Šta je novo?

XP2700 oc. iskustva ???

Stojcha

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Trazim neko bolje CPU-che za svoj komp od ovoga Bartona 2500 sto imam (jako neki chudan komad).Otkljuchan al nece da pricha preko 1.7V a to mu dodje max. 2.3GHz. :d

Do sad sam natrchao na XP2700 (normalno otkljuchan) pa da pitam kakva iskustva imate sa ovim procesorom. Mislim da je 1.55V model ali jos nisam uzeo da ga probam.

Tolko od mene. 🙂

I ja imam nekog bartona xp2500+ ali i na 1.85v nece iznad 2.2ghz pa bih ga menjao isto za neki brzi sto je zaista cudno,ako moze neki upgrade?

Stojcha je napisao(la):
Trazim neko bolje CPU-che za svoj komp od ovoga Bartona 2500 sto imam (jako neki chudan komad).Otkljuchan al nece da pricha preko 1.7V a to mu dodje max. 2.3GHz. :d

Do sad sam natrchao na XP2700 (normalno otkljuchan) pa da pitam kakva iskustva imate sa ovim procesorom. Mislim da je 1.55V model ali jos nisam uzeo da ga probam.

Tolko od mene. 🙂
2700+ je TBred B, a tesko da radi na 1.55V :d
A sto se tice tvog Bartona, imas sasvim solidan primerak. To sto nece preko 1.7V moze da bude i problem do ploce koja ne moze da mu obezbedi adekvatno napajanje i amperazu pri tolikom radnom taktu i naponu.
Fabrika ti garantuje za ploču 75W i ICC od 45A.
Na 2300 Mhz @1.7V tvoj CPU disipira oko 84W, a količina struje koja mu je potrebna je oko 50A.

drfedja je napisao(la):
2700+ je TBred B, a tesko da radi na 1.55V :d
A sto se tice tvog Bartona, imas sasvim solidan primerak. To sto nece preko 1.7V moze da bude i problem do ploce koja ne moze da mu obezbedi adekvatno napajanje i amperazu pri tolikom radnom taktu i naponu.
Fabrika ti garantuje za ploču 75W i ICC od 45A.
Na 2300 Mhz @1.7V tvoj CPU disipira oko 84W, a količina struje koja mu je potrebna je oko 50A.

E pa ako mu Chieftec 420W ne obezbedjuje struju onda bas ...

Poenta je da izmedju 1.7V i 1.875V uopste ne radi. Znaci ne budi se ni na jednoj frekvenciji pocev od 100x5. Bas je simpatican neki mladic :d

A na 1.9V i vise se lepo budi do 2.7GHz ali se toliko brzo (i mnogo) greje da nema smisla pokusavati bilo sta sa vazdushnim 'ladjenjem. 😀

Nego, zar bas nikog nema da je probao XP2700 oc ?!?!?!

djstole je napisao(la):
I ja imam nekog bartona xp2500+ ali i na 1.85v nece iznad 2.2ghz pa bih ga menjao isto za neki brzi sto je zaista cudno,ako moze neki upgrade?
A ja sam već duže u uverenju da je moj Barton loš primerak jer je na 2,2 GHz proradio stabilno tek od 1,75V.

gagast je napisao(la):
A ja sam već duže u uverenju da je moj Barton loš primerak jer je na 2,2 GHz proradio stabilno tek od 1,75V.
Pa i jeste losiji primerak 😀

Ma i taj lošiji mi radi posao. Moraću malo više da uložim u hlađenje i to je to. Mada mi nije lako kad vidim da neko tera na 2584 MHz (11x234) na 1,85V.

:wall:

Ma, bas lepo sto vodimo raspravu o dobrim i losim Barton-chicima :d

Nego, dal' je moguce da bas niko nema iskustva sa XP2700 oc. mogucnostima ??????

Izgleda cu da budem prvi ? :smash: :smash:

Stojcha je napisao(la):
:wall:

Ma, bas lepo sto vodimo raspravu o dobrim i losim Barton-chicima :d

Nego, dal' je moguce da bas niko nema iskustva sa XP2700 oc. mogucnostima ??????

Izgleda cu da budem prvi ? :smash: :smash:
A kakva ti iskustva i trebaju kad ionako neces znati nista dok ne probas taj primerak 😀

Mladen je napisao(la):
A kakva ti iskustva i trebaju kad ionako neces znati nista dok ne probas taj primerak 😀

Ono shto jes, jes ... 😀

Stojcha je napisao(la):

Tolko od mene. 🙂
Izvini, moram da te pitam kojim se to poslovima bavis kada ti je barton na 2,3Ghz slab i zasto ti je potrebno jos 100-200Mhz preko toga?

Pa vrti 3DMark, svasta i ti pitas 😀 😀 😀

shone190 je napisao(la):
Izvini, moram da te pitam kojim se to poslovima bavis kada ti je barton na 2,3Ghz slab i zasto ti je potrebno jos 100-200Mhz preko toga?

Prodaja i servis racunara 😀 😀

Jedan od kucnih racunara je sklopljen iz chistog hobija :d i sluzi apsolutno za opustanje i relaksaciju zivaca izgubljenih posle 10-12 sati provedenih u firmi 😀

Izuzetno me relaksira 'spaljivanje' komponenti u "hobi" racunaru :smash: :smash: :crash: :crash: :smoke:

milenkoc23 je napisao(la):
Pa vrti 3DMark, svasta i ti pitas 😀 😀 😀

A izmedju ostalog i to 😀 😀 😀

Stojcha je napisao(la):
Prodaja i servis racunara 😀 😀

Jedan od kucnih racunara je sklopljen iz chistog hobija :d i sluzi apsolutno za opustanje i relaksaciju zivaca izgubljenih posle 10-12 sati provedenih u firmi 😀

Izuzetno me relaksira 'spaljivanje' komponenti u "hobi" racunaru :smash: :smash: :crash: :crash: :smoke:
Znaci cista zezancija je u pitanju. Ja reko' nije valjda da ti "stvarno" treba nesto brze.
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Znaci cista zezancija je u pitanju. Ja reko' nije valjda da ti "stvarno" treba nesto brze.
Pozdrav!

Pazi, relaksacija zivaca je vrlo ozbiljna stvar 😀

Ameri trose bogatstvo na psihijatre, a eto ja se opuscam uz 'stonu makinu' :smoke:

Nazad
Vrh Dno