Šta je novo?

XP mreza, fajl shering i igre

Niko

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
619
Nemogu nikako naterati to dvoje u isto vreme. ;)

Znaci mreza sa nekoliko XP masina... mrezne su nesto D-Link 10mbit i koji RealTek 10mbit na switching hub-u (10/100).

Znaci fajl & printer shering rade kad su instalirani naredni protokoli:

Client For MSN
File & Printer Sharing For MSN
QoS Packet Scheduler
NWLink NetBIOS
NWLink IPX/SPX/NetBIOS CTP
Internet Protocol (TCP/IP) [ip range 168.0.0.1 (pa na dalje) dns 255.255.255.0]

masine se normalno vide kao i direktorijumi i printer koji je sherovan, imam dve igre od kojih je jedna AOEII (sa dodatnim pakom) i Q3A 1.31, e sad kako je gore namesteno AOEII radi u mrezi ali Q3A ne vidi ni jedan server ni dedicated za lan niti in-game server nece da se nakaci cak ni kad ukucam ip adresu servera u mrezi.

E sad kada redukujem protokole na sledecih par:

Client For MSN
File & Printer Sharing For MSN
Internet Protocol (TCP/IP) [ip range 168.0.0.1 (pa na dalje) dns 255.255.255.0]

Q3A radi u mrezi i dalje ne vidi server u igri (bar ne na svim masinama) ali se kaci na server preko konzole komandom 'connect pa_ip_adresa', ali fajl sharing onda ne radi i masine se ondak uopce ne vide, Network Neighborhood i WinCMD blokiraju pri pokusaju da pristupe mrezi (bio sam veoma strpljiv)...

E sad ako neko zna kako namestiti protokole da sve radi, da li ubacivati NetBEUI ili nesto drugo, da li ima neki sr pack ili patch koji ispravlja ovu vrstu problema... (nikakve XP patcheve nisam postavljao sem dva security nameljena IE-u (WXP Hotfix (SP1) - Q315000), izuzev toga je clean instalacija)

Hvala unapred!

*nema firewall nigde instaliran a onaj default XP-ov je svuda iskljucen.

Potreban je netbeui (za igrice) a slobodno izbaci ipx jer je to novell protokol.

salac je napisao(la):
Potreban je netbeui (za igrice) a slobodno izbaci ipx jer je to novell protokol.

ja mislim da nema netbeui-a u XP-u, bar ga ja nisam nashao :D

Ima netbeui-a ali je dobro sakriven..pogledati moj post u Operativnim Sistemima od pre 15-ak dana.
poz

Bez obzira, zasto bi ga trazio. Pa 99% igara radi preko TCP/IP, a ostale preko IPX/SPX protokola... NetBEUI veze nema sa igrama.

hoces da kazes da kada imas instaliran tcp/ip F&P sharing ne radi?
Probaj ovako:
Client for MSN
Stavi IP adrese 10.0.0.1 , 10.0.0.2 pa na dalje
Subnet mask 255.255.255.0
1DNS npr 194.247.207.1
2DNS npr 194.247.207.33, nebitno
Stavi file and print sharing
Stavi share na diskove koje hoces da se vide u mrezi(cesto ljudi zaborave)
Nista drugo od protokola ti nije potrebno
Trebalo bi sve da radi ok i quake i age i sharing
Javi sta si uradio
Ajd...

um...
znaci da otklonim sve sem Client for MSN, TCP/IP i FP&S?

oki probacu TNX!

Nazad
Vrh Dno