Šta je novo?

Xperia X1, HTC Touch 2 ili HTC Magic

Creative_X

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
360
Imam mogucnost da nabavim,kupim jedan od ova tri telefona:
SE Xperia X1
HTC Magic
HTC Touch 2
Svi po relativno istoj ceni. Jel ima neko nekakvih iskustava ili sugestija?
Hvala i izvinite na oduzetom vremenu:wave:

O SE i ne razmisljaj :p
WM VS Android?

Zasto bih se ja odlucio za Magicnog:veci ekran,bolja rezolucija,vise ram-a,kapacitivni ekran,"finger friendly"...veeeeeliki minus je nedostatak 3.5 mm prikljucka sto je meni jako bitno.

a zasto majketi "o SE ne razmisljaj"?? imas neki argument ili samo hejtujes o necemu sto nisi imao prilike ni da koristis
ja ga imam vec 6 meseci ako ne i vise, prezadovoljan sam fonom.. naravno, odavno nemam standardni SW ali nijedan WM fon nije to to dok ne ubacis neki custom, optimizovan rom..
a hardverski je jaci od oba suparnika.

1.Nemoj tako da mi se obracas(to sto imamo razlicita misljenja nije razlog za tvoje ponasanje).
2.X1 nije los telefon ali u poredjenju sa Magic-om i Touch 2 gubi trku.
3.Los kvalitet kucista ,na linku se vidi jedan od cestih problema X1 http://www.dodaj.rs/f/3p/ta/1rRUVHmY/2vv7ubt.jpg
4.Sto se tice hardvera("a hardverski je jaci od oba suparnika"):X1 od Magicnog ima bolju rezoluciju a Magicni ima veci ekran,vise ram memorije,kapacitivni ekran,accelerometer.

Stigao mi je Magic 32A verzija. Trenutno je na 1.5 verziji,razmilljam da li da ga flash-ujem na 1.6 SuperD ili da sacekam leto i da ga odradim na 2.1. Mnogo mi je komplikovano ovo oko flash-ovanja pa imam frku da ne uradim nesto kako valja.

1.Nemoj tako da mi se obracas(to sto imamo razlicita misljenja nije razlog za tvoje ponasanje).
2.X1 nije los telefon ali u poredjenju sa Magic-om i Touch 2 gubi trku.
3.Los kvalitet kucista ,na linku se vidi jedan od cestih problema X1 http://www.dodaj.rs/f/3p/ta/1rRUVHmY/2vv7ubt.jpg
4.Sto se tice hardvera("a hardverski je jaci od oba suparnika"):X1 od Magicnog ima bolju rezoluciju a Magicni ima veci ekran,vise ram memorije,kapacitivni ekran,accelerometer.

1. kad nesto kazes, potkrepi cinjenicama, ne smes davati izjave koje lice na hejtovanje. Koji su tebi argumenti bili kad si rekao da zaobidje X1??
2. u jednu ruku da, u dugu ruke ne
3. jeste da postoje X1 kojima su pukla kucista negde ali to su sve matori telefoni, negde iz prvih serija. U rukama pored moje X1 sam imao jos 5-6 komada i nijedan nigde nije napukao a kamoli pukao. Moj X1 koji imam vec duze vreme potvrdjuje tu teoriju. Takodje, na XDA sajtu imas jednu temu o tome gde mozes da vidis od vlasnika X1 sta kazu u vezi kucista.
4. meni rezolucija 3" sa 800x480 mnogo vise znaci od 3.2" i 320x480, ima citavih 32MB RAM-a vise iako, ruku na srce, za X1 ni ne treba vise od 256MB RAM-a. Ja dosad nisam iskusio nijednom nedostatak RAM-a na telefonu. Accelerometar, hm, jedna od najbeskorisnijih stvari koje su izmisljene. Automatsko rotiranje ekrana? Pa ima X1 to, samo ga okreni i gurni slajder ;) A, da, X1 ima HW tastaturu, to sto oba suparnika nemaju a to je jedna od, objektivno, trazenih stvari na touch telefonima. Mnogima je cesto HW tastatura i razlog kada se odluce ili odustanu od nekog telefona. 3.5 mm jack? to je nesto sto ljudi ne koriste? Nisam video slike i video napravljen magicnim ali kontam da je SE bolji po tom pitanju. FM radio? Skoro pa duplo duze drzanje baterije? pretpostavljam da ne znaci to nikome? Ono sto magicni ima a X1 nema jeste mozda optimizovaniji OS ali evo, ja drzim trenutno jedan optimizovan ROM koji je po brzini i odzivu vrlo kompetentan androidu a usput ne trosi mi GPRS kako on hoce. Jeste, ima i kapacitivni ekran i tu se sve zavrsava...

Zakljucak: ne mozes reci u jednoj recenici "to i to ne valja", moras to malo potkrepiti cinjenicama makar sa neta, posto pretpostavljam da nisi koristio niti se igrao sa X1. Kazem to, da ne bi izgledao samo kao jos jedan u nizu WM hejtera ;)
:wave:

PS. necu se upustati dalje u eventualnu diskusiju Android vs WM, niti kapacitivni vs rezistivni ekran, niti bilo sta. Covek je vec uzeo Magic, tako da...

Nazad
Vrh Dno