Šta je novo?

XP vs Barton

Gandolf_NS

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Ne znam da li je vec bilo rasprave oko ove teme, ali me interesuje vase iskustvo...

Receno mi je da je SEMPRON osiromaseni BARTON! OK! Rekoh sebi, nabavicu BARTON... medjutim sad sam cuo nesto u fazonu da je BARTON osiromasena verzija XP-a!?! :wall:

Dakle, ko ima neka iskustva i ko se razume u ove stvari nek mi napise nesto...

Konacno: STA DA NABAVIM ZA VIDEO RENDERING? (ranije mi je predlozen BARTON 2500+)

Ma ne, ne, ne, decko... Tako se ne pravi avion... :d
Sempron ima T-bread B jezgro i 256kb L2 kesha kao i njegov prethodnik Athlon XP znaci Sempron=AthlonXP. Razlika je u default fsb-u koji je kod Semprona 166MHz za razliku od AthlonXP kod koga je 133MHz kao i u T-Rating-u koji je nesto visi kod Semprona u odnosu na XP (npr. Sempron 2400+ = AthlonXP 2000+ = 1666MHz).
Sto se Bartona tice on nikako nije losiji od prethodne dvojice vec ima duplo vise sekundarnog kesh-a (L2=512kb) sto samim tim znaci i bolje performanse.
Konacno: Za video rendering ce ti bolje doci Barton.
Poz...

@Gando(a)lf_NS
Jos malo pojasnjenja:
Sve sto si nabrojao je u stvari Athlon XP, samo su drugacija jezgra:
http://www.sk.co.yu/2003/02/sktd04.html
Tu su opisani Palomino, T'Bred A i T'Bred B

Kasnije se pojavio Barton, koji ima 128 kb L1 kesa, i 512 L2, i radi na 166 (neki 3000+ i 3200+ rade na 200 MHz) FSB, pa Thorton, koji ima duplo manje L2 kesa (dosta je redak kod nas), i na kraju Sempron, koji je u stvari T'Bred B jezgro, samo na 166 MHz FSB, i nabudzenim PR ratingom...
Sto ce reci, uzmi Bartona :) gde god da ga nadjes, polovan kosta oko 70 e, i vredi svaku paru.

Gandolf_NS je napisao(la):
Ne znam da li je vec bilo rasprave oko ove teme, ali me interesuje vase iskustvo...

Receno mi je da je SEMPRON osiromaseni BARTON! OK! Rekoh sebi, nabavicu BARTON... medjutim sad sam cuo nesto u fazonu da je BARTON osiromasena verzija XP-a!?! :wall:

Dakle, ko ima neka iskustva i ko se razume u ove stvari nek mi napise nesto...

Konacno: STA DA NABAVIM ZA VIDEO RENDERING? (ranije mi je predlozen BARTON 2500+)
Ja evo godinu i nesto vishe imam Barton 2500+ i sve pohvale na njegov racun.Za te pare ako nadjes necesh pogrijeshiti sigurno,a i u velikom broju slucajeva se lako dize na 3000+ ili 3200+,tako da i tu dobijash dosta.Pozdrav

Nazad
Vrh Dno