Šta je novo?

Xperia u ,usb povezivanje?

Marko Rajevic

Cenjen
Učlanjen(a)
15.08.2012
Poena
151
Imam problema sa povezivanjem usb na xperia u telefonu.
Reinstalirao i instalirao pc companion,ne prepoznaje uredjaj,pokusao i sa resetovanjem telefona nece.
Takodje resetovao i komp.
Do cega li je to?
Inace usb radi,pocne da se puni telefon prilikom ukljucivanja,samo nece da se poveze sa kompom.

Jesi ga povezao na pravi nacin? (ne znam gde je tacno, ali ima nacin povezivanja sa racunarom pa biras da li je MTP ili MSM - u oba slucaja se poveze ali u MTP modu vidi telefon kao TELEFON sa SD karticom, dok u MSM vidi kao obican storage uredjaj).
Ako si na XP-u neces moci MTP direktno da koristis, mora da se prvo instalira MTP driver.

MTP je mod u kome se telefon poveze kao uredjaj i specificni fajlovi (media) ce javiti da li su kompatibilni sa telefonom ili ne (da li mogu da se pustaju na default playeru) ili treba da se konvertuju.

Možda mogu da ti pomognem jer ja sam uspeo da instaliram drivere tek iz trećeg pokušaja ???
Prvo prikopčaj telefon sa računarom,računar će "početi"(pokušati) da instalira drivere ti tada pogledaj poruku na telefonu,moraš da odobriš instaliranje to je veoma važno...
Xperia u ima memorijsku karticu svoju sopstvenu fabrički ugrađenu ali nema mogućnosti proširenja te memorije,i računar vidi tu fabričku memoriju kao i svaku drugu.

Poslednja izmena:
Onda je to u pitanju... treba ti MTP driver. Najbolje je da skines Sony PC Companion i instaliras ga, instaliras MTP driver pre nego sto prikacis telefon.
Ne secam se kako tacno bese ali znam da sam morao da instaliram taj driver da bi XP mogao da vidi telefon, bez MSC moda (bas MTP mi je trebao).

Imaju i novije Xperia MSC mode, ali samo one sa externom SD karticom - sto sam zaboravio da Xperia U nema ;)

Vrh Dno