Šta je novo?

XP problem sa Explorerom

• Začetnik teme Začetnik teme BAJkA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BAJkA

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2002
Poena
601
Nedavno sam particionirao disk i na XP dodao 98 zbog igrica. Od tada mi se prilikom koriscenja Explorera u XP-u pojavljuju sledece poruke:
External exception EEFACE, i
Acces violation at address 77F53D14 in module `ntdll.dll`. Read of address 00000010.
Sta nije u redu i koliko je ozbiljno?

A kako si uopste instalirao 98 posle XP-a, posto je to prakticno nemoguce ??? (a teoretski nedopustivo 🙁 )...ili obrnuto 🙂 ...ma zbunio sam se sad sa komentarom, nije bitno, sutina je da se to NE RADI - NEVER, i sasvim je normalno da si nesto zabrljao...

nadovezujem se na drapina...

verovatno si disk podelio sam partition magickom ili nekim slicnim programom, u 80% slucajeva winXP i win2000 ne vole kad im neko tako zvrlja po disku

jedini izbor u ovom trenutku bi ti bio ponovna reinstalacija. obrisi ceo disk i sve particije sa fdisk-om, zatim preko win98 startup diskete instaliraj win98 sa cd-a na prvu particiju. nakon toga pokreni install winxp-a i njega baci na drugu particiju.

u ovom slucaju preporucujem ti i trecu particiju, gde ces drzati muziku, dokumenta, igre i tako te zezalice.

prva particija nekih 1.2gb-a, druga 3gb-a a ostatak na trecu particiju (ovo najvise zavisi od velicine diska)

Nazad
Vrh Dno