Šta je novo?

XP na Compaq615 (zasto nece da se primi?!)

Noriega

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
309
Compaq 615 je jeftini laptop sa AMD Athlon X2, AMD RS780MN cipsetom, SATA hardom i premalo rama za bilo sta zahtevnije od Windowsa XP.

Skinuo sam odgovarajuci ahci drajver, upakovao ga nlite-om u proverenu instalaciju XP(SP2).
Windows Setup krece regularno, ocitava drajvere i nakon poruke "Setup i starting Windows", umesto instalacionog wizarda, plavi ekran "stop: 0x0000007B...".

3 puta sam ponovio ceo postupak, da budem siguran da sam stavio prave drajvere i uvek isto...

Da li ima neke veze sto je 32bit verzija xp-a i drajvera na 64bit masini?
Mozda trazi neko flesovanje biosa?

Ovako je jedina alternativa gasenje ahci opcije u biosu. Totalno bezveze...

Compaq 615 je jeftini laptop sa AMD Athlon X2, AMD RS780MN cipsetom, SATA hardom i premalo rama za bilo sta zahtevnije od Windowsa XP.

Da li ima neke veze sto je 32bit verzija xp-a i drajvera na 64bit masini?
Mozda trazi neko flesovanje biosa?

Negde sam pročitao potvrdu upravo ovoga. 32bit verzija na 32bitnoj mašini i takođe 64bit verzija na 64bitnoj mašini. Drukčije ne radi.

Verovatno nije dobar drajver koji si ubacio u XP. Probaj sa flopijem ako moze i f6.

A i čisto da ti kažem da W7 radi bez problema na 615-ici sa giga rama, pošto ga i sam posedujem, pa pričam iz ličnog iskustva :)

Ledeni, to je to...

HP je napravio pometnju sa drajverom. Iako postoje odvojeni direktorijumi za verzije x86 i x64 u njima su izgleda isti fajlovi.

Zato u Nlite-u mora da se odabere Import single driver, odgovarajuci fajl, txt mod, i tek tu odgovarajuca x86 ili x64 opcija, u zavisnosti od verzije OSa.

Eto toliko. Jutro je pametnije od veceri. ;)

Al evo opet je vece... ;)

Ne mogu da ga nateram da izlista wireless mreze. Istalirao sam drajvere, i one aplikacije sa oficijalne strane, resetovao, palio, gasio... nece. ;\

Ok, znam da je ovo verovatno zbog XPa i da bi pod 7 verovatno sve sljakalo, ali morace bar jos neko vreme da gura XP...

kontsktiraj sajt firme proizvodjaca naravno im reci da je win original i verovatno ce ti odgovoriti kako da resis problem. ja stalno smaram mij jadni MSI kad imam neki problem :)

Vrh Dno