ne prikazuje č i ć, kako to resiti? Na samom recorderu ili sam .srt fajl snimiti u nekom formatu na PCu? Tj. koji znak treba staviti u .srt fajl da bi na DVDu ispalo č i ć?

Čekaj malo, ja nisam imao tih problema... Čini mi se da kad podesiš region on pokupi central european script pa odmah imaš sva slova. Jedino što se kod titlova javlja problem što ponekad pravi razmake između reči gde ne treba, ili spoji dve reči. Zvao sam servis da pitam hoće li biti nekog firmvera koji to rešava, a oni mi odgovorili kako je greh koristiti ga za gledanje divx filmova, u fazonu daj 4000 kupi neki divx player...

Pa podesio sam zemlju da bude Srbija, probao i sa drugim, ne vredi.
Titl na kompu u notepad-u glasi: Otkriæe, a zatim æe...
Tako se prikaze i preko Xwavea. S`tim sto na kompu player ucita easteuropien i to pretvori u:Otkrće, a zatim će... Da li ja u titlu na kompu treba da zamenim znak æ sa nekim drugim, ili se xwave podesi da æ prikaze kao ć?

Probao sam da ubacujem razne znakove i simbole i da snimam fajl u raznim formatima(ANSI,UTF8,Unicode i sl.) ali na xwave nikako da izadje ć i č.

Sada mi ništa nije jasno, evo probao sam kod mene, sve što si naveo je tako, jedino što mi xwave sasvim normalno prikazuje č,ć,đ... Nazovi ih sutra (servis) mora da ima neka fora.

Znaci kad u .srt titlu pise "æe" tebi xwave prikaze na TVu "će"?
Koji simboli su u titlu kad otvoris sa notepadom na PCju?

Pogledacu danas konkretno sta pise u samom fajlu neki titl pa ti javljam...

Ako neko nabasa...
Uredjaj je tesko sra@e!
Titl ne prikazuje kako treba, cesto se baguje kod timer snimanja- obicno se zaglavi posle snimanja i samo cupanje iz struje pomaze. Tezak za koriscenje, a i glup daljinac(da ne spominjem sto se kinesko ***** krlja sa PayTv dekoderom) npr premotavanje je udaljeno par cm od tipke play kojom se zaustavlja...

Nazad
Vrh Dno