Šta je novo?

Xperia X10 ili HTC HD2

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Pošto planiram da sa Telenora pređem na Vip uzeo bih i kvalitetan telefon (sad imam Samsung Omnia pro WM6.5 sa jako lošim zvukom i dosta mana oko zakucavanja usled malo Ram-a i slično). Razmišljam se između Xperie X10 (malo sam joj naklonjeniji jer mi je dosadio WinMobile a i nikad nisam furao SE) i HTC HD2 koji je winMobile ali je ipak HTC. Šta mi predlažete.

Po tome sto si naveo, za tebe je najbolji HTC Desire.

Xperia X10 jeste lepa ali za nju ne postoji update na android 2.1, sto je problem. Najavljen je za nekoliko meseci a to je bas prekasno.
HD2 je super ako zelis da ostanes na WM ali u principu android je bolji.

Procitaj ovaj review http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2342/Sony-Ericsson/XPERIA-X10 .
E da,jos jedna stvar,pricekaj jos koji dan,trebalo bi da u vipu dobiju samsung galaxu I9000.
Ako ga nema,onda desire. Ja licno ne volim samsungove telefone,tako da bih ja u svakom slucaju opet uzeo desire.
HD2 je super tel,mada ja ne volim WM,a i ne lezi mi lepo u ruci:) mada se ne bih bunio da je HTC EVO 4G...a xperia,pa u testu koji sam okacio je sve napisano. Mogu samo jos da dodam da sam sa desire-om prezadovoljan,samo jos da izadje froyo i mogu da uzivam...

Poslednja izmena:
ja bih isto sačekao i9000. Imam HD2, video sam Xperiu, lepo izgleda, ali nije to to, stariji Android, SE UI koji meni lično najlošije izgleda od te četvorke custom UI-ja (uz Sense, TouchWiz, MOTOBLUR), plus slaba baterija

Po tome sto si napisao, ja bih ti preporucio HTC Desire. X10 jeste dobar, HD2 takodje. Samsung mi nije bas omiljen. :)

Ja baš i nemam mnogo izbora ili Desire ili HD2, mada vi ovde dosta hvalite Desire tako da ću verovatno njega i uzeti. Ono što me muči je da mi se ne desi kao i sam Omniom jer je praktično zvuk u razgovoru do bola slab u outdoor varijanti, da sagovornika uglavnom ne čuješ. Do sada sam koristio samo Nokije i to se nije dešavalo.

Evo informacija iz prve ruke. Zvuk na desire je dobar,ali nije kao na nokii,bar se meni tako cini. Za hd2 ne znam,ali s obzirom da su iz iste kompanije ne verujem da se razlikuju...

HTC Desire
ili mozda taj I9000 ako se pojavi i pude povoljan

Izmedju ova dva za koja si pitao definitivno HD2, a ako ti je android u prioritetu u odnosu na WM onda svakako desire.
Za i9000 ti ne mogu nista preciznije reci jer ipak jedno su specifikacije na papiru a drugo je kada ga propustis kroz prste i vidis koje su njegove stvarne mogucnosti.

galaxy s ima vrh ekran...e sad, za cenu se jos ne zna kod nas
desire je proveren telefon, kazu jedan od najboljih danas...da li je to tacno ne znam jer ga nemam, ali ja bih isao na to :)
sa druge strane koristio sam WM i sada koristim Android i definitivno android....

Danas sam video x10 u vipu u knezu, bas je lep telefon i kvalitet ekrana je vrh, nisam mogao da probam ni kameru ni slusalice, jer su ***** zalepili neku traku preko oba, ali izmedju x10 i HD2, uzeo bih odma x10 bez razmisljanja, updejtovace se i softver, neces ni primetiti dok dodje jesen, valjda ima dosta aplikacija za 1.6 android

JA isto glasam za X10,ovih dana se kod nas ocekuje SW i FW update koji ce ubrzati telefon i produziti vek bateriji,oda slede apdejti androida u narednih mesec 2 pa do kraja godine apdejt timeskejpa i medijaskejpa hd snimanja i sl.Mada onda ce ljudi pricati ali nema android 2.2,ali to je konstanta trka sa najnovijim,ali ja bi svakako (tj ocu cim izadju ovi updajti oko pocetka sledece godine) uzeo X10

Poslednja izmena:
Q4 2010. nije isto sto i "ovih dana"

Ajd vec kad citiras to "ovih dana" pogledaj za sta sam to napisao.ANDroid 2.1 ce biti do kraja godine a OVIH DANA kod nas( u svetu je vec pusten) update SW i FW znaci ostaje android 1.6 ali sa poboljsanjima koja ce uticati na zivotni vek baterije izmedju 2 punjenja,otkloniti neke bagove i ubrzati tj optimizovati rad samog telefona/SW

Ajd vec kad citiras to "ovih dana" pogledaj za sta sam to napisao.ANDroid 2.1 ce biti do kraja godine a OVIH DANA kod nas( u svetu je vec pusten) update SW i FW znaci ostaje android 1.6 ali sa poboljsanjima koja ce uticati na zivotni vek baterije izmedju 2 punjenja,otkloniti neke bagove i ubrzati tj optimizovati rad samog telefona/SW

Pardon moja greska

^Ja ne znam kako neko moze da preporuci stari Windows mobile naspram Androida, pa makar to bio Android 1.0 beta!? Taj HD2 je solidan telefon i ima jak hardver ali to je ljudi Windows mobile, najgori mobilni OS koji postoji. Plus taj telefon je malo manji od Ipada i ima pola kile. Kupiti taj telefon je ćor sokak u svakom smislu.

HTC Desire je sigurno najbolji Android izbor trenutno, ali ako ne moze on prvi sledeci je Xperia X10. Koristim taj telefon privremeno vec 10-ak dana i prevazisao je moja ocekivanja definitivno.

Pre tri-cetiri dana je izasao zvanican update za X10 koji je ubrzao telefon i ispravio par stvari, a ne vidim sta je problem sacekati par meseci za taj 2.1 update, pogotovo sto je telefon zver po pitanju hardvera i bice aktuelan sledecih nekoliko godina sigurno.

Poslednja izmena:
Nemoj da pricas svasta da ne kazem da lupas - jer ili nisi ni koristio HD2 (bar dovoljno dugo da ga upoznas) ili govoris to iz cistih predrasuda.
Prvo, tacno je daHD2 ima WinMo ali sa svojim SenseUI to je nesto sasvim drugacije od "klasicnog" WinMo tako da ta dva ne WinMo ne mozes porediti nipocemu.
Drugo HD2 radi i sa tim WinMo tako brzo, glatko i bez problema da ne vidim sta bi mu tu Android pomogao. Tacno je da za android ima daleko vise aplikacija, ali oooogroman broj njih bi mi bio bespotreban a sve sto mi je potrebno postoji na HD2 i isto radi bez ikakvih problema.
Kad govoris o dimenzijama HD2 ne vidim koja je tu prednost X10 koji je za po samo 4mm kraci i uzi ali 2 mm siri sto je za onolike telefone stvarno minorno - sto znaci da X10 nije bog-zna -sta manjih dimenzija.
Na kraju krajeva, reci za telefon koji su gotovo svi casopisi, sajtovi etc ocenili izvanrednim ocenama i koji je po ocenama jos od samog izlaska medju prvih 5 na GSMAreni (a valjda skoro 30k ljudi koji su ga ocenili nije ludo) da je corsokak po pitanju kupovine je najblaze receno neozbiljno.

Poslednja izmena:
Slazem se ustavi za vecinu stvari koje si rekao. Xperia je isto takodje poprilicno velik telefon i znam da HD2 radi brzo, ali ispod te Sense haube lezi zastareo sistem koga je vreme pregazilo i za mene je nazadno razmisljati o toj platformi uopste.

E sad, jedino sto moze da izvadi stvar je to sto se ozbiljno prica da ce HD2 dobiti apgrejd na WinMo 7 u oktobru i onda mozda i ima smisla kupiti ovaj telefon.

Ali s druge strane proci ce dosta vremena dok taj WinMo 7 zazivi, dok se pojave aplikacije, upgrejdovi itd. A android je vec napravio ogromne pomake u svom razvoju i kad sam probao 2.1 verziju pre neki dan, bio sam u neverici koliko dobro radi, a za 2.2 verziju ne mogu ni da zamislim koliko ce biti brza jer je vec potvrdjeno da je 2-5 puta brza u odnosu na 2.1.
Tako da ja bih u svakom slucaju preporucio X10.

Koristim HD2 već 8 meseci, uzeo ga čim se pojavio u ponudi VIP-a.
Mogu reći da je to nešto najbolje što sam dosada koristio, a koristio sam svašta.
WinMob jeste zastareo, ali kombinacija 6.5.5 sa recimo ENERGY romom 23569 build (prilagođen touch UI ) ili 6.5 sa 21908 (najbrži build do sada) daje čudo od rezultata.

Android koristim (ženin tattoo, kao i galaxy od drugara)dovoljno da znam kakav je. Sad jeste bolji, ali za poslovne potrebe, posebno oni koji su navikli na office-outlook applikacije, winmob je i dalje najbolji izbor.

HD2 dobija vrlo uskoro dovoljno dobar android ROM (već sada postoje stabilni romovi kojima fali za sada mic, bt, cam, ostalo je funkcionalno), tako da ako ti je veliki ekran i odlična podrška na XDA bitna stavka (kao meni), moja preporuka ide ka HD2

Nazad
Vrh Dno