Šta je novo?

Xvid i Matrox

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
Prilikom gledanja Xvid filmova, slika na TV-u je zelena. Ako ukljucim da force-uje sliku na tv-u u RGB 5:5:5 ili 5:6:5 slika je ok ali nemam titlove.

ima li neko ovaj problem?

ili zna kako resiti... dakle bug je izgleda u drajverima (probao sam 4 verzije), ili kako prikazati titlove u toj "prinudnoj" konverziji

Nemam takvih problema sa g400 DH...
Sto se tiche titlova... Ja sam imao problema sa nekoliko aplikacija. Onda sam skinuo Crystal plejer koji titlove po difoltu lepi na overlej (cak ima neke opcije vezane za overlay + matrox). Ako nisi "alergican" na menjanje playera ovo ce ti 99% pomoci.
naci ces ga na divxdigest-u, za "papirologiju" 🙂 se javi na PM.

poz

pobrisao sam sve codec-e, instalirao samo xvid od nekog baje, medjutim nije radilo. stavio sam ffdshow i ffvfw sa drugim xvidom i za sada radi ok.

mada stvarno postoji bug u drajverima sto se tice te yuv/rgb konverzije.

eto resenja pa ako nekom ubuduce zatreba, neka koristi search 🙂

Miroslav je napisao(la):
pobrisao sam sve codec-e ...stavio sam ffdshow i ffvfw sa drugim xvidom i za sada radi ok.
Mislim da i ja imam slican problem na G550. DivX normalno ide na TV i to tako da je slika briljantna (ovo kazem iz razloga sto je do sada bio jako dobar Radeon 7200, ali se razlika u slici oseti), ali nemam TITL na filmu.
Ako ti nije problem, de mi baci na e-mail tacnu proceduru sta treba uraditi (i sta i kako podesiti u matroxovom panelu) da bi dobio i titl.
Pozdrav, moze i na [email protected]

Nazad
Vrh Dno