mp
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.11.2004
- Poena
- 304
Samo na brzaka da opisem problem pre nego sto odem na spavanje - mozda neko bude imao neki savet za brze resenje, inace ujutru resavam na silu 
Dakle: NF7 ploca + PATA Maxtor 120GB + PATA WD 250GB
WD je dodat skoro i sve je radilo ok - napravih jednu particiju (FAT32) samo za podatke. Elem, sve podatke sam prekopirao na novi hard da reinstaliram Win i Linux. Ucinilo mi se kao dobra prilika da dobro istestiram starog Maxtora... pa mu cak uradih i low-level foramt... cisto onako, da krenemo od nule
I sve je proslo kako treba, instaliran Win XP SP2 (isti kao i ranije)... ali ne vidi particiju na novom hardu - samo kaze unallocated space. A iz Knoppixa se lepo vidi ?! ... Partition Magic 8 nece da se upali, kaze da je na (novom) hardu detektovao EZ-Drive koji je corrupted... ali WD-ova alatka kaze da nema tog "Dynamic Drive Overlay" (u to valjda spada i taj EZ-Drive). Tako bi i trebalo jer koliko sam video, ploca (NF7) podrzava velike HDD (tj. ima 48b LBA) pa ni ne treba taj DDO...
Neko programce za oporavak particija koj sam na brzaka skinuo posle samo quick scan-a prepoznaje particiju... dok WD-ov Data Lifeguard isto kaze unallocated.
Dakle, zbrka... tu je sve ali se nesto ne vidi na prvi pogled. Verujem da ce neko programce za oporavak particija brzo srediti stvar... ali posto ne bih da izgubim ceo dan sklapajuci sa backup DVD-jeva tih ~150GB podataka preporucite mi neki pouzdan program za oporavak particija...
Dakle: NF7 ploca + PATA Maxtor 120GB + PATA WD 250GB
WD je dodat skoro i sve je radilo ok - napravih jednu particiju (FAT32) samo za podatke. Elem, sve podatke sam prekopirao na novi hard da reinstaliram Win i Linux. Ucinilo mi se kao dobra prilika da dobro istestiram starog Maxtora... pa mu cak uradih i low-level foramt... cisto onako, da krenemo od nule
Neko programce za oporavak particija koj sam na brzaka skinuo posle samo quick scan-a prepoznaje particiju... dok WD-ov Data Lifeguard isto kaze unallocated.
Dakle, zbrka... tu je sve ali se nesto ne vidi na prvi pogled. Verujem da ce neko programce za oporavak particija brzo srediti stvar... ali posto ne bih da izgubim ceo dan sklapajuci sa backup DVD-jeva tih ~150GB podataka preporucite mi neki pouzdan program za oporavak particija...
Poslednja izmena: