Šta je novo?

XP1700 na 51 stepen C ?

leonardo

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2003
Poena
604
U kucistu mi je AMD XP1700 procesor, 300W napajanje, CDROM, CDRW, HD60GB, ATI9000pro. Na procesoru mi je Aspire cooler. Prosecna temperatura procesora u normalnom radu mi je oko 50-53 stepeni celzijusa. Kad sam mu zadao 3D Mark test skocila je na 57 stepeni. Da li je to puno? Sta ce biti na leto? Da se brinem?
Thanx

Nisi naveo koja je ploca u pitanju. Neke ploce, na primer Asus pokazuju mnogo vecu temperaturu nego sto je to realno. Najtacnije su ove nove ploce na primer KD7-E koje mere temperaturu u jezgru procesora - core temperature, preko interne AthlonXP sonde. Takodje i MSI KT3-V i KT4-V ima poseban utility program koji moze da izmeri temperaturu direktno iz procesorskog jezgra.
Ukoliko je temperatura u jezgro 53 stepena, a procesor je Palomino XP1700+ ~ 64W prosecne potrosnje, sasvim je za ocekivati takvu internu temperaturu. TMax za Palomino jezgro je nekih 95 stepeni po AMD specifikaciji, a za TBred 85 stepeni.TBred daje prosecnu temperaturu od oko 32-33 stepena na povrsini na 1466 Mhz, a u jezgru oko 36-37 stepeni, naravno u zavisnosti od moci disipacije kulera.

Meni na primer dioda na xp2000 pokazuje 40 stepeni vise od stvarne...
Ne znam da li je do ploce ili procesora....

I prevelika kolicina termal paste moze znatno da podigne temperaturu procesora.

Bane-Nis je napisao(la):
I prevelika kolicina termal paste moze znatno da podigne temperaturu procesora.

Koju nisam ni naneo... tj. lik koji mi je montiro 6cu na 2000+

leonardo je napisao(la):
U kucistu mi je AMD XP1700 procesor, 300W napajanje, CDROM, CDRW, HD60GB, ATI9000pro. Na procesoru mi je Aspire cooler. Prosecna temperatura procesora u normalnom radu mi je oko 50-53 stepeni celzijusa. Kad sam mu zadao 3D Mark test skocila je na 57 stepeni. Da li je to puno? Sta ce biti na leto? Da se brinem?
Thanx

Ako je gigabajt ploca u pitanju onda je normalno, ako nije onda nije normlno:D

Zasto Gigabyte? Pa meni je Asus lagao za 10-tak C, a VAXP kaze 41 stepen u zatvorenom kucistu sa dva sistemska za promaju, i stvarno cooler je mlak pri socketu ( XP 1800@2100 ) . Ili mnogo paste, ili ni malo?? ili nemas sistemske te se jednostavno kuciste ispuni toplim vazduhom i kraj price o hladjenju. Otvori kuciste i izmeri tako temp., ako pada onda je problem provetravanje istog.
U svakom slucaju ovo nije alarmantno, ali za leto....

Meni GA VAX na 1700XP pokazuje 50-56C iako sam mu stavio kuler koji je za daleko jace procesore. Za temp. kucista pokazuje i do 50-51C. Mislim da laze malo, zar ne?

Kod mene na 7AVXP Ultra temp kucista je 40°C procesor je 42°C max.

Somebody je napisao(la):
Meni GA VAX na 1700XP pokazuje 50-56C iako sam mu stavio kuler koji je za daleko jace procesore. Za temp. kucista pokazuje i do 50-51C. Mislim da laze malo, zar ne?
Kuciste zatvoreno, nemas protok vazduha kroz njega i zato je tolika temp. Meni je temp ploce36-38 C, a kad ga otvorim i 34. U kuci mi je konstantno 24 i ja sam u kratkim rukavima. Kad se malo otvori prozor za luftiranje i temp padne na 20, sve je naravnmo jos manje. Letos mi je Asus davao i 69 na XP 1700, a to me izludjivalo. Naravno da to nije bila prava temp, jer na dodir ipak nije bilo vrelo. Stavi dva sistemska koji ce da provlace vazduh ( napred ubacuje i hladi HDD, a zadnji izbacuje topao vazduh zajedno sa vent. napajanja ), ovo je najbolje resenje, a probao sam sve moguce varijante, ili otvori levu stranicu kucista i pevaj.

Haha, kod mene je jos gore, sa otvorenim ili zatvorenim kucistem razlika je 2 stepena... Pokazuje mi izmedju 60-62 stepena.:boom:

Nazad
Vrh Dno