Šta je novo?

XP reinstal & SATA Problem

srkischa

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2005
Poena
304
Imam NF7S v2.0 plocu i SATA Hard i palo mi je na pamet da reinstaliram XP posle godinu dana. Ubacio sam instalacioni disk i krenuo instalaciju kad ono mi prijavljuje da mi ne vidi Hard. Posle malo cackanja po forumima vidim da treba da ubacim u flopy SATA Driver. Uradim i to i prijavi mi 'textsetup.oem caused an unexpected error (512)'. Posle sam skinuo neke Silicon3112 drivere sa Abitovog sajta al opet nece, prijavljuje mi da sr3112r.sys ima gresku u oemdisk.c fajlu?!?!?
Vec se 5 sati zezam oko toga i doslo mi je da :crash:

Gde gresim???? Ako je neko imao slican problem iresio ga bio bi mu vrlo zahvalan da mi pomogne.
Jos jedna stvar, prvu intalaciju su mi uradili ljudi kod kojih sam kupio racunar a oni su daleko i nisu mi dostupni

pogledaj na root instalacionog diska za plocu, da li ima folder sata, raid ili slicno.
oa onda otvori xp foldercic pa trazi makeboot.exe ili nesto slicno a ako nema prekopiraj .sys fileove koje nadjes na disketu.
javi se kad pregledas sadrzaj cd-a.

mislim da ce ovo da radi bez problema.
iskopiraj sve fajlove iz XP2K direktorijuma na formatiranu disketu. chistu.
kad krene XP Setup chukaj F6 2,3 puta.
kad ti prikaze SPECIFY DRIVER, kliknes S i iz menija izaberes //trebalo bi da bude silicon "nesto" xp driver/
ENTER to continue i trebalo bi da ti prikaze hard kasnije.
ajde probaj pa se javi...

@ Srkischa : Tvoj jedini problem i greška je što držiš disketu ubačenu u Floppy !!! Znači disketu sa 3112 drajverima (raspakovanim normalno) sa ABITovog sajta NE UBACUJ dok je XP ne zatraži ! I sve će da radi kao sat!
Ja sam imao identičan problem i rešio ga posle 3 dana čeprkanja po kojekakvim forumima. E sad šta XP radi sa disketom dok je ubačena a on je čak i ne traži POJMA NEMAM!

Nadam se da sam pomogao ! Pozdrav!

Proradilo je jos sinoc :banana: ali nisam stigao da se zahvalim. Uradio sam kako mi je needleboy rekao. Prekopirao sam sadrzaj sa CDa na flopy i mislim da sam flopy ubacio tek kad mi je instalacija zatrazila a ne secam se dal sam je u ranijim pokusajima instalacije je vadio tako da je kao sto misli Ripper mozda i to razlog. Sve u svemu mnogo vam hvala momci pomogli ste mi puno i postedeli me nerviranja :smoke:

Ljudi be sto ne koristite instalaciju Windows XP sa SP2 i nece vam traziti disketu za sata kontroler jer su drajveri integrisani u tom windows-u. Probao sam sa desetak modela ploca i radi 100%

Hmm... JA imam XP sa integrisanim SP2 ali i dalje traži disketu... Mada... verovatno nisam ni probao bez... :D
Sledeći reinstall moram probati... :lol

Vrh Dno