Šta je novo?

XPLite Pro v1.00.0160 Full

• Začetnik teme Začetnik teme r!sc!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

r!sc!

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2000
Poena
785
info: www.litepc.com

... verzija i za Win2K i za XP ...

Ko hoce nek posalje mail, a imate i link na :: lineart.co.yu ::

Pozdrav

mislim da je stvar odlicna ... taj 98 lite cini mi se da moze da radi na masini sa 16 MB ... znaci ako imate slabe masine u firmi ... poiskljucite gluposti i napravite radne stanice samo za kuckanje u wordu

grozda je napisao(la):
mislim da je stvar odlicna ... taj 98 lite cini mi se da moze da radi na masini sa 16 MB ... znaci ako imate slabe masine u firmi ... poiskljucite gluposti i napravite radne stanice samo za kuckanje u wordu

Koja je svrha XPa, ako ce samo kuckati u wordu ? 🙂
za to moze i win 1.0 da sluzi potpuno isto 🙂

Iskljucis recimo file protection i indexing service i to ti je kao da si deinstalirao Norton Antivirus kada je brzina u pitanju 😉

driver je napisao(la):
...
Koja je svrha XPa, ako ce samo kuckati u wordu ? 🙂
za to moze i win 1.0 da sluzi potpuno isto 🙂

Ma to zbog legalnosti :beat: Pazi da je legalno 😛 Pa su mnogi pazili da je legalno a prevideli da imaju praistorijske masine pa sad traze kako to da srede :mrgreen:

Inace zaista ne vidim poentu instaliranja OS-a u tom obliku pogotovo danas kad svi imaju hardove od barem 40-60 gb (160gb u mom slucaju 😉 ) i kad je svaka prosecna masina vise nego dovoljno brza da tera XP

ZoNi je napisao(la):
mislim da je glupost! recimo - 98lite - pa, ako hoces Win95, instaliraj ga, a ne da sa 98lite skidas dodatke! isto (verovatno) vazi i za XPlite - koristi NT4 ako ti se ne svidja XP ili 2K!
98lite je bio jako dobra stvar. Pogotovo mogućnost da izbaci IE iz shella windowsa. A micro instalaciju (win95 shell) ne znam da li je iko koristio... osim možda oni sa 486icama
Plus je glupo upoređivati razliku između win95 i win98 sa onom između nt4 i nt5.x

OptiPlex je napisao(la):
...
Inace zaista ne vidim poentu instaliranja OS-a u tom obliku pogotovo danas kad svi imaju hardove od barem 40-60 gb (160gb u mom slucaju 😉 ) i kad je svaka prosecna masina vise nego dovoljno brza da tera XP
Kamo srece da je tako :mrgreen:
Pa gde odose one stare (polovne) masine na kojima se terao w98 :?:
Nazalost dosta ljudi ima P1/P2/P3 masine sa malim diskovima. Druga stvar je i to sto ti pola stvari iz XP-a jednostavno ne treba (barem za 90% korisnika), ali oni i da znaju kako ne bi se usudili da cackaju bas toliko :beat:
Fora je kod 98lite sto se sve cupalo iz same instalacije, a ovde se "deinstaliraju" neke stvari posle koje ne mogu drugacije da se izbace osim rucno budzanjem, pa je u tom smislu XPlite zgodna stvarcica. U svakom slucaju vredi download-ovati je i pogledati sta sve moze, pa tek onda suditi o njoj (dosta se razlikuje od 98lite-a)...
:wave;

... uzmite u obzir i ghost-ovanje.. 🙂
u tom slučaju instalacija treba da bude što manja...

Program je fin i sasvim zadovoljavajuci. Izbacio sam Igre, dosta stvari iz accessibility, msn, video xp, movie.....
Mogao bi i da se stavi u "Tweak XP"

Stvarno fin progy. Win otishao na 660mb.

r!sc! je napisao(la):
...
Pa gore je receno. Podesis sistem i backup na jedan CD.

Pa dobro, ali to je "nus pojava", mislim da to nije sigurno bila osnovna zamisao autora ovog programa.
Mislim da samo pokusavaju da zive na staroj slavi i da izvuku jos koju kintu iz te ideje o olaksanju Windows-a: nekada daaaavno 😀 kad se 98-ica koristila 😉 , kompjuteri su bili slabi i svako rasterecenje je znacilo dosta.
Danas je XP recimo tri puta glomazniji od 98-ice, ali su kompjuteri recimo deset puta jaci...zbog toga ideja gubi podosta smisao i ogranicava svrsishodnost ovog programa samo na one ljudi koji bi posto poto da instaliraju XP na neku slabasnu/stariju masinu.

Ali XP ce savrseno raditi i na nekoj slabijoj masini izbacivanjem nekih nepotrebnih stvari ( npr. posle ukidanja file-protection-a XP jednostavno poleti ). Slazem se u vezi stare slave Shane Brooks-a ( btw, ja sam registrovani user 🙂 ), ali XPLite kao i 98Lite radi ono sto mu je posao.

Pozdrav

Kako se ukida file protection...

PS. program je sigurno super... Pusti ti ove, koji ne vide kad im se masina vuche... Sve sto mi ne treba, ne treba mi... Sta ima da ga drzim na HDD-u, bez obzira koliki je???

Kazi te vi meni kako da ubacim u instalaciju WinXP pro serisko broj tako da ga nemoram stalno ukucavati (posle xxxY instalacija uh,..)
Dakle kao na w9x sto ima msbatch.inf tako nesto i za Xp ??

Bre, ja patim od toga da mi se sto manje program pokrene kada startujem pc. Oko 90Mb memorije koje se pokrene je sasvim ok. Dole samo asusprob i kasperski i nista vise. Osim za internet tu je jos i Zone alarm i puna kapa🙂)
cheers

Golden je napisao(la):
Kazi te vi meni kako da ubacim u instalaciju WinXP pro serisko broj tako da ga nemoram stalno ukucavati (posle xxxY instalacija uh,..)

Imas u i386 dir-u file Unattend.txt, pa probaj nesto sa njim.
Ja tacno ne znam kako, ali na netu sigurno ima.

Pozdrav

Golden je napisao(la):
A jel moze neki info o tom msbatch.inf-u kako/sta treba podesiti ?

BTW kako se to namesta u Office 97/2000/XP/2003 ?

Golden je napisao(la):

Nazalost, ne moze. Prevrnuo sam pola neta i svuda sam nasao samo obeshrabrujuce: NEMOGUCE JE.
Msbatch je i meni pao na pamet jos kod W2K, ali tada se i manje znalo o tome. Tehnika je usavrsena, ali izgleda da XP jednostavno nije predvidjen za importovanje SerNo-a 🙁
Voleo bih da me neko demantuje, medjutim...

byMaX je napisao(la):
Kako se ukida file protection...

PS. program je sigurno super... Pusti ti ove, koji ne vide kad im se masina vuche... Sve sto mi ne treba, ne treba mi... Sta ima da ga drzim na HDD-u, bez obzira koliki je???

Max, slobodno iskljuci file protection. Evo ja vec dve nedelje drzim iskljucen i masina primetno brze radi. Ilustrativno razlika je kao kada sa 256mb predjes na 512mb. Nema sanse da se ne primeti razlika.

Nazad
Vrh Dno