Šta je novo?

XP x64 i P35 USB problem

• Začetnik teme Začetnik teme sh0ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sh0ne

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
650
Imam problem sa WinXP x64.
Posle instalacije Win-a i ulaska u isti tastatura i mis rade odlicno ali cim instaliram drajvere za chipset po restartovanju racunara i ponovnog ulaska ni mis ni tastatura ne rade. Na njima ne svetli ni jedna lampica (tj. led dioda)
Kako restartujem lampice svetle sve do trenutka dok ne krene da ucitava Win a onda se ugase i uopste ne rade. Uzas. To mi se desilo par puta i sa XP x86 i problem sam resavao tako sto sam sa CD-a za plocu instalirao i USB drajver odmah posle drajvera za chipset i radilo je. A nekada odmah posle instalacije drajvera za chipset USB tastatura i mis rade i bez instalacije drajvera za USB.
Instalirao sam i drajvere za USB sa CD-a navodno za XP x64 ali ne reaguju. Opet ne radi.
Ima li neko resenje za ovaj moj problem?!!
Drajveri za chipset su najnoviji sa Intelovog sajta a isti slucaj, kao sto rekoh mi se desavao i sa starijim koje sam dobio na CD-u sa plocom.

Poslednja izmena:
A jesi li pokusao da instaliras Vistu????AKo imas ovu konfiguraciju mashine koju si napisao ne vidim zasto ne bi stavio vistu....i mislim da ce da ti radi mnogo brze i bolje nego XP???A ujedno mozda neces da imas problema....

Probaj najprostije - ukljuci u BIOS-u USB support za mouse i za keyboard. Mozda upali🙂

A jesi li pokusao da instaliras Vistu????AKo imas ovu konfiguraciju mashine koju si napisao ne vidim zasto ne bi stavio vistu....i mislim da ce da ti radi mnogo brze i bolje nego XP???A ujedno mozda neces da imas problema....

Koliko sam ja uspeo da primetim, upravo sh0ne je imao instaliranu Vistu x64 i radila mu je perfektno i fenomenalno 🙂

Pa i dalje imam Vistu i ostajem na njoj nego sam hteo da stavim Dual Boot (kombinacija XP x64 i Vista x64).
@Vule
Neces verovati ali Vistica i dalje radi perfektno i fenomenalno osim sto ne mogu da pokrenem jednu igru (C&C Generals Zere Hour za online multiplay)

U BIOS-u je sve ukljuceno ali mislim da je problem do Intelovih drajvera tj. do drajvera za USB a ne do podesavanja u BIOS-u.
Kao sto sam napisao, posle ciste instalacije rade mi i mis i tastatura a cim instaliram drajvere za chipset vise nece da rade. Kao da se posle instalacije UGASILA podrska za USB.
Cak sam i flash-ovao BIOS na F6 cisto rekoh ajde i to da probam ali opet isto.
Samo da napomenem da se to NEKAD desi a NEKAD ne (isti problem sam imao i sa obicnim XP). Ne znam sta mu je i do cega je problem.

Koristim Win XPsp2 64bit i mislim da imamo istu plocu (p35-dq6) sa i bez intel chipset drajvera rade mi svi usb portovi i naravno mis i tastatura...

Pa verovatno kada instaliras sa diska koji si dobio uz plocu pa ides na Xpress Install. Da li si skinuo najnoviji drajver sa njihovog sajta i probao?!

Nazad
Vrh Dno