Šta je novo?

XP sa USBa na laptop-problem

rdjavi

Cenjen
Učlanjen(a)
03.07.2009
Poena
169
imam laptop samsung NP-NC10, onaj mali od 10 inca valjda i bez cd roma je. trebam da dignem sistem i moze samo sa usb-a. i sve mu odradim kako treba (napravim bootabilan usb) i kad ga bootuje izabere se opcija 1 da krene da dize i sve krene kako treba, izaberem c, formatira, kopira podatke i restartuje se kao i obicno. i sad nastaje problem kad se ocitaju opcije i treba da se izabere opcija 2 da nastavi intalaciju i nece nego izbaci erorr:
windows could not start because the following file is missing or corrupt:
<windows root>\system32\hal.dll.
please re-instal a copy of the above file.

testirao sam hard sa hdd regeneratorom i dobar je.
zna li neko sta da radim?

A sto ne stavis Win 7?
Licno sam pokusao par puta da stavim XP sa USB i jednom je samo proslo sve ok,kod ostalih uvek neki problem...

ma nije moj laptop a i slab je za win 7, 1.6, 1gb ram. instaliro sam i ja par puta xp sa usba i dobro mi je prošlo i ne znam sta je sad sa ovim i sto nece. da nema neka zastita u biosu mozda? ima neka opcija hdd frozen, sta li je to? a ne mogu je menjati.

Skini Hiren' boot CD, prebaci ga na fleš (imaš na njihovom sajtu detaljno uputstvo kako da prebaciš na USB i da on bude butabilan). Onda uzmi u alatima za HDD, i probaj da izbrišeš MBR.

Meni je pre neki dan jedan netbook 2 dana zadavao problem, dok nisam to isprobao i otklonio problem.

ja sam koristio USB_MultiBoot_10. probacu taj pa cu javiti sta se desava. samo se bojim da nema neku zastitu pa ne dozvoljava dizanje sistema. laptop je uzet u rusiji nov i ima diskove sa driverima i xp na ruskom.

Unetbooting koristi, dobar je program

probacu i to sa hirens bootom pa cu vidjeti.

Apropo windowsa 7 na tim netbook-ovima....

Probao sam ga na 4 netbook-a, i moram definitivno da konstatujem da se sedmica guši na njima zbog lošeg hardvera. Ja kažem ljudima koji baš insistiraju na sedmici na netbook-u da im neće lepo raditi, i da ga stavljaju jedino ako baš hoće da imaju fensi OS.

A sad da se vratim na temu...
Najbolje mi se od tih tool-ova koji pripremaju fleš pokazala ona koju sam skinuo prema uputstvima sa ovog sajta:
http://wiki.eeeuser.com/windowsxpusb

Svi ostali alati su bili problematični

PROBAO SAM Unetbooting i ne moze. izbaci samo pocetni prozor UNetbootin i pise ispod default i nista.
probao i ovaj flashboot i nista se ne desava, nece ni da pokrene.
stavio sam hirens boot na usb i kad otvorim podje da ucitava i stane na Loading boot sector...booting..
i nece da krene dalje.
sta to znaci zna li iko? ja sam lud vise:wall:

Skini Hiren' boot CD, prebaci ga na fleš (imaš na njihovom sajtu detaljno uputstvo kako da prebaciš na USB i da on bude butabilan). Onda uzmi u alatima za HDD, i probaj da izbrišeš MBR.

Exodusbgd znas li tacno koji je to program za brisanje MBR?
mogu uci na mini xp pa da probam to da obrisem jer drugacije nece.

resio sam ovo pa da napisem zbog drugih ako nekom zatreba.
upalilo je ovo sto je Exodusbgd napisao:
samo neke verzije hirensa nisu mogle da rade preko usba. 9.7 verzija se ucita dobro, izbaci meni ali nije moglo da udje na meni sa alatima.
verzija 10.2 nije mogla da se ucita, treperila je slika. skinuo sam verziju 11.0 za usb i nju ocita ali nije isti meni ko na verziji 10 i nisam mogao da nadjem alate za MBR pa sam usao na mini xp pa preko njega otvorio Mbrfix i preko njega obrisao sve particije na disku.
xp na usb stavio preko USB_MultiBoot_10 programa pa instalirao xp.
prije ovog sa hirensom probao sam ovo sa linka sto je postavio boZZaP ali nije moglo. tu je u recovery conzoli trebalo da se izbrise boot.ini file i napravi drugi i uradi d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32\hal.dll. sve uradio kako treba ali nije pomoglo.

Znaci nije moguce bez brisanja svih particija, ja imam isti problem, tj. instaliran mi je sistem (xp sp3) ali ne dize bez fleske, boot.ini mi je na njoij.... i napravio sam rusvaj sa particijama..... a imam na jednoj bitne podatke.... jel moguce nekako da se resi makar i preinstalacijaom sistema, ali da ne diram sve particije? Ili da izbacim podatke pa ceo hdd da spicim?

Nazad
Vrh Dno