Šta je novo?

xp u okviru windowsa 7

jerichon

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2009
Poena
319
Moj problem je sledeci:
Imam instaliran windows 7 64 bita. Od internet konekcije koristim wireless usb stick tp link za koga nema softvera za ocitavanje snage signala i kvaliteta u windows7\64. Tako da se ne bi stalno pentrao po krovu i maltretirao zenu i pola komsiluka za ocitavanje snage i kvaliteta signala resilo sam da pitam da li postoji neka verzija xp ili 2000 koju mogu da pokrenem direktno iz windowsa 7 ili preko usb a samim tim i da instaliram drajvere za wireless karticu iz xp. Hvala :)

Poslednja izmena:
Ako imaš legalan win 7 možeš da besplatno dobiješ od MS win Xp preko virtualne mašine .... ili čega već :D Davno sam se zezao sa time

Probao sam, ali preko windowsa 7 i virtualne masine xp koristi drajvere od windosa 7, tako da nece da se ucita softver xp za karticu

onda samo dual boot

Probao sam, ali preko windowsa 7 i virtualne masine xp koristi drajvere od windosa 7, tako da nece da se ucita softver xp za karticu

Imenjace :d, i ja imam neki stari TP-link bez podrske za Win7, i uspeo sam da ubacim drajvere na virtualnom XP-u, ali nazalost kartica ne radi. Elegantnije resenje ti je da kupis novu karticu, najbolje preporuke ima TP-Link 722N, ako ti treba nesto bolji signal, onda idi na 722NC. Ako stavis dual-boot, dolazis u bizarnu situaciju da moras da restartujes komp svaki put kad ti u Win 7 zatreba net - a to je svakako cesto.

U dva-tri slučaja sam uspešno instalirao drajvere za XP na Win 7 ( ako se dobro sećam u pitanju su bili Nvidia FX5200 i neki CMI zvuk, a zvanično nisu podržani u WIn 7 )

Instaliraj drajvere za tp link karticu na windows 7-mici ovako:
Desni klik na setup fajl/Properties/Compatability/Cekiraj Run this program.. i obelezi windows XP SP2.
Sada normalno pokreni instalaciju i to bi bilo to.

Nazad
Vrh Dno