Šta je novo?

XPERIA X10 Mini Pro - Misljenja?

Ragnarok

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
440
Gledam ovaj telefon vec nekoliko nedelja i s obzirom da mi treba zamena za moj E51, cinio mi se kao dobar izbor. Da li je iko imao iskustva iz prve ruke sa ovim telefonom? Reviewovi koje sam citao su mi se cinili vrlo pozitivni, iako su radjeni sa Androidom 1.6. Video sam da kameru svi hvale, ali koliko vidim baterija nema spektakularne performanse.

Telefon mi treba za casual upotrebu - da ponekad proverim email, web, socijalne mreze. SMS i razgovori nisu apsolutno prioritet. Neke sporedne aplikacije mi ne trebaju prterano.

Video sam da Telekom nudi ovaj telefon za 4.999 RSD sa Mix Net M pretplatom od ~ 2.000 RSD, sto mi odgovara. Da li postoji bolji izbor u ovom trzisnom segmentu?

Poslednja izmena:
mixnet l paket je oko 1900 din.

Da, pogresio sam, mislio sam na Mixnet L + 10.990 RSD, sto mi odgovara. :)

Utisci, misljenja...? :)

al ga ubode ovaj :smoke:

sta ocekujes od telefona? i mora li mts[imaju uzasnu ponudu iako je taj paket odlican]
ili da sacekas,mozda dobiju nesto bolje.. nisam bas odusevljen sa x10 mini..

evo ti test pa proceni sam.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x10_mini-review-481.php

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2495/Sony-Ericsson/X10-mini

mali i prosecan ekran,slaba baterija.
ja bih ovo zaobisao a jos tolik okesa uz ogroman paket-ne ide :D

meni je za taj kes,mozda 1-2000 vise uz taj paket mnogo bolji i kompletniji telefon nokia c6 iako je symbian,ali ima mnogo bolji ekran,bateriju,pa i kameru za malo a ima i jak led blic.

Poslednja izmena:
Mora Telekom, jer mi je to jedina opcija, posto sam vec uzeo telefone sa drugih mreza. :d

Ne znam sta da cekam. Video sam da Sony Erricson sprema neki even u februaru kada ce predstaviti nove XPERIE, ali kapiram da nasi to nece dobiti do aprila-maja, a ne da mi se toliko da cekam.

Video sam to za ekran i bateriju i nije da mi smeta nesto preterano. Kao sto sam rekao, treba mi vise za neku casual upotrebu - da pregledam socijalne mreze (Timescape mi se bas svidja), web i tako to. Zato mi i odgovara ovaj MixNet paket. :)

Nokiji se nikako ne vracam.

Poslednja izmena:
koliko pretplata ti placas? :D

ako ti treba casual onda uzmi galaxy 3 ili jos bolje samsung i5700 spica koji ima jacu bateriju,bolji ekran od tod SE[a i veci],kamera je 3mpix ali nema tu neke razlike specijalne,video je losiji malo na ovom samsungu ali sam si rekao-treba ti za casual a kakav je to casual na x10 koji lici na na najmanji mp4 player? :) idi na i5700 spica koji je 1 din u tom paketu[ne znam kako,po mom misljenju je bolji od tog se] ili galasy 3 koji je 10999 :D ili 12999 ca nokiu c6.

vidi neki od ova 3,za to sto si naveo ce ti trebati lep,pregledan ekran i dobra baterija.

bez uvrede,ali ja ne razumem ko bi po ovoj ceni hteo da kupi x10 mini,i sa ugovorom i ovako,za kes.. kad ima ovakvu kokurenciju.

Casual u smislu da ga izvadim, proverim Facebook, Twitter, Mail i to je to. :d

Baterija mi i nije neki problem. Navikao sam da punim svako vece.

Ovaj Galaxy 3 izgleda zanimljivo. Jesi li ga probao uzivo mozda?

Mada, koliko vidim, on koristi TouchWiz interfejs koji mi se ne svidja preterano. Kod Sonya me najvise privlaci Timescape koji mi se bas mnogo svidja i upravo cinjenica da je minijaturnog dizajna.

Videcu jos u ponedeljak kakve uslove mi nude u Telekomu za oba telefona i da li ih uopste imaju na lageru.

video sam galaxy 3 i malo nesto cackao al u avgustu/septembru..

pa vidi sta ti najvise odgovara.

Uzeo sam danas XPERIA-u X10 Mini Pro i definitivno mislim da sam napravio odlican izbor. Sestra je juce uzela HTC Wildfire i isprobao sam ga na par sati, ali mi Sony dosta vise odgovara iz nekoliko razloga.

Jedini problem sa kojim sam se suocio jeste odbijanje da updatuje firmware na 2.1, iako postoji certifikovano Sonyev update. Da li se ovo desava zbog toga sto je telefon zakljucan?

Nema to veze. On je zakljucan, kao i moj desire, ali nisu brendirani, pa dobijaju one prve update-ove. Jesi li isao u settings da kliknes na check for update? Mozda vec ima 2.1.:-D
Proguglaj za onu sifru koja primorava telefon na update. To je radilo na nexusu, ne znam da li ce i kod tebe.

Verzija Androida je 1.6, provereno u telefonu. Update sam pokusao i preko telefona (sestrin Wildfire sam tako flashovao) i preko PC Companiona.

Probacu da nadjem tu sifru.

Probao sifru, ne funkcionise. Izgleda da cu morati da trazim resenja za flash na XDA Devu.

Vrh Dno