Šta je novo?

XP Sp1 pravi probleme

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Josh mi se ranije deshavalo da mi SP1 pravi probleme...konkretno mi net ne funkcionishe uopshte a i uspori mi celu mashnu...E ja sam ranije mislio da je mozda jednostavno losh spoj hardware-a medjutim sada sam zamenio skoro sve i opet ista pricha...neophodan mi je zbog instalacije drajvera za USB 2.0 (koji mi u sushtini ne terbaju ali me sve ovo strashno nervira)...U chemu je fora ??? Da li je neko imao slichne probleme ???

citiram ti ovo sa jednog sajta:Čini se da su programeri u Microsoftu previše zauzeti završavanjem najnovije verzije Windowsa Longhorn, pa im se potkrao ozbiljan bug u SP-1 za Windows XP. Naime, nakon instalacije novog Service Packa, neki programi mogli bi se pokretati sporije nego što je to bilo uobičajeno prije instalacije SP-1 - u Microsoftu kažu i do 10 puta sporije! Problem bi se mogao pojaviti kod pokretanja programa koji se češće koriste i koji alociraju ili dealociraju veće količine memorije. Uzrok tome su promjene korištenja memorijskog managementa u novom SP-1. Naravno, gotovo usporedno sa pojavom ovog buga, Microsoft je ponudio fix koji rješava taj problem. Ipak, Microsoft upozorava korisnike da ako ne uoče opisani problem niti ne instaliraju fix, već da čekaju sljedeći SP u kojemu će bug biti ispravljen.

Hvala...znachi da verovatno nisam jedini :(

Bolje ti je da se vratis na cist XP. Zar ne postoji nekekav patch koji regulise taj problem USB 2.0?

I vratio sam se na "obichan" XP a za to cu videti...Mora da ima neshto...A i zna li neko kada se ochekuje Sp2 ???

Da, ali patch-evi za neke opisane probleme vec postoje, pa bi ih bilo vrlo uputno instalirati.
Nakon sto sam instalirao SP1, a zatim posetio MS Windows Update, ponudio mi je skoro 20ak "critical" update-ova i oko isto toliko "obicnih".

Vrlo je verovatno da ce mnogi od tih ( i neizmenjeni) biti ukljuceni u SP2, pa onda nema potrebe cekati do njegovog (kompletiranog) izlaska.
Dakle, treba proveriti da li je ms "svestan" problema (koji je opisao u nekom od svojih dokumenata", i da li je ponudio (dostupan) patch.
U krajnjem slucaju, winXP+sp1 je prilicno "supalj" sto se tice sigurnosti, bar prema onome sto je ms opisao u poslednjih mesec dana, pa je ponudio zakrpe.
Usput, mozda ce biti ineresantno onima koji koriste druge web browser-e (tipa opera, netscape...), da su ponudili patch koji resava neke probleme sa njima.

Mislim, kao i sa svakim (novim) windowsom, trebalo bi s vremena na vreme posetiti windows update, pa pogledati da li mozda ima fine travke za boljku milog nam windowsa.
Da ne bismo posle morali da stavljamo ljutu travu, na ljutu ranu - Format c: /s/v/u

Genghis Khan je napisao(la):
Josh mi se ranije deshavalo da mi SP1 pravi probleme...konkretno mi net ne funkcionishe uopshte a i uspori mi celu mashnu...E ja sam ranije mislio da je mozda jednostavno losh spoj hardware-a medjutim sada sam zamenio skoro sve i opet ista pricha...neophodan mi je zbog instalacije drajvera za USB 2.0 (koji mi u sushtini ne terbaju ali me sve ovo strashno nervira)...U chemu je fora ??? Da li je neko imao slichne probleme ???

Imam ja XP pro Corporate sa hotfix-om koji sredjuje USB 2.0 . Problem je samo sto nisam iz BG-a pa ako hoces mozemo da se dogovorimo pa da ti negde ostavim kad budem dolazio.

Pozdrav
;)

Chini mi se da se sa nekom od novijih plocha dobija uz drajvere i chista instalacija za USB2.0! Probacu da nadjem koja je to bila!!!

Vrh Dno