Šta je novo?

xp64 i broj (10) konekcija u LAN-u, ima li spasa?

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
Treba mi više od 10 konekcija po mašini. Za 32bit XP postoji onaj lvllord.de patch, i možda još poneki, ali za 64bit XP sistem nema koliko znam, zna li neko nešto drugo?

Problem se javlja kada više od 10 računara ima konekciju ka jednom, u većini slučajeva sam to rešio na manje-više prost način tj. tamo gde je moguće (tipa da pošaljem mape na render mašine) ali kada je projekat na jednoj mašini, cvrc..

nisam siguran, ali kazu da bi ovo trebalo da pomogne iako nije za XP64...

mada ovde tvrde da half-open connection nije isto sto i limit od 10 konekcija - u prevodu kupi Win Server...
mozes eventualno da smanjis vreme za auto-disconnect ...

XP ima ogranicenje od max 10 pristupa sharovanim folderima i max 10 polu-otvorenih TCP konekcija.
Prvo ogranicenje se resava instalacijom Win Servera, a drugo ogranicenje se resava patchom tcpip.sys.
Win2000 Pro se mogao modovati u Win2000 Server pomocu reg patch-a, ali XP nemoze.

Ja sam prvi problem resio instalacijom Linuxa i sharovanjem njegovih foldera pomocu Sambe.

Poslednja izmena:
Postoji jos jedno resenje, mada nisam siguran koliko je pouzdano, odnosno legalno :D

Naime, Mark Russinovich je jos pre dosta godina nasao nacin da konvertuje windows nt client u windows nt server sistem jednostavnom modifikacijom registry-a. Ukratko, on je utvrdio da su client i server edicije OS-a "identicne" i da se razlika ogleda u inicijalnim podesavanjima OS-a, vise informacija mozete pogledati ovde (detaljnije informacije sa Markovog sajta su nestale kada je poceo da radi za MS :D ).
Sto je interesantno, (i sto sam kasnije i sam uspeo da utvrdim) je da ovo vazi i za XP operativni sistem.

Da bismo izvrsili konverziju potreban je program odavde. U njemu samo izaberemo ediciju serverskog sistema, restartujemo sistem i voila, problem sa konekcijama je nestao jer smo dobili Whistler server sistem. Komanda net config server prikazuje unlimited broj konekcija ka share-u, a takodje je half-open limit povecan na max (65536) :D

Na kraju, nisam siguran da li ovaj tweak radi za XP x64 jer je on zasnovan na 5.2 branch-u ako se ne varam, mada cu u svakom slucaju proveriti u VM.

I naravno, standardni disclaimer :bottle:
Nisam siguran koliko je sve ovo legalno, a na kraju i koliko je sistem stabilan sa ovom konverzijom. :eyebrows:

ryxfE.png

Q3qPU.png

The saga continues :)

Moguce je izvrsiti konverziju i xp x64 sistema. Posto je verzija kernela 5.2, konverzija pretvara OS u windows 2003 x64 server :D

Za razliku od 32bit xp sistema gde je samo boot screen modifikovan, ovde je svaki resource string zamenjen novim, pa tako na primer winver daje dlg sa informacijama o server sistemu.

Da ne zaboravim, da bi se konverzija uspesno izvrsila pomocu tweaknt programa, potrebno je napraviti novi folder u syswow64 dir-u, jer program tu dump-uje backup SYSTEM hive-a registry-a, a ovaj folder ne postoji na x64 sistemu posto WOW vrsi redirekciju.
Znaci, potrebno je kreirati sledeci folder
Kod:
C:\WINDOWS\SysWOW64\config
potom pokrenuti tweaker i resetovati sistem.

Sto se tice "legalnosti", evo sta kaze OS kada se pokusa manuelna modifikacija
registry-a, bez direktnog menjanja i reload-ovanja registry hive-a.
48lXH.png

A evo i slika, kako to sve izgleda pre i posle :D
XwtVl.png

kxkJV.png

Meni ovo nije uspelo i nisam uspeo da podignem masinu XP-SP3 32-bita. Resenje je da se PC podigne sa nekog live linux CD, u direktorijumu c:\windows\system32\config\ nalazi se file system-backup-datum. File system koji se nalazi u tom diru treba uraditi rename u neko drugo ime a ovaj file system-backup-datum uraditi rename u system. Uraditi restart i sve je ponovo OK.

Meni radi na Windowsu XP sa SP3 32-bita, ali mi se ne svidja sto mi je promenio BOOT SKIN i LOGON LOADER.

Jel neko zna kako da vratim standardni boot skin i logon loader, najlakse, bez nekih dodatnih programa (naravno da mi ostane server varijanta)?

Da li postoji način da se automatski radi nekakav timeout koji će da "ubije" konekciju za računar koji je pristupio ali nema nijedan fajl otvoren?
Kad hoću ručno da oslobodim konekcije odem u MMC/shared folders/sessions/ , postoji li neka skripta, neki način da se takve stvari predefinišu?

Jel uspeo neko ovo da skloni:

server.jpg

svaki put kada se sistem podize, to se pojavi.

Nazad
Vrh Dno