Šta je novo?

XP SP1 pravi djubre?

• Začetnik teme Začetnik teme petri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
620
Posle instalacije doticnog, otkrio sam dir Service Pack Files (ili tako nesto) u windows direktorijumu koji je bio poprilicno tezak. Obrisem ja ceo taj dir, i evo vec nekoliko dana win sljaka bez ikakvih promena ili problema. Ja cak mislim da on nije ni primetio da mu nesto 'fali'
U tom slucaju, znaci da je taj dir samo obicno djubre na hardu i moze slobodno da se brise? Jel probao jos neko ovo?

Pozdrav

Bah... odem u Win dir i tamo nadjem DownloadedInstalations folder. Kad' tamo kopija nedavno skinutog ACDSee-a, ovo sam prvi put video... i naravno izbrisem je. Da li vi imate ovaj folder?! Za download koristim DAP 5.0 i to do sada nikad nisam imao.

Potrazio sam taj folder o kome si pisao, ali ga nisam nasao - mozes li reci tacno ime.

Ne mogu, na zalost, obrisao sam ga i ne mogu bas tacno da se setim.
Ali mislim da se zvao ServicePackFiles
Bio je veliki oko 100-150 MB, obrisah ga i windows nije ni primetio (jer mu ocigledno ne treba to uopste?)
Inace, nadjoh i ja ACDsee i to ovde:
C:\WINDOWS\Downloaded Installations\{92BE18A0-BAE2-45B5-B8A1-F09403C0F957}

a fora je mnogo zestoka, nisam ni skidao acdsee, imao sam ga vec na hardu kad sam preinstalirao win i instalirao acdsee
Ne razumem 🙁

Ufretin je napisao(la):
Da to nisu bili mozda fajlovi koji je backup-ovao? I kad smo vec tu, jel se mora reinstalirati winxp u slucaju da je instaliran sa "piratskim" product key-em i zelim instalirati sp1? Imam jedan drugi key koji je navodno ok, samo ako ne moram ne bih da radim reinstalaciju.

ovde imas guide kako da promenis cd-key pomocu jednog malog programcica (imas i link za dl), ima cak i soft koji ti generise 'ispravne' kljuceve
http://www.tweaktown.com/document.php?dType=guide&dId=350

Inace, pored tog dir-a koji sam obrisao, postojao je jos jedan gde se SP1 raspakovao (znaci nije to u pitanju) a dirovi u kojima napravi backup se zovu drugacije (zaboravih i to, a imao sam ih u prethodnom win-u)

Ko zna kakvo nam sve djubre chuchi po diskovima, a mi i ne znamo za njega 🙁

Hvala ti, uspeo sam u medjuvremenu, nasao sam informacije odmah u jednom drugom thread-u, pa kao sto vidis posle par minuta sam izbrisao svoj post. U svakom slucaju thanks again!
Pozdrav
PS: Verovatno ima dosta djubreta, jer kod mene windows direktorijum zauzima 1.52GB! Jeste da ima vec 5 meseci od instalacije, i dosta toga je prosao, ali ipak je to malo puno! I kod mene se pojavio onaj ServicePackFiles dir od 276MB, prvo cu ga premestiti pa ako ne bude bilo problema,FX .

Pogledaj takodje u FAQ forumu, thread o tome kako da napravis ghost image sa XP-om, tamo pise i kako da skines win dir sa giga i nesto na nekih 600 MB uz pomoc par trikova 🙂

I ja sam obrisao Service Pack Files, i za sada nema problema, ali se plasim da ih ne bude kasnije. Zasto bi WinXP drzao par hiljada fajlova i oko 250MB bez ikakve potrebe??? Nisu valjda ludi? A zaista mi nije jasno sto drzi u Downloaded Instalations kompletne demoe igara koje sam instalirao. Meni je tamo bilo 300MB fajlova... NFS6 Demo, pa Fifa demo pa.... NIJE NORMALAN! Zasto?

sto se tice service pack direktorijuma - u service pakovima imate takodje i nekih esencijalnih drajvera, koje ce mozda nekada trebati za reinstalaciju ili tako nesto, stoga windows drzi celu kopiju service packa u win folderu.

ako imate slipstreamovani service pack u instalaciju (Amone, mislim da ti ovo imas, ako ti je Broz dao moj WinXP) onda NEMA kopije service packa posto je ceo na instalacionom disku.

nadam se da ovo pomaze zbunjenim osobama 🙂 a sto se tice downloaded internet files direktorijuma... to mi nije jasno kako DAP drzi tamo fajlove? meni se tu pojavi sve sto skinem sa Internet explorerom ali nikada mi neki 3rd party download manager nije stavljao tamo nista

Nazad
Vrh Dno