Šta je novo?

xp sp2 vs driveri

• Začetnik teme Začetnik teme zak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zak

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
620
Kada instaliram xp sp2 on izgleda automatski instalira neke svoje drivere. Recimo za monitor Hansol 730e instalira nesto sto on naziva plag and play i smatra ga boljim resenjem od drivera koji sam dobio uz uredjaj tj monitor. Kada odem na device manager i tamo gde bi trebalo da bude tj gde je monitor kliknem na update driver on jednostavno kaze da je trenutni software najbolji a kada instaliram rucno driver i opet idem na update driver on instalira opet onaj plug and play. Slicno se ponasa i kad je u pitanju graficka kartica . Sta da radim, da instaliram drivere koje sam dobio od proizvodjaca ili da prihvatim "njegovo misljenje" i zadrzim one drivere koje je on automatski ubacio prilikom instalacije xpsp2? Samo da napomenem da ni u jednom ni u drugom slucaju nemam nikakvih problema ali ipak zelim da znam...

Poslednja izmena:
Sto se tice drajvera za monitor, tu ne moras da brines jer je u pitanju samo jedan inf file u kome stoje dozvoljene rezolucije i osvezavanja za doticni monitor, tako da instaliranjem officijelnih drajvera ne bi dobio nista. Sto se tice graficke, nema potrebe da ides na update driver. Samo startuj instalacioni fajl koji si skinuo sa neta i ne bi trebalo da bude problema.

poz.

Postoji i druga mogucnost,ako je starija masina u pitanju,P2 ili P3 pa mozda cak i neki stariji P4,XP SP2 u sebi sigurno ima novije drajvere od onih koje si dobio uz graficku,pa zato nece da prihvati stariji drajver jer kad apdejtujes drajver,ne prihvata stari preko novog vec prijavi da nije nasao bolji drajver od onog koji imas trenutno!
Pozdrav ,)

vidakm je napisao(la):
Sto se tice drajvera za monitor, tu ne moras da brines jer je u pitanju samo jedan inf file u kome stoje dozvoljene rezolucije i osvezavanja za doticni monitor, tako da instaliranjem officijelnih drajvera ne bi dobio nista.
Zavisi od modela i proizvođača. Ja sam recimo instalacijom "drajvera" sa CD-a za Samsung 795DF dobio 100 Hz u 1024x768, a sa Windowsovim sam imao 85 Hz max...

Meni za isti sa omegom daje samo 85Hz, podrzano. A znam da sam ga ranije picio na 100. Ma nije ni bitno.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Zavisi od modela i proizvođača. Ja sam recimo instalacijom "drajvera" sa CD-a za Samsung 795DF dobio 100 Hz u 1024x768, a sa Windowsovim sam imao 85 Hz max...

Pa valjda monitor kupujes znajuci sta i koliko podrzava. Posle toga samo radi odstikl na "hide modes that this monitor cannot display" 🙂 .

poz.

Zašto bih se tako zezao, kad mogu da imam "legalnih" 100 Hz?

Meni za isti sa omegom daje samo 85Hz, podrzano. A znam da sam ga ranije picio na 100. Ma nije ni bitno.
Ponovo instaliraj drajver za monitor pa ćeš imati. Znam da mene posle svake reinstalacije grafičke smara i za monitor, a podmećem mu drajver sa CD-a pošto nekako ne verujem tom Windowsovom "algoritmu" utvrđivanja koji je drajver bolji...

hej zak,
pa ne moras da pitas win koji mu driver odgovara...
kada ides tamo na Update Driver, Wizard prvo pita sta da radi... ti mu kazes "Install from a list or specific location (Advanced), i na sledecoj strani imas opciju "Don't search. I will choose the driver to install" i posle toga odaberes koji hoces driver...
pa mozes i neki koji nece raditi, ali ce te win ovako pustiti da ga stavis 😉

Jel moze nesto lose da se desi?

Jel moze nesto lose da se desi primera radi da pregori graficka ako instaliram pogresan driver?

zak je napisao(la):
Jel moze nesto lose da se desi primera radi da pregori graficka ako instaliram pogresan driver?

To nakako. Najgore sto moze da ti se desi je da dobijes brljotinu kad udjes u win.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ponovo instaliraj drajver za monitor pa ćeš imati.
Aha, ali juce! :S:

a kad dobijes brljotinu na ekranu kad udjes u win, onda ces se pitati a sta sad...
"kako sad da odem na bench forum pa da iznadjem resenje kad ne mogu da pokrenem win???" :S:
"ko me ter'o?" :wall:

Ma ostavi covece taj drajver,a i vi sto zezate coveka,ako je SP2 doneo noviji drajver od onog sa CD-a (a sad jos fali samo da nam kaze da ima neki G-Force star 3 godine) sto da mu namece stariji drajver,nije mi jasna svrha toga!?
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno